Ha imádod az édességeket, de szeretnél figyelni az alakodra, akkor ezt a diétás répatortát neked találták ki. Pillanatok alatt elkészül és ugyan ilyen gyorsan el is fog fogyni.

Diétás répatorta: liszt és cukor nélkül is isteni

Répatorta liszt és cukor nélkül

répatort

Pillanatok alatt elkészül ez a liszt- és cukormentes répatorta
Fotó: Schutterstock

HOZZÁVALÓK:

  • 3 tojás
  • 10 dkg nyírfacukor vagy eritriol, vagy más természetes diétás édesítőszer
  • 3 közepes sárgarépa lereszelve
  • 1 alma lereszelve
  • 10 dkg apró zabpehely
  • 5 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt, vagy paleo liszt
  • 10 dkg őrölt mogyoró, vagy mandula, vagy dió
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • ízlés szerint cukrozatlan aszalt gyümölcsök

ELKÉSZÍTÉS:

Mielőtt nekivágsz, melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Keverd össze a tojásokat az édesítőszerrel és a fahéjjal. Ezután öntsd hozzá a reszelt répát és az almát, majd az összes többi hozzávalót. Öntsd tetszésed szerinti sütőformába a masszát és süsd 25 percig. Magában is nagyon finom, de tehetsz a tetejére mascarpónéval kevert cukrozatlan tejszínhabot is. Reggelire és uzsonnára is mennyei.

Miért pont a zabpehely?

A profi diétázók tudják, hogy nem elegendő csak az ételek szénhidrát tartalmát ellenőrizni, ugyanolyan fontos a glikémiás indexre (GI) is figyelmet fordítani! A GI azt mutatja meg, hogy milyen gyorsan és tartósan emeli meg a vércukorszintedet az adott élelmiszer. Ha diétázol, érdemes a minél alacsonyabb GI-ű élelmiszereket keresned, mivel ezek kevésbé emelik a vércukorszintedet! Számos kutatás bizonyította, hogy az alacsony szénhidrát tartalmú GI élelmiszerek tartós fogyasztása kedvezően hat az egészségedre és a testsúlyodra! A fogyókúra alatt nem kell lemondanod tiltólistán lévő kenyérről, nokedliről, palacsintáról, ha a fehér lisztet az egészséges táplálkozás egyik fő jolly jokerével, a zabpehellyel helyettesíted. A zabpehelyliszt glikémiás indexe ugyanis jóval alacsonyabb, mint a fehér lisztté.A zabpehelynek számos pozitív hatása van a szervezetre, ezenkívül élettani szempontból fontos alkotóelemeket; fehérjéket, rostokat, természetes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz! Zabpehelyliszt készen kapható a boltokban, azonban zabpehelyből egy kávé, vagy konyhai daráló segítségével magad is egyszerűen elkészítheted.

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezért fogyott le Alexandra: "30 kiló plusszal nem tudnék a lányom után futni"
Amikor végre szíve alatt hordhatta várva-várt kisbabáját, Alexandra mindent megengedett magának. Aztán szembesült a kilók növekvő számával, így megtette élete első újévi fogadalmát, és azóta nem is tért le a fogyás útjáról.
Hiába sportolsz, nincs változás? Ez a 6 edzéshiba gátolhat a fejlődésben
Van néhány tipikus edzéshiba, amelybe szinte mindenki beleesik, legyen bár kezdő vagy haladó. Talán te is éppen egy ilyen baki miatt nem látod az áhított eredményt...
Villámgyors sminktrükkök a forróságra: ragyogj 2 perc alatt!
Elaludtál vagy rohansz valahova, netán egyáltalán nem szeretsz a sminkeléssel pepecselni? Akkor ezek a praktikák segítenek abban, hogy csupán két perc alatt friss és tökéletes legyen a külsőd!
 Fogyás három fázisban: diétázz dinnyével
Képtelenség ellenállni ennek a zamatos és édes finomságnak nyáron, és szerencsére nem is kell, hiszen még a fogyókúrát is segíti: egy hét alatt akár négy kilótól is megszabadulhatunk!
Miért tökéletes a cukkini egy diétához?
Egy kis nyalánkságot készítenél belőle? Arra is van két nagyszerű receptünk!
10 óriási változás, ha rendszeresen úszol
Kiváló módja annak, hogy tegyünk az egészségünkért: egy óra úszás majdnem annyi kalóriát éget el, mint a futás, anélkül hogy bármilyen negatív hatással lenne a csontokra és az ízületekre.
15 kilót fogyott Brigi, mert rájött, hol nem szabad hibázni
Molnár Brigitta táncosnak készült, de egy sérülés miatt meghiúsult az álma. Miután abbahagyta a sportot, három hónap alatt 15 kilót hízott. Többek között a saját diétázós csalódásai miatt kezdett el táplálkozási tanácsadással foglalkozni.
A legjobb trükkök, hogy ráncmentes maradjon az arc
A szarkalábak, ráncok az öregedés természetes velejárói, hiszen a bőr a kor előrehaladtával veszít rugalmasságából, kollagéntermelése csökken. Néhány tipp, amelyek segítségével késleltethető a ráncok megjelenése.

Ajánlataink