Mennyi ideig tart eljutni a csúcsra? Milyen pozícióban szeretkezzen, hogy biztosan célba érjen? Tényleg lehetséges orgazmus minden alkalommal? Kérdések, amelyek újra és újra felvetődnek a témával kapcsolatban. az alább található válaszok talán segítenek, hogy megértse ezt a bonyolult testi és lelki folyamatot, és könnyebben eljusson a csúcsra.

10 kérdés az orgazmusról

1. Van különbség a hüvelyi és a csiklóorgazmus között?

Freud azt állította, hogy a hüvelyi orgazmus magasabb rendű. Ma már bátran kijelenthetjük, hogy nincs különbség a kettő között. Műszerekkel mérve a test válaszait, az értékek azonosak – arról nem is beszélve, hogy minden nő más, így annak, hogy valaki milyen technikával jut a csúcsra, nincs jelentősége.

2. Létezik többszörös orgazmus?

Igen. Az orgazmust ugyan nyugalmi időszak követi, amikor csökken a vágy és a feszültség, de ha folyamatosan stimulálja az erogénzónákat, nagy eséllyel újra elboríthatja a vágy. Ehhez persze sok-sok gyakorlás kell, és az, hogy ismerje a teste reakcióit. Nagyobb eséllyel élheti át többször a gyönyört, ha olyan pózt választ, ahol ön van felül, mert így tud irányítani.

3. A fizikai terhelés kiválthat orgazmust?

Egy angol kutatás szerint a nők kis százaléka ugyan, de átélt már orgazmust edzés közben. Mindez az izmoknak és a sport közben termelődő endorfin hormonnak köszönhető. A nők egyötöde kifejezetten kellemetlennek találta ezt a fajta orgazmust, mert úgy érezték, nem uralják a testüket. Csak óvatosan a hasizomgyakorlatokkal, a spinninggel és a jógával – állítólag ezek a leggyakoribb, orgazmust kiváltó mozgásformák.

4. Átélhető orgazmus alvás közben?

A nők 10-20 százaléka erotikus álmából felébredve orgazmust él át. Ez sokkal intenzívebb lehet, mint a „hagyományos” módon bekövetkező gyönyör. Alapvetően a fantáziálgatásnak köszönhető: ami a tudatalattiban lappang, és alvás közben gátlás nélkül előtör.

5. A hüvely érintése nélkül is lehetséges orgazmus?

Igen. Ez az úgynevezett extragenitális orgazmus, amikor pusztán a mell és a nyak simogatása, csókolgatása juttatja a csúcsra a nőt. De vannak olyan hölgyek, akik pusztán a képzelet és a fantázia segítségével is képesek elélvezni – bár kétségtelen, hogy ők vannak kevesebben.

6. A maszturbálás intenzívebb orgazmust eredményez?

Nehéz elismerni, de ez így van. Az ok prózai: maszturbálás közben mindenki csak saját magára figyel. Ezért a nők egy része akkor is maszturbál néha, ha boldog párkapcsolatban él.

7. Vannak, akik soha nem élveznek el?

A becslések szerint a nők 10-15 százaléka képtelen az orgazmusra. Ők azok, akik soha nem élveznek el sem közösüléskor, sem maszturbáláskor. A másik 10-15 százalék kizárólag önkielégítéskor jut a csúcsra, ami lelki okokkal magyarázható.

8. A szorongás meggátolhatja az orgazmust?

A szorongás, a stressz a legnagyobb „orgazmusgyilkos”. A nőknek nagyon fontos a nyugalom és feltétlen bizalom az együttlétek során, ezért nem biztos, hogy jó ötlet összebújni egy zűrös nap után. Ilyenkor a nők többre értékelnek egy jó masszázst vagy egy kényeztető fürdőt.

9. Szülés közben lehet orgazmus?

Ideje lerántani a leplet a titokról: a szülés nem minden esetben a fájdalomról szól. Vannak, akiknél a hüvely ingerlése gátolja egy fájdalomközvetítő molekula felszabadulását a gerincvelő szintjén, tehát az idegsejtek nem közvetítik a fájdalomérzetet. ráadásul a szülés ingerli a méhnyakat, a csiklót és méhösszehúzódásokat vált ki. Így fordulhat elő, hogy a szülések 0,3 százalékában a nők orgazmust élnek át.

10. A nők többsége megjátssza az orgazmust?

Sajnos a nők 60 százaléka rendszeresen eljátssza, hogy elélvezett, pedig nem élte át a gyönyört. Ennek többnyire lelki okai vannak: nem akarnak csalódást okozni a partnerüknek, illetve nem szeretnének a kedvesükkel a problémákról beszélni.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink