Bár még el sem terjedt idehaza a férfi revütánc, máris rengeteg sztereotípia kering körülötte. Vagy rossz szemmel nézzük, vagy pirulva beszélünk róla, miközben tévesen azonosítjuk a férfi sztriptízzel. Az viszont vitathatatlan, hogy aki ebben a szakmában szeretne elhelyezkedni, annak rendkívüli kitartásra van szüksége mind az edzések, mind pedig a diéta terén. Lássuk, hogy készül Európa egyik leghíresebb revütánccsapata, a Hot Men Dance a valóságban.

A revütáncosok világa

Élet az izom mögött

Azzal mindenki tisztában van, hogy a testünk nem szálkásodik és izmosodik magától, még akkor sem, ha elég fehérjét viszünk be a szervezetünkbe, és hetente kétszer-háromszor eljárunk edzeni. A duzzadó karizomhoz, széles háthoz és kemény mellkashoz rengeteg fizikai munkára és grammra pontosan kiszámolt étrendre van szükség. Ezt megteremteni és kivitelezni pedig komoly energiába kerül. Ezért gondolhatjuk, hogy az, akinek tényleg tökéletesen izmos teste van, vagy így született, vagy az egész életét ennek szenteli. A Hot Men Dance revütáncos-formáció azonban legutóbbi beszélgetésünk során jócskán megcáfolta ezt! a csapat legtöbb tagjának ugyanis „rendes polgári” állása van, napi 8 órában. Ezután leteszik az aktatáskát, felveszik a sporttáskát, és leugranak az edzőterembe egy izzasztó, kétórás tréningre, amit pedig egy többórás táncpróba követ. Majd 6 óra alvás következik, aztán kezdődik minden elölről.

A revütánc nem férfi sztriptíz!

Mivel Magyarországon még nincs kultúrája ennek a műfajnak, számos információ rosszul rögzült a köztudatban. Például tudta, honnan ered az itthon használt chippendale táncosfiú elnevezés? A chippendale egy nívós brit bútorgyártó, illetve ennek nyomán egy elegáns bútorstílus neve. És róla nevezte el magát az első sztriptíztáncoscsapat Amerikában. Tehát, ha egy chippendale bemutatóra van meghívásunk, akár szép és különleges bútorokat is láthatunk. A revütáncot pedig hajlamosak vagyunk teljesen összemosni a sztriptízzel, miközben a látszat ellenére sok különbség van a kettő között. Egy revüelőadás lényege ugyanis a tánc, a precíz mozdulatok, a kapcsolat megteremtése a táncos és a nézők között, miközben egy jól felépített történetet mesélnek el a színpadon. Ahogy halad előre a darab, úgy fogynak a ruhák is… De sohasem pőre teljesen az ember! És akkor még nem is beszéltünk az igényességről, a minőségről és a jelmezekről.

Diplomás foglalkozás

Soha nem találtuk volna ki, hogy idehaza az egyik legismertebb revütáncoscsapat valamennyi tagja nemcsak hogy az egyetemről ismeri egymást, de a diplomás szférában dolgozik is. Felmerülhet a kérdés, hogy ha nem a pénzért, akkor miért csinálják? „Régebben azért vágtam bele lánybúcsús fellépésekbe, mert kellett a pénz az egyetemre. Ma a nagyobb szabású, igényesebb revütáncot már nem a pénzért csinálom. Képzeljen el egy 300-400 fős közönséget, akik csak önt bámulják a színpadon, és majd megőrülnek önért! Óriási adrenalin!” – indokolta döntését Péter, az egyik legismertebb hazai formáció vezető egyénisége.

A rendőr mindent visz

Bár a debütáló fellépésemen egy bátor tűzoltót formáltam meg, még mindig a rendőr jelmez a nők legnagyobb kedvence” – tudtuk meg Ferditől. A fiúk szerint az erős, bátor és férfi as karakterek mozgatják meg leginkább a nők fantáziáját, a vízvezeték-szerelőtől kezdve a katonán át a rendőrig. Úgy tűnik, legbelül minden nő arra vágyik, hogy valaki megmentse! Életre szóló diéta a szép testet nem elég megszerezni, meg is kell tudni tartani, ami egy ilyen munka mellett elvárás. Ahhoz, hogy egy férfi formában maradhasson, de legyen elég energiája az edzésre és a táncpróbákra is, szigorú és pontos diétára van szüksége. Ezért reggelire általában zabos fehérjeturmixot fogyasztanak, délelőtt jöhet a zöldség és a gyümölcs, délben és délután csirke rizzsel, brokkolival, este pedig már csak egy könnyű saláta fehérjeturmixszal leöblítve. A chips, a pizza és a férfiak nagy kedvence, a sör pedig bizony tiltólistára került!

Ezek is érdekelhetnek

Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Ajánlataink