Lehet, hogy átbeszélik az egész éjszakát, de az is lehet, hogy még nem oldódik meg a nyelvük egymás jelenlétében. Az első randevú hangulata, eredményessége nagyon sok tényezőtől függ. Most néhány tippel szolgálunk, amelyek segíthetnek abban, hogy inkább jó élménnyé váljon, mint kínossá.

Csavarja az ujja köré! HÓDÍTÁSI KISOKOS

Csavarja ujja köré a pasit!

Az első randevú sokszor izgalmas, romantikus… de az is előfordul, hogy kissé kellemetlenné alakul. Ha két olyan emberről van szó, akik még nem ismerik egymást, csak összefutottak egy buliban, szórakozóhelyen, baráti társaságban, kezdetben talán nehezen találják a közös hangot. Kezdetben gyakran mindkét fél bizonytalan, sőt bizalmatlan. Nőként érdemes kézbe venni a dolgokat, átvenni az irányítást, és figyelni. Figyelni a megérzéseire, a belső hangra, amely arról beszél, megéri-e a pasi a második randevút.

Ne aggódjon, ha túl sokat beszél

A férfiak éppannyira izgulnak az első randin, mint a nők, így még hálásak is azért, ha gördülékennyé teszi a beszélgetést. Meséljen magáról nyugodtan, de túl intim témákba egyelőre ne menjen bele. Válasszon olyan témákat, amelyekbe belevonhatja a partnerét, ami által jobban megismerheti. Mesélje el, melyik a kedvenc filmje, étele, utazási célpontja. Így a férfi is reagálhat, és ezáltal könnyedén megtudhat róla ezt-azt. Figyeljen a hangnemre! Bizony, ez is fontos. Ha lelkesen, picit gyorsan beszél, esetleg csapong a témák között, azzal a világon semmi baj nincs. Sőt az jelzi a bizsergető izgalmat, ami az egész randevút belengi. Ha azonban lassan, unottan, vagy a szavait túlzottan megválogatva beszélget, az elijeszti a férfit, hiszen az ilyen stílus vontatottá teszi a randevút. És okafogyottá a következőt.

Félre a kérdésekkel!

Az ember esendő lánya azt gondolná, hogy a férfiak értékelik, ha kérdéseket tesznek fel nekik, hiszen ez az érdeklődés jele. Egy felmérés szerint azonban a férfiak háta borsódzik a konkrétan nekik szegezett kérdésektől, mert úgy érzik, hogy vizsgáztatják őket. Inkább a véleményét kérje ki egy-egy témával kapcsolatban, de ne szegezze neki a kérdést, hogy mi a hobbija vagy hogy mit szokott csinálni a barátaival. Kérdezze meg, mi a véleménye egy éppen aktuális filmről, sorozatról vagy fesztiválról. Ne érezze úgy, hogy faggatják. Válogassa meg a szavait! Először is kerülje a csúnya beszédet. A férfiak nem szeretik, ha egy nő csúnyán beszél. Másrészt, amennyiben olyan a munkája, hogy sok szakmai kifejezést, rövidítést használ, ezeket ne most villogtassa meg. Amennyiben a férfi nem érti ezeket a kifejezéseket, zavarba jön, és úgy érezheti, hogy lenézi őt. Szintén felesleges hangzatos, idegen kifejezéseket használni. Ne keverjen össze egy kellemes, fesztelen randit egy irodalmi esttel. A megjátszás nem túl kifizetődő!

Ne vágjon a szavába!

Nagyon jó érzés, ha úgy gondolja, annyira egy húron pendülnek, hogy akár egymás mondatait is képesek befejezni. Ennek ellenére ne vágjon a férfi szavába. Várja meg, míg bejezi a mondandóját és csak akkor tegye hozzá a saját gondolatait. Ha állandóan a szavába vág, elveszi a kedvét a beszédtől. Márpedig a férfiak – tisztelet a kevés kivételnek – ritkán nyílnak meg és lesznek bőbeszédűek az első randevún. Figyeljen, kérdezzen vissza, érdeklődjön, de ne szakítsa félbe.

Figyelje a reakcióit!

Figyeljen, milyen szavakat használ és miket mond a férfi, amikor magáról beszél. Figyeljen például arra, mikor használja az „Ez nagyszerű!”, „Csodálatos!”, „Nahát, de jó!” és hasonló kifejezéseket. Ezekből megtudhatja, mit tart önben szimpatikusnak. Ugyanakkor arra is figyeljen, mikor alkalmazza az „Ez szívás”, „Ez furcsa”, „Jaj, nem!” kifejezéseket. Ezek ugyanis sokszor az odafigyelés és az empátia jelei, amikor valami olyan témáról beszél, amely nem túl szívderítő vagy önt rosszul érintette. Ha képes az együttérzésre, az nagyon jó jel.

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink