A Rákóczi túróst mindenki ismeri, szinte az összes cukrászda polcain megtalálható valamilyen formában. Ezúttal pohárkrém formájában hoztuk el a receptet nektek. Egy ilyen desszert mindig jó választás: elegáns, gyorsan elkészül, akár a húsvéti asztalra is remek lehet.
HOZZÁVALÓK:
- 15 dkg diétás vajas keksz
- 25 dkg zsírszegény túró
- 1 dl görög joghurt
- 1 db citrom
- 2 tk méz
- 2 ek cukormentes baracklekvár
- 2 ek dióbél
Elkészítés
- A Rákóczi túrós pohárkrém elkészítéséhez a vajas kekszet durvára összetörjük egy zacskóban sodrófával vagy egy mozsárban, majd a desszertes poharak aljára szórjuk.
- A túrót alaposan összekeverjük a krémes görög joghurttal, a lereszelt citromhéjjal és a mézzel. A kekszmorzsa tetejére kanalazzuk, majd elosztjuk rajta a cukormentes baracklekvárt.
- Száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a durvára vágott diót, majd megszórjuk vele a desszert tetejét. Tálalhatjuk akár azonnal.