A nyárnak vége, ám ez korántsem jelenti azt, hogy az ősz beköszöntével már a lusta, téli estékre kellene készülnünk. Az időjárás a vénasszonyok nyarán is kedvez a sportolóknak: amíg tehetjük, mozogjunk a szabadban! Összegyűjtöttünk pár mozgásformát, amelyekkel nem csak az alakunkat őrizhetjük meg, de az őszi rossz hangulatot is elkerülhetjük.

A legjobb őszi sportok a szabadban

Futás, terepfutás

Univerzális sport, bárhol, bármikor, bárki végezheti. de valljuk be, nem a nyári hőségben a legkellemesebb koptatni a futócipőt. Ősszel azonban tökéletes futóidő csalogat ki a házból – egyedül az esőzések írhatják át a terveket. Ám az igazán elvetemülteknek nem árt meg egy kis nedvesség vagy sár. Szárazabb időben hagyja el az aszfaltot és fusson terepen. A hegyi szintkülönbségek garantáltan átmozgatják minden porcikáját, és egy percig sem kell attól tartania, hogy unni fogja az edzést. Ne öltözzön túl melegen: ha kilépve az ajtón fázik, ne szaladjon vissza még egy pulóverért, mozgás közben úgyis felmelegszik.

 

Kerékpározás

A futáshoz hasonlóan nem csak ősszel tekerhet, ám a kedvezőbb hőmérsékletben talán nagyobb kedvvel pattan két kerékre. biciklizni amúgy is jó móka, ráadásul nem terheli meg az ízületeket, futósérülések regenerációja idején is megfelelő választás. Szervezzen kisebb-nagyobb kerékpártúrákat a családjával, barátaival a környéken. de utazhatnak távolabb is, tekerjék körbe akár a Fertő vagy a Velencei-tavat: tökéletes hétvégi program.

 

Túrázás

Kirándulni talán ősszel a legjobb: nem csak a levegő hűl kellemesre, de az őszi erdőben megtett kilométerek biztosan jó hatással lesznek a hangulatára is. Ma már ezernyi jelölt és gondosan karbantartott túraútvonal közül választhatunk, akadnak köztük hosszabbak és rövidebbek, kisebb-nagyobb szintkülönbséggel. Fedezze fel a lakóhelye környékén kialakított túraútvonalakat. Vegyen részt teljesítménytúrán: az ország bármely pontján talál majd olyat, amely megfelel az edzettségi szintjének.

 

Séta

Talán nem tűnik megerőltetőnek, ám mégis a fogyni vágyók egyik legjobb választása. Ha nagyobb súlyfelesleget szeretne leadni, mindenképpen a sétát válassza, mielőtt rendszeresen futni kezd. Ha nincs sok ideje, sétáljon apróbb távokat: parkoljon a munkahelyétől kicsit messzebb, vagy hazafelé menet az utolsó pár buszmegállónyit már gyalog tegye meg.

 

Úszás

Ősszel a fedetlen medencékből lassan visszakényszerülünk az uszodákba, ám ez ne szegje kedvét. Nem csak majd’ összes izmunkat átmozgatjuk az úszás során, de a légzéstechnikánkat is fejlesztjük. hátfájósoknak kifejezetten ajánlott: ha egész nap az irodában görnyed a monitor előtt, az egyik legjobb választás lehet munka után az uszoda. Edzés után ne feledkezzen meg az alapos hajszárításról!

 

Lépcsőzés

Bemelegítésként vagy önálló edzésként is jó választás. Felpörgeti a pulzust, átmozgatja a láb- és farizmokat és a légzéstechnikánkat is fejleszthetjük vele. Arról nem is beszélve, hogy rövid időn belül mennyi kalóriát égethetünk el lépcsőzés közben.

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezért fogyott le Alexandra: "30 kiló plusszal nem tudnék a lányom után futni"
Amikor végre szíve alatt hordhatta várva-várt kisbabáját, Alexandra mindent megengedett magának. Aztán szembesült a kilók növekvő számával, így megtette élete első újévi fogadalmát, és azóta nem is tért le a fogyás útjáról.
Hiába sportolsz, nincs változás? Ez a 6 edzéshiba gátolhat a fejlődésben
Van néhány tipikus edzéshiba, amelybe szinte mindenki beleesik, legyen bár kezdő vagy haladó. Talán te is éppen egy ilyen baki miatt nem látod az áhított eredményt...
Villámgyors sminktrükkök a forróságra: ragyogj 2 perc alatt!
Elaludtál vagy rohansz valahova, netán egyáltalán nem szeretsz a sminkeléssel pepecselni? Akkor ezek a praktikák segítenek abban, hogy csupán két perc alatt friss és tökéletes legyen a külsőd!
 Fogyás három fázisban: diétázz dinnyével
Képtelenség ellenállni ennek a zamatos és édes finomságnak nyáron, és szerencsére nem is kell, hiszen még a fogyókúrát is segíti: egy hét alatt akár négy kilótól is megszabadulhatunk!
Miért tökéletes a cukkini egy diétához?
Egy kis nyalánkságot készítenél belőle? Arra is van két nagyszerű receptünk!
10 óriási változás, ha rendszeresen úszol
Kiváló módja annak, hogy tegyünk az egészségünkért: egy óra úszás majdnem annyi kalóriát éget el, mint a futás, anélkül hogy bármilyen negatív hatással lenne a csontokra és az ízületekre.
15 kilót fogyott Brigi, mert rájött, hol nem szabad hibázni
Molnár Brigitta táncosnak készült, de egy sérülés miatt meghiúsult az álma. Miután abbahagyta a sportot, három hónap alatt 15 kilót hízott. Többek között a saját diétázós csalódásai miatt kezdett el táplálkozási tanácsadással foglalkozni.
A legjobb trükkök, hogy ráncmentes maradjon az arc
A szarkalábak, ráncok az öregedés természetes velejárói, hiszen a bőr a kor előrehaladtával veszít rugalmasságából, kollagéntermelése csökken. Néhány tipp, amelyek segítségével késleltethető a ráncok megjelenése.

Ajánlataink