A tavasz beköszöntével sokan hetente négyszer megrohamozzák a hozzájuk legközelebb eső konditermet és beindul a szigorú diétagépezet is. Miért? Mert jön a bikiniszezon! Csak bikiniben?

Tényleg olyan fontos, hogy jól mutass bikiniben?

Az, hogy a nyárra jó formába szeretnénk kerülni, igenis természetes, ezért nem kell megbélyegezni a bikini body kultuszát. Viszont érdemes feltenni magunknak két kérdést: Tényleg csak bikiniben szeretném jól érezni magam? Mi van az év többi napjával? Mi a célom? Amikor elkezdünk edzeni, számos cél lebeghet a szemünk előtt: le akarunk fogyni, kívánatosabbak akarunk lenni, kinéztünk egy ruhát, amibe bele akarunk fogyni, szeretnénk jobban tetszeni a párunknak és elsősorban önmagunknak…

Ezért, ha csupán az a célunk, hogy nyárra jól nézzünk ki, akkor felesleges lenne az év többi részében azzal bosszantani magunkat, hogy hetente négyszer edzésre járunk. Ha viszont hátralépünk egyet, és messzebbről próbáljuk szemlélni a dolgot, akkor rájöhetünk egy nagyon fontos tényre. Hiszen azért akarunk jól kinézni a nyárra, hogy felszabadultak, magabiztosak, boldogok legyünk, és jól érezzük magunkat a bőrünkben. Vajon nem lenne jó az év minden napján ugyanígy érezni?

Életre szóló program

A diéta pont olyan, mint a divat: minden szezonban jön valami új. Ezek közül legalább egyet már biztosan mindenki kipróbált, talán kevesen is vagyunk olyanok, akik még nem próbálták káposztalevessel leszenvedni magunkról a felesleges kilókat. A pár hetes vagy hónapos divatdiéták ellen rengeteg érv felsorolható, viszont egy dolgot rendre elfelejtünk: ami az egyik embernél nem működik, lehet, hogy a másiknál éppen beválik. Azért jó, hogy ennyiféle diéta közül válogathatunk, mert így rájöhetünk arra, hogy a mi szervezetünk számára melyik a legideálisabb, melyik működik és melyik nem. Lehet, hogy éppen a kettő kombinációjával érhetünk el sikereket, de az is lehet, hogy nincs is szükségünk radikális változásra. A lényeg, hogy ha hosszú távú eredményt szeretnénk – tehát mindennap jól érezni magunkat a bőrünkben –, akkor nem elég az egyszerű, pár hetes-hónapos diéta, életre szóló barátságot kell kötnünk a módszerrel. Ezért fontos, hogy olyat válasszunk, amely hiteles, megállja a helyét és hosszú távon tartható.

Nem az izomtól leszünk szexik

Még mielőtt félreértenénk, a nőiesen izmos test igenis csodálatos és szexi, de mind tudjuk, hogy nem ettől leszünk gyönyörűek. Amikor edzeni járunk, egy olyan izomcsoportot is megdolgoztatunk, amelyben soha nem lesz izomlázunk, ellenben még a legapróbb megterheléssel is szépen formálható. Ez az izomcsoport pedig a kisugárzás és az önbizalom. Mindannyian láttunk már nálunk kicsit ducibb, de boldogabb nőt, nem igaz? Ő valószínűleg nem a bikini bodyra volt ráfeszülve hónapokon keresztül. Mert lássuk be, heteken át görcsölünk majd azon, hogy vajon sikerül-e elérni az álomalakot a nyárra, vajon jól fog-e állni a bikini, „még megehetem-e ezt az egy falat tésztát, vagy jön a maró bűntudat”? Ez a nyomás és megfelelési kényszer pedig kihat a közérzetünkre is. Érdemes hát elgondolkodni azon, hogy mit akarunk: feszes combokat vagy duzzadó önbizalmat?

Az összehasonlítás ártalmas

Nőként mindig másokhoz hasonlítjuk magunkat: neki szebb a haja, annak nagyobbak a mellei, ő pedig sokkal vékonyabb nálunk. Ők biztosan boldogok, csak mi nem vagyunk azok. Ilyenkor gondoljunk arra, hogy ők vajon mire gondolhatnak? Meg vannak győződve arról, hogy szép a hajuk, nagy a mellük és tökéletesen vékonyak, vagy ránk néznek, és éppen rajtunk találnak valamit, amit ők irigyelhetnek?

Eldöntendő kérdés

Végül már csak el kell döntenünk: a bikini határozzon meg bennünket pár héten át, vagy inkább érezzük jól magunkat bármiben, télen-nyáron?

Hozzászólások

Ez a legjobb recept: főzzünk eperlekvárt cukor nélkül!
Sokáig éltünk abban a tévhitben, hogy eperlekvárt, szörpöt eltenni csak cukorral lehet.
Itt a kánikula! Így lehet jól aludni a nagy melegben
Sokan várták már, hogy végre tartósan meleg, vagyis igazi fülledt nyár legyen, ugyanakkor ez a hőség rendkívül igénybe veszi a szervezetet.
Így lesz sokáig gyönyörű a barna bőr
Így lesz sokáig gyönyörű a barna bőr
A reggeli mozgás jótékony hatásai
Ahogy egyre jobb az idő, még az is könnyebben kel a korai nappal, aki egyébként szeret sokáig lustálkodni. Élvezze és használja ki a nyarat a reggeli mozgásra is!
13 tipp a hőségben való edzéshez
Győzd le a forróságot azzal, hogy felkészülsz rá!
Most nyílik a bodza, tedd el télire cukor nélkül
Te is imádod a bodza szörpöt, de megrémiszt, mennyi egészségtelen fehér cukor kell bele? Mutatjuk, hogy készítsd el a diétás változatot.
Íme 25 perc pokoli kettlebell-edzés Hegedűs Dórival!
A FitPercek legfrissebb videójában Hegdűs Dóri, személyi edző mutat néhány remek gyakorlatot, hogy érdemes a kettlebell-lal mozogni.
4 isteni nyári leves, amit akkor is ehetsz, ha diétázol
Nyáron is nagyon fontos a folyadékfogyasztás, és egy jó tányér leves akár elég is lehet, hiszen ezekben a hónapokban nem jó nagyon leterhelni a gyomrot. Ezekből a finomságokból viszont bátran ehetünk.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.