Gyakran érzi úgy, hogy túl fáradt a szexhez, vagy egyszerűen csak nincs kedve összebújni a kedvesével? Sokan az élet nagy igazságtalanságai közé sorolják, hogy míg a férfiak akár egy szem gyógyszerrel felébreszthetik szunnyadó vágyukat, addig a nőknek nincs lehetőségük ilyen segítséget igénybe venni, ha a libidójuk alacsony. Ha ilyen problémákkal küzd, ne keseredjen el: soha nincs késő a szenvedély fellobbantásához.

A nagy visszatérés

Néha sajnos a legtökéletesebbnek tűnő kapcsolatban élőknél is eltűnik az izgalom, mert a magas hőfokon lobogó szexuális vágy nem fér meg együtt a stresszel, aggodalommal, haraggal vagy a különféle munkahelyi és házassági viszályokkal. De akkor is csökkenhet a vágy, ha irreálisak az elvárások, ha a szex már rutinná vált, és persze fizikai okok is állhatnak a problémák mögött. A női lélek – és test – bonyolult, sajnos nem létezik olyan csodaszer, amely mindenkit egy csapásra meggyógyít, aki valamilyen szexuális diszfunkcióban szenved.

Egyes szexuális problémák csak külső segítséggel orvosolhatók, másokhoz elegendő némi odafigyelés és megértés. Nézzük a leggyakoribb érzelmi okokat.

NINCS KEDVE A SZEXHEZ, MERT…

…TÚL FÁRADT.

Előfordul, hogy az ember tényleg semmi másra nem vágyik, mire ágyba kerül, csak és kizárólag egy kiadós alvásra. Hogy ennek az álmatlanság az oka, esetleg a sok munka, mindegy, biztos, hogy előbb-utóbb kitör a balhé – vagy szép csendben örökre kialszik a vágy. Nézzük, mit tehet! – Tegye fel magának a kérdést, hogy mennyire fontos önnek a házassága, a kapcsolata. A szex ugyanis az egyik meghatározó pillére a párkapcsolatnak, így az állandó más jellegű elfoglaltság nem szoríthatja ki az intim együttléteket az életükből. Ha másként nem megy, jelöljön ki egy napot, amikor biztosan szexelni fog a kedvesével. Tartsa ezt fejben egész nap, álmodozzon, fantáziáljon a dologról, írjon emlékeztető üzenetet a párjának, írja le a vágyait!

Néha az emberek túl korán kerülnek ahhoz ágyba, hogy nyugodtan tudjanak aludni. Használja ki az ilyenkor meglévő energiákat! Harmincöt-negyven perc mérsékelt testmozgás után, amikor a vérkeringés és az idegrendszer működése erősödik, a pihenés garantáltan jobb lesz. – Legyen megértő! Egy különösen fárasztó nap után természetes, hogy nincs kedve szexelni, de ha a kedvesében buzog a vágy, ne utasítsa el azonnal. A sok elutasítás ugyanis csak sértetté, frusztrálttá és elszigeteltté tesz. Keressenek olyan megoldást, amely önnek is megfelel: ilyen lehet az orális szex, vagy ha nézi, ahogy a kedvese maszturbál.

…DÜHÖS A PARTNERÉRE

Pszichológusok szerint a párkapcsolatban élők gyakran nem vallják be a valódi okát annak, miért nem akarnak szexelni. Egyszerűbb azt mondani, hogy „fáj a fejem” vagy „most túl fáradt vagyok szexelni”, mint azt, hogy „nem fogok veled összebújni, mert nagyon haragszom rád”. Nos, igen, ilyenkor ugyanis el kellene mondani, hogy mi a probléma. – Bizonyos problémák elég súlyosak lehetnek, és akkor bizony szakember segítségére is szükség lehet (például, ha kiderül a hűtlenség). Ebben az esetben célszerű párterápiára járni, a helyzet ugyanis nem fog magától megoldódni. – Előfordul, hogy csak az őszinte beszélgetés, a megfelelő kommunikáció hiányzik.

A nők gyakran használják a szexmegvonást a haragjuk vagy a megbántottságuk kifejezésére, ami nagyon rossz módszer. A legjobb, ha szavakkal kommunikál, méghozzá úgy, hogy felkészíti a partnerét arra, hogy komoly és fontos dolgokról szeretne beszélni. Ha ugyanis nem jól készíti elő a mondandóját, a másik fél úgy érezheti, letámadja, ami további bonyodalmakhoz vezethet. A beszélgetéshez válasszon olyan időpontot és helyszínt, amikor zavartalanul együtt tudnak lenni. Ne feledje, egy kapcsolatban folyamatos párbeszédre van szükség.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink