Még van néhány hetünk, hogy kiélvezzük a nyári gyümölcsök ízeit és az augusztus végi melegben is jólesnek a hűsítő levesek. Mutatunk is néhány remek receptet.

Egyél színesen: gyors és egészséges levesek

Pirosgyümölcs-leves

Hozzávalók (4 személyre):

* 3 ek. cukor (ízlés szerint) * 1,5 ek. egész szegfűszeg (ízlés szerint) * 1 db fahéjrúd * 1 csomag vaníliáscukor * 200 g cseresznye * 200 g meggy * 1/2 csomag vaníliás pudingpor (főzős) * 1/2 db citrom leve és reszelt héja (ízlés szerint) * 200 ml natúr joghurt * 200 g málna

Elkészítés:

1. Mindenekelőtt egy nagyobb fazékba tegyünk fel 2 liter vizet főni a cukorral, a szegfűszegekkel, a rúd fahéjjal és az egy csomag vaníliás cukorral együtt.

2. Amikor felforrt, adjuk hozzá az előzőleg kimagozott cseresznyét és a meggyet, majd kb. 10 perc elteltével vegyük vissza a hőfokot.

3. Egy tálkában pár merőkanál forró gyümölcslével keverjük ki a pudingport, és óvatosan csorgassuk bele a forró levesbe. Folyamatos kevergetés mellett főzzük 1-2 percig.

4. Amint elkészült a gyümölcsleves, állítsuk fazekastul hideg vízfürdőbe, és hűtsük ki.

5. Ha kihűlt, kézi habverővel keverjük hozzá a citromlével és a reszelt citromhéjjal elkevert joghurtot. Végül óvatosan, hogy ne törjön össze, forgassuk bele a megmosott, lecsepegtetett málnát is.

1 adag 222 kcal

Hideg, mentás dinnyeleves

 

Hozzávalók (4 személyre):

* 1 kg görögdinnye (tisztítva mérve) * 2 ek. méz l 1 kk. őrölt gyömbér * 200 ml cukrozatlan habtejszín * 1/2 db citrom kifacsart leve * 12 db mentalevél + a díszítéshez

Elkészítés:

1. A görögdinnyét daraboljuk fel, majd turmixoljuk össze a mézzel, a gyömbérrel, a tejszínnel, a citrom levével és a leszárazott, felcsíkozott mentalevelekkel. Legalább 3-4 órára tegyük be a hűtőbe.

2. Tálalás előtt szűrjük át a levest, és díszítsük mentalevelekkel.

1 adag 295 kcal

Hideg meggyleves

Hozzávalók (4 személyre):

* 500 g magozott meggybefőtt (levével együtt) * 2 ek. kristálycukor * 1 db fahéjrúd * 4 szem szegfűszeg * 1 db biocitrom * 1 tk. étkezési keményítő * 100 ml habtejszín + a díszítéshez

Elkészítés:

1. Tegyük a meggyet a levével együtt fazékba. Hintsük meg néhány ek. cukorral, öntsük fel 500 ml vízzel, adjuk hozzá a fűszereket. A citromot mossuk meg, a héjából zöldséghámozóval vágjunk le 3 csíkot.

2. Forraljuk fel az egészet. Közben a keményítőt a tejszínnel keverjük simára. Keverjünk hozzá egy kevés forró levest, majd öntsük vissza a többihez. Forraljuk fel, főzzük néhány percig, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni. Végül tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Hidegen, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

1 adag 380 kcal

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink