Milyen szerep jut az életében a szexnek? Elégedett a szexuális életével? Fontos kérdések ezek, a válaszokon érdemes lenne elgondolkodnia. Ha úgy érzi, minden más hangsúlyosabb az összebújásnál, és a szenvedély már rég elmúlt, ideje, hogy újra felébressze a tüzet. Tippek a teljesebb, boldogabb szexuális életért.

7 tipp a jobb szexért

1. Legyen spontán!

Persze mindenki lassú, hosszan tartó szerelmeskedésről álmodozik, de a dolgos hétköznapok során előfordul, hogy az ilyen együttlétek elérhetetlennek bizonyulnak. Így jobban teszi, ha nem mond nemet az ötperces hancúrozásra sem. A rövid szexcsaták színhelye többnyire nem a hálószoba, hanem inkább a fürdőszoba, a konyha, a nappali vagy a garázs.

2. Figyeljen az étkezésére!

Mellőzze a zsíros, szénhidrátban gazdag ételeket, hogy megőrizze optimális testsúlyát. Az elhízás ugyanis felboríthatja a hormonális egyensúlyt, aminek következtében csökkenhet a nemi vágy. (Arról nem beszélve, hogy férfiaknál az elhízás következtében kialakuló érproblémák merevedési zavarokat eredményezhetnek.) Kutatások szerint az elhízás közvetlen összefüggést mutat a libidóhiánnyal, a rossz szexuális teljesítménnyel, és ennek nemcsak fizikai okai vannak: az önbecsülés hiánya is szexuális problémák kialakulásához vezethet.

3. Sportoljon rendszeresen!

A mozgás fokozza a vérkeringést, növeli az erek tágulékonyságát, vagyis természetes vágynövelőként hat a szervezetre. Ráadásul a mozgás a hormonális és az idegrendszerhez kapcsolódó szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszert is befolyásolja: emelkedik a paraszimpatikus tónus, ami jó hatással van az izgalmi állapotra. Ezeken túlmenően a sport boldogabbá, felszabadultabbá tesz, erősíti az énképet, magabiztosságot teremtve az intim percek során is.

4. A távolság ne legyen akadály!

Nem tud együtt lenni a párjával, mert a munkája sok utazással jár, és gyakran töltik külön az éjszakát? A telefonszex nagyszerű módja, hogy a párok akkor is hódoljanak a szerelem oltárán, ha kilométerek választják el őket egymástól. Szavakkal csábíthat, sőt szexelhet is! Ez azonban nem fizetős szex, ahol rögtön a lényegre kell térni: nagyon fontos az előjáték. Először jöjjenek a semleges témák, amelyeket lassan átszőhetnek a kétértelmű mondatok, a szexuális töltetű megjegyzések. Innen aztán rövid idő alatt eljuthatnak odáig, hogy mi történne, ha egy légtérben tartózkodnának. A telefonszexben sokak szerint az a jó, hogy olyan dolgok is kiderülhetnek, amiket szemtől szemben még sosem árultak el egymásnak a párok.

5. Csak vidáman!

Ha a családbővítésen dolgoznak, előfordulhat, hogy a szex szinte már teher, és nem gondtalan örömforrás. A menetrendszerű szex sajnos elég hervasztó tud lenni: semmi érzelem, csak a kötelesség. Fedezzék fel újra a szexben rejlő szépséget, örömet. Ne nézegessék a naptárt, ne számolgassák, hogy mikor van peteérés – egyszerűen csak legyenek együtt, ha megkívánják egymást. Töltsenek együtt egy kellemes estét, menjenek vacsorázni, sétálni, sportoljanak együtt, majd hazaérve kényeztessék egymást forró fürdővel, érzéki masszázzsal.

6. Aludjon eleget!

Túlhajszolt, kimerült? Állandóan fáradtnak érzi magát? Az alacsony energiaszint megöli a vágyat. A kielégítő szexuális élethez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás. Lehet, hogy túl későn fekszik és túl korán kel, esetleg épp fordítva, de az is előfordulhat, hogy az állandó stressz miatt nem tud pihenni, esetleg valamilyen betegség keseríti meg az éjszakáit. Bármi, ami a pihentető alvást akadályozza, negatív hatással van a szexuális vágyra. Próbálja meghatározni, mi zavarja a pihentető alvásban, és ha szükséges, kérjen orvosi segítséget. Így nemcsak a fáradtságot űzheti el, de a libidóját is újraélesztheti.

7. Ne legyen rutin a szex!

Bár jó tudni, hogy a kedvese mindig ott van ön mellett és hétvégén garantált az összebújás, néha bizony jólesik egy kis izgalom. Hogy felpezsdítsék a kapcsolatukat, kéthetente, havonta randizzanak egy semleges helyen. Induljanak külön-külön, a cél legyen a hódítás, a csábítás. Időnként hagyjon szerelmes üzeneteket a hűtőn, küldjön izgató SMS-t, vagy egyszerűen csak tegyen kétértelmű ajánlatot telefonon a párjának.

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink