Egy kapcsolat elején három fontos dolog van. Az első randi. Az első csók. És az első ottalvós randi. Az első alkalom, amikor a férfinál tölti az egész éjszakát és együtt ébrednek a nap első sugaraira. A filmekben ébredés után szerelmes pillantások, csók, összebújás, közös zuhanyozás és reggelikészítés édeskettesben van műsoron. A való életben azonban elkenődött smink, kellemetlen reggeli lehelet és feszengő pillanatok várhatják a csipás szemmel ébredőket. Ismerős? Az első együttalvás legcikisebb pillanatai következnek.

Az első ottalvós randi és minden, ami ciki lehet

Úgy tesz, mintha haza akarna menni, pedig valójában alig várja, hogy egész éjszakára marasztalják

Ne játssza az eszét és ne húzza a pasi idegeit sem. Mindketten tudják, hogy ha az éjszaka kellős-közepe van és összebújva tipi-tapiznak a kanapén, annak mi lesz a vége. Ne játsszon húzd meg-ereszd el játékot, és ne csináljon úgy, mint aki éppen taxit készül hívni és hazamenni. A pasik ki nem állhatják a játszmázó, magukat kérető nőket.

A fogmosás felér egy titkos küldetéssel

Két okból is. Ha nem készült fel és nincs önnél fogkefe,akkor vagy kérni kell a pasitól, vagy a fürdőszobában szájvízre kell vadászni és az ujjunkkal fogat mosni. Ami annyira nem alapos, ugye. Másrészt, ha elrejtünk a táskánk alján egy fogkefét, az eléggé elbizakodott hatást kelt. Ha a saját otthoni fogkefénk, akkor azért, ha meg teljesen originál darab, akkor a pasi joggal gondolhatja: milyen nő az olyan, aki állandó utazó fogkefével jár a randikra. Akkor talán jobb a szájvíz…

A pasi a saját ruhái közül ajánl fel valamit pizsama gyanánt

Ami persze lehetetlenül áll rajtunk. Csak a filmekben szexi a férfitól lenyúlt póló vagy ing. A legtöbb esetben igazán nevetségesen nézünk ki a kinyúlt pólóban vagy férfiingben. Különösen akkor, ha mondjuk egy kinyúlt atlétát vagy boxeralsót kapunk kölcsön. Viszonylag nehéz szexistennőnek tűnni, ha az ember lánya Vanilla Icenak érzi magát.

Lemosni a sminket, vagy nem lemosni?

Na jó, legyünk őszinték. Egy kapcsolat elején egyetlen nő sem vállalja szívesen a totálisan smink nélküli arcát. Azonban az sem túl szexi, ha full sminkben fekszünk le aludni és reggel a pasit egy mosómedveszörny fogadja az ágyban. Aki valami fura cuccal kente össze az ágyneműt, jó esetben alapozóval. A megoldás? A szem körüli festéket mindenképpen távolítsuk el, mert az összecsomósodott szempilláknál még a teljesen natúr arc is elfogadhatóbb.

Az ágy melyik felén aludjék?

Nos, elvileg mindig a vendég fekszik az ágy azon felére, amelyikre szeretne. Akadnak azonban olyan emberek – nemtől függetlenül –, akik csak az ágy egyik felén képesek aludni. Ha mindketten ugyanarra az oldalra pályáznak, akkor ez a későbbiekben gondot okozhat, szóval érdemes még az elején viccesen megbeszélni a dolgot, nehogy később ez vita tárgya legyen.

Most akkor összebújva alszunk el, vagy kényelembe helyezhetem magam?

Amikor még tombol a romantika és éppen csak túl vagyunk az első szeretkezésen, akkor de szép is egymás karjaiban elaludni! De ez is olyan dolog, ami csak a filmekben és a könyvekben működik. A való életben szép és kellemes a szex utáni összebújás, de ha szeretnénk álomba szenderedni, akkor mindig akad egy zsibbadó kar, egy oldalunkba nyomódott könyök vagy egy lábszár, amelybe állandóan beleütközünk. Két megoldás lehet. Megvárjuk, míg a másik elalszik, és óvatosan, anélkül hogy felébresztenénk, arrébb oldalazunk, hogy alhassunk pár órát. A másik, hogy tapintatosan közöljük a másikkal, leragad a szemünk, és egy csókkal jó éjt kívánva, arrébb húzódunk.

Atyaég! Horkol?!

Bizony. Ez döbbenetes élmény lehet. A horkolás ugyanis az a tulajdonság, amelyről senki nem tehet, de amelytől többnyire nem is szabadulhat. Egy kapcsolat elején, amikor a rózsaszín felhőtől még nem hallunk olyan jól, lehet ez egy „jaj, de cuki” tulajdonság. Ám ahogy oszlik a köd, úgy lesz a horkolás egyre idegesítőbb és kimerítőbb. Mindenesetre jó próbája ez a kapcsolatnak, már a viszony legelején.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink