A munka legnagyobb szerelmesei is elfáradnak időnként a nagy hajtásban. Mit mondjanak akkor azok, akik nincsenek abban a kivételezett helyzetben, hogy szeressék a munkájukat? Ideig-óráig lehet szenvedni egy munkahelyen, de mindenki sokkal jobban jár, ha olyan helyet választ, amit tud szeretni. A jó teljesítményhez nem elég a szándék. Íme, néhány hasznos tanács, melyek segítségével többet is kihozhat a teljesítményéből.

Aki okosan szervez, nem szakad meg

Jó alvás után bajnok reggeli

Ha mindig az utolsó pillanatban ébred, és reggeli nélkül esik be az irodába, ne furcsállja, ha nem lesz kedve nekiveselkedni egy bonyolult kimutatásnak. Egy fehérjedús reggeli a legjobb választás, mondjuk egy pohár görög joghurt, egy fél marék mandulával. Táplál, energiát ad, csökkenti a napközben jelentkező nassolás utáni vágyat, és nem hizlal. Éhes gyomorral nemigen lehet koncentrálni, és a sütemények is sokkal csábítóbbak lesznek a büfében.

Használja ki az ingázást!

A kutatások azt mutatják, hogy az ingázás általában a nőket stresszeli jobban. Akik napi másfél-két órát is eltöltenek a bejárással, azoknak minden munkanap jóval hosszabb, mint a közelebbről érkezőknek. Pláne, ha munka után még be kell vásárolni, mert a gyerekért nyilvánvalóan nem érnek oda. Ez nyomasztóan sok idő távol a családtól, a gyerekektől. De az sem jó, ha valaki állandóan ezen rágódik, és feszült reggel is meg este is, amikor hazaér. Ha kocsival ingázik, a dugó miatti őrjöngés helyett hallgassa kedvenc zenéit vagy gyakoroljon egy idegen nyelvet. Ha „tömegközlekedik”, akkor átolvashatja a szaksajtót vagy kedvenc diétáját.

Reggeli rangsorolás

A napi és heti tervezés segít összpontosítani és hatékonyan megszervezni a napot. Ha hosszú a teendők listája, rangsorolja előre a fontosabb feladatokat. A többit pedig lépésről lépésre végezze el.

Határidős munkákat ne hagyjon az utolsó pillanatra, mert ha beesik egy váratlan projekt, akkor nagy zűrzavar keletkezhet. szokjon le a halogatásról is, a munkahelyi feladatok elvégzésénél nem a szeretem-nem szeretem szempont érvényesül.

Adjon át feladatokat!

Ha abban a helyzetben van, hogy kiadhat feladatokat, akkor ne tétovázzon, és ne csináljon belőle lelkiismereti kérdést. Delegálja a teendőket, adja meg a szükséges információkat, hogy pontosan azt kapja, amit szeretne. nem kell mindenhez érteni, a terület szakértői sokkal többet hozzátehetnek a munkához, mint az, akinek elölről kell beleásnia magát egy témába.

Egyszerre egy dolgot

A multitasking üzemmód végtelenül kimerítő és stresszes. Hasznosabb egyszerre egy munkán dolgozni, teljes koncentrációval, mint szanaszéjjel szórni az energiát. Ha a munkatársak megzavarják, kérje meg őket, hogy térjenek vissza később. ne menjen bele a „máris ugrok és segítek” játékba, mert akkor a saját dolgával sohasem készül el.

Legyen kedves és kommunikatív!

Ha jól szervezi a munkát, jut ideje társalgásra, információk gyűjtésére is, ami sok szempontból hasznos lehet. járjon közös kávézásokra, ebédelésekre. Ha jó a kapcsolata a kollégákkal, szívesebben fogadják, ha segítséget, szívességet kér. Másrészt így naprakész információkat szerezhet, például az épp megüresedett helyekről.

Értelmes ebéd

Ha az időjárás és a körülmények lehetővé teszik, ebédeljen az udvaron, parkban, kiülős étteremben. A kimozdulás és a friss levegő oldja a stresszt, ezzel együtt növeli a hatékonyságot. Tanulmányok szerint, akik több időt töltenek a természetben, azoknak a memóriájuk is jobb. A képernyő előtti evés mindig túlevésre ösztönöz, ezt is érdemes figyelembe venni.

Túl nagy a nyüzsgés?

A nagy jövés-menés és az intenzív telefonforgalom sokak figyelmét elvonja a munkától. Ha azok közé tartozik, akik hajlamosak elkalandozni, akkor szabjon magának komolyabb időrendet. Például határozza el, hogy 45 percig csak a munkát végzi, nem nézi meg a leveleket, nem megy fel a közösségi oldalakra, nem chatel a barátnőkkel. Ha letelt az idő, jöhet 10 perc lazítás.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink