A különböző kultúrákban évszázadok óta használják a gőzt a test gyógyítására, méregtelenítésére. Köztudott, hogy a meleg felgyorsítja a vérkeringést, fokozza a verejtékezést, vagyis remekül megtisztítja a szervezetet.

A forró pára titka: heti egy alkalom is csodákra képes!

Valóságos csodákat tesz az arcbőrrel is. Megnyitja és mélyen tisztítja a pórusokat, megkönnyíti a faggyú kiürülését, és feszesíti a bőrt, csökkenti a gyulladásokat. De nemcsak az érzékeny bőrűeknek ajánlott, hiszen bármely bőr sokkal frissebb, üdébb lesz, javul a tónusa a kezelés után. Ráadásul az arcgőzölés fellazítja az elhalt sejteket is. Ha csak heti egyszer fél órát szász erre, fillérekből tarthatod fiatalon az arcodat.

Mielőtt nekikezdenél…..

A forró gőz előtt jót tesz a bőrnek, ha először egy egyszerű keverékkel ledörzsöljük róla az elhalt hámsejteket. Tegyél egy tálba egy marék sót, és négy evőkanál tejet. Keverd össze az alapanyagokat, és alaposan masszírozd az arcot át vele. A só szemcséi leradírozzák a felesleges réteget, tej pedig ápolja, és bársonyos tapintásúvá teszi a bőrt.

Bújj a törölköző alá!

Tegyél fel forrni lábosban körülbelül fél liter vizet, készíts elő egy nagy törölközőt és a bőrtípusunknak megfelelő gyógynövényeket, esetleg illóolajokat. Ha felforrt a víz, tedd bele a száraz növényeket, vagy gyümölcshéjakat, aromaterápiás cseppeket. Ezután azonban már ne melegítsd tovább a főzetet, nehogy az értékes hatóanyagok elillanjanak. Hajolj a lábos fölé úgy, hogy közben a fejedre borítod a törülközőt. Három menetben 3X3 percig gőzöld így az arcot. A szemeket tartsd lehunyva, és ne hajolj túl közel a vízhez. Az idő leteltével, hideg vízzel alaposan mosd meg az arcodat.

TIPP:

A szakaszok közt csak fél perc szünetet tarts, hogy a tüdőd átszellőzhessen, da az arcod ne hűljön ki.

Pattanásos, zsíros bőrre: zsálya, borsmenta

Száraz bőrre: kamilla, kakukkfű

Normál bőrre: citrom, narancshéj, édeskömény

Az utolsó simítás

A gőzölés végén töröld át a bőrt valamilyen alkoholmentes arcvízzel esetleg néhány csepp levendulaolajjal, hogy a pórusok összehúzódjanak. Ezután használd kedvenc hidratáló krémed.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink