Munkahelyi gondok, a háztartás körüli teendők, a gyerek ügyei, elromlik az autó, elfogy a pénz – ismerős helyzetek, ugye? A szürke hétköznapok gondjai között őrlődve nem kell sok a kiboruláshoz. Akadályok mindig lesznek, ezért érdemes kipróbálni néhány új szokást, ami teljesebbé és színesebbé teheti az életünket.

10 tipp a teljesebb életért

1. Játsszunk!

Mi, felnőttek, ha nem vigyázunk, rémesen unalmassá tudunk válni. Mantrázzuk a gondjainkat, borús homlokkal egyensúlyozunk határidők és teendők között, és kimarad az életünkből a vicc, a játékosság, a szertelenség. Pedig egy jó kis bolondozás a gyerekekkel, egy hétvégi kalandparkos kiruccanás a barátokkal nagyon jót tesz. Ha időnként felidézzük a gondtalan gyermekkor hangulatát, az segít, hogy erőt gyűjtsünk a feladatokhoz.

2. Tanuljunk meg lassítani!

Ha csak pár perc erejéig lelassítunk, akár egy rövid meditációval is ki tudunk szállni a mókuskerékből. A meditáció segít megtisztítani a gondolatainkat, megpihen a zizegő elme, és lehetővé teszi, hogy megnyugodva vegyük fel újra a fonalat. Három perc is elég lesz, csak kezdjük el!

3. Legyünk optimisták!

Tényleg nem mindegy, hogy félig üresnek vagy félig telinek látjuk azt a poharat. Ha a rossz hírek megszállottjai vagyunk, ha mindenben csak a bajt keressük és látjuk, az garancia a keserű életre. Ha apró lépésenként képesek vagyunk szemléletet váltani, és keresni a jót, az örömöt, a lehetőséget az élet minden területén, azt többszörösen meghálálja mind a környezetünk, mind maga az élet.

4. Szexeljünk!

Sokan csak pillanatnyi lustaságból mondanak le a szexről. Kényszerből sose szexeljünk, de néha érdemes mérlegelni, miért nincs kedvünk, van-e konkrét oka. A szex alapvetően fejben dől el, ha jó, miért mondanánk le róla egy kis fáradtság miatt? A lelki közelséggel együtt járó testi közelség, az intimitás nagyon jó hatással van az önbecsülésünkre és az egészségünkre is.

5. Kiránduljunk!

A városlakók számára igazán felüdítő, ha kimozdulnak a természetbe. Egy könnyű túra, egy szurdok, egy kilátó, egy vár vagy egy vízesés felkeresése feltölti az egész családot. A sportosabbak mehetnek a kalandparkokba vagy választhatnak komolyabb teljesítménytúrát is.

6. Mozogjunk rendszeresen!

Az izmaink karbantartása nemcsak a testünkkel tesz csodát, de javítja a közérzetünket is. Lehet ez súlyzós gyakorlat, jóga, pilates, a lényeg, hogy az izommunka boldogsághormonokat termel.

7. Ügyeljünk az energiaszintünkre!

Ne fecséreljük az időnket és az energiánkat meddő vitákra a közösségi oldalon, se ellenszenves emberek meggyőzésére, mert teljesen felesleges. Mindig választhatunk a között, hogy engedjük-e elszipkázni az energiánkat, vagy a figyelmünket arra irányítjuk, ami növeli azt.

8. Szerezzünk be egy házi kedvencet!

Ha csak negyedórát töltünk el egy háziállat simogatásával, játékkal, az azonnal csökkenti a szervezetünkben a stressz-szintet, és jó érzést biztosító szerotonin hormont szabadít fel.

9. Együnk finomakat!

Elmerülni egy finom és szép étel látványában és ízében igazán kellemes élmény. Persze élmény addig marad, amíg a mértéktartás is szempont. Sok szakértő azt mondja, nem kell minden finomságot megvonni magunktól, mert az később mértéktelenséghez vezet. Inkább számoljunk, és a napi kalóriamennyiség 1/5-ét fordítsuk olyan desszertre, édességre, amit szeretünk. 1800 kalóriás étrendnél ez 360 kalóriát jelent. Hogy ebbe mi fér bele? Egy kis szelet süti, vagy 2 gombóc fagyi, vagy 5 dkg csokoládé. De ne lapátoljuk be, hanem élvezzük ki minden morzsáját és cseppjét. Ha ebéd után fogyasztjuk, és aktívan mozgunk, nem fogja romba dönteni a diétánkat.

10. Énekeljünk!

Aki szeret énekelni, sok feszültségtől tud megszabadulni. Nem kell képzett énekesnek lenni ahhoz, hogy örömünket leljük a nótázgatásban. Lehet énekelni a kocsiban, akár torkunk szakadtából is, lehet énekelni a zuhany alatt és a konyhában, főzés közben. Ilyenkor még táncra is perdülhetünk, attól még jobb lesz a kedvünk. Kutatók azt mondják, aki énekel, boldogabb. Fordítva is igaz: aki boldog, az szívesen énekelget.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink