A szexuális élettel kapcsolatban feltehetőleg mindenki kimeríthetetlen kérdéstárral rendelkezik. Hiszen, ahogy egyre többször végezzük ezt az igen kellemes tevékenységet, úgy pattannak ki a fejünkből újabb és újabb kérdések, felvetések. Érdemes ezeket időnként elemezni, megvitatni, sőt megkeresni a megfelelő válaszokat. Nézzük, most mi minden jár a fejünkben.

6 dolog a szexről…

1. Nem illenek össze?

Bizony, előfordulhat, hogy két ember szexuálisan nem illik össze. Legalábbis, ami a fizikai részt illeti. Lehet, hogy a férfi férfiassága a nő számára túl nagy méretű, de ennek az ellenkezője is előfordulhat. Akárhogyan is, ha a nő úgy érzi, hogy partnere mérete valamilyen téren zavaró, ezáltal az együttlétek nem kielégítőek, akkor bizony arról beszélni kell. A méretbeli különbségeket valamelyest ki lehet küszöbölni, de jó néhány pozitúrát ki kell próbálni a siker érdekében.

2. Mi az a posztkoitális vérzés?

Sok nő tapasztal a szeretkezés végén egy kis vérzést. Kicsit olyan, mint a két menstruáció közötti köztes vérzés, de mégsem az. Sőt azt sem jelenti feltétlenül, hogy valami megsérült, elszakadt, megrepedt odabenn. Egyrészt, lehet, hogy a szeretkezés kicsit hevesebbre sikerült, és valami felületes hámsérülés történt a hüvelyen belül. Ha azonban többször is előfordul, érdemes konzultálni a nőgyógyásszal, előfordulhat ugyanis, hogy valami apró seb vagy sérülés van a méhnyakon, méhszájon.

3. Félidőben tombol a vágy?

Észrevették már, hogy ahogy közeledünk a menstruációs ciklus félidejéhez, úgy vágyunk egyre gyakrabban és egyre intenzívebben a másik közelségére? Nem véletlenül, hiszen ekkor éri el a tesztoszteronszint a csúcspontját, természetes hát, ha ekkor vagyunk a legkívánósabbak. Senki ne legyen rest, csalogassa ágyba a partnerét, mert ahogy közeledik a menzesz első napja, úgy lesz minden nő egyre nyűgösebb és kedvetlenebb, érdemes kihasználni az ezt megelőző időszakot. És persze nyilván nem véletlenül rendelte úgy a természet, hogy pont ebben az időszakban van a legnagyobb esélye a teherbeesésnek.

4. Életkor és szex összefüggése

Az idő múlása nem jelent egyet a szexuális vágy elmúlásával. Az idősebb korosztálynak – bár mi számít annak? – éppen úgy vannak vágyai, testi igényei, mint bármely fiatalnak. Sőt sokan éppen negyven- vagy akár ötvenévesen kezdik el igazán élvezni a szexet, amikor már tisztában vannak azzal, mi okoz nekik örömet, és már nem is félnek kimondani azt. Ráadásul, ahogy telnek az évek, a párok egyre közelebb kerülnek egymáshoz, egyre nyitottabbak lesznek egymással szexuális téren is. Tehát, nem csak a húszéveseké a világ!

5. A nők korlátlan számú orgazmusra képesek?

Micsoda szerencse! Míg a férfiaknak az első orgazmust követően szükségük van egy kis időre a regenerálódáshoz, s viszonylag korlátozott számú orgazmusra képesek, addig a nők esetében ez a szám akár végtelen is lehet. Sok nő az első orgazmus után azt gondolja, itt a vége. Pedig, ha tovább izgatják és stimulálják a megfelelő területet, akkor bizony hamar beköszönthet egy újabb csúcspont. Ne eressze kedvesét, hozzák ki a lehető legtöbbet a szeretkezésből.

6. Nem ciki a síkosító

Ha a behatolás kicsit nehezen megy vagy túl korán odavan a hüvely síkossága, ne legyenek restek síkosítót használni! Egy antiallergén, színtelen, szagtalan síkosító ilyen helyzetben csodákra képes. Elegendő egyetlen mozdulat, pár csepp a tenyéren, majd a férfiasságon, és már simán megy minden. A síkosító használatával igazán fájdalommentes és élvezetes lehet az együttlét. Bátrabbak és bevállalósabbak kipróbálhatják a színes, illatos, melegítő vagy éppen hűsítő hatású géleket is!

Ezek is érdekelhetnek

3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.

Ajánlataink