Tápláló, finom és egyszerűen elkészíthető fogás, amely nem csak reggelire kiváló. Az őszies-télies ízvilágú zabpalacsinta egészséges szénhidrátokban gazdag.

Energiát adó, egészséges finomság: Fahéjas-almás zabpalacsinta

A zabpehely és a teljes kiőrlésű liszt hosszan tartó telítettségérzetet biztosít, az író pedig kiváló fehérje- és kalciumforrás. A fahéjas-almás zabpalacsinta tökéletes választás például hétvégén, túrázás vagy futás előtt reggelire, mert kellő energiát ad.

almás zabpalacsinta

Fotó: Shutterstock

 

Fahéjas-almás zabpalacsinta

Hozzávalók:

1 ½ csésze író

70 g zabpehely

90 g teljes kiőrlésű liszt

2 ek tej

1 ek olvasztott vaj

1 db tojás

1 ½ tk sütőpor

½ tk szódabikarbóna

őrölt fahéj

csipetnyi szerecsendió

1 db nagyobb alma

½ csésze cukormentes almalé

2 evőkanál nyírfacukor

olívaolaj

 

Elkészítése:

1. Egy nagyobb tálban keverjük el az írót, a zabpelyhet, a lisztet, a tejet, a tojást, a vajat, a sütőport és a szódabikarbónát, ízlés szerinti mennyiségű fahéjat, csipetnyi szerecsendiót, majd tegyük félre egy picit pihenni.

2. Az almát hámozzuk meg, vágjuk egészen apró kockákra. Keverjük össze az almalével, a nyírfacukorral és egy csipetnyi fahéjjal, majd egy kisebb lábosban tegyük fel főni. Időnként megkeverve pároljuk, míg megpuhul az alma, és a lé besűrűsödik.

3. Egy palacsintasütőt melegítsünk elő, kevés olajjal kenjük ki (a legjobb, ha szilikon konyhai ecsetet használunk hozzá), majd süssük ki a tésztát amerikai palacsinta méretűre. Egy-egy palacsinta legyen körülbelül 1,5 centi vastag. A meleg almaszósszal tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 40 perc

 

DF-tippek:

  • Alma helyett mirelit bogyós gyümölcsből is készíthetsz hozzá gyümölcsös mártást.
  • A kalóriaspórolás jegyében a cukor lecserélhető energiamentes édesítőszerre.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ez a legjobb őszi vacsora, ha le akarsz dobni pár kilót
A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!
Így kerüld el az őszi depressziót, ez a legjobb trükk
Ahogy a nyári napok véget érnek és beköszönt az ősz, szinte törvényszerű, hogy sokkal rosszabb lesz a kedvünk. De miért? És mit tegyünk ellene?
Íme a nagy bőrtípus teszt! Mutatjuk, hogy kell ápolni az arcod
A legtöbben nem vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen is a bőrtípusunk, így gyakran nem is olyan termékeket használunk, amelyek nekünk valók. Épp ezért érdemes ennek utánajárni!
Mennyei cukormentes csokitorta őszre
Azt hitted, hogy ha fogyókúrázol, a csokoládé szigorúan tilos? Pedig nem, ha étcsokiról van szó! Építsd bele a diétádba, mutatjuk, miért!
Tésztát és pizzát esznek egész nap, mégsem híznak: íme az olasz titok
Az olaszok híresek arról, hogy imádják a konyhájukat, és aki járt már Itáliában, pontosan tudja, hogy miért: finom ízek, minőségi alapanyagok, és az ember csak utólag gondolkodik el azon, vajon ennyi tészta után hogyhogy nincsenek tele az olasz utcák túlsúlyos emberekkel.
Főtt tojás vagy lágy tojás? Melyik az egészségesebb?
A hatékony diéta titka a fehérjében és tápanyagokban dús reggeli, hiszen így egészen délig nem leszel újra éhes, így a délelőtti nassolás kimarad a napi menüből.
Nem mindegy, miből főzöl: lisztválasztó kisokos
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!
Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.

Ajánlataink