Ha szeretnél egészségesebb, természetes frissítőt a nagy melegben, próbáld ki a fermentált gyömbéritalt. Ez az enyhén csípős, buborékos ital probiotikus élmény, ami segít egyensúlyban tartani a bélflórádat és támogatja az immunrendszeredet is.
Fermentált gyömbérital hozzávalók (1 literhez)
- 2 evőkanál friss reszelt gyömbér
- 2 evőkanál cukor vagy méz
- 1 liter szűrt víz
- fél citrom leve
- opcionálisan egy csipet cayenne bors
- egy jól záródó üveg vagy befőttesüveg
Elkészítés
Tedd a gyömbért és a cukrot tiszta üvegbe. Öntsd fel vízzel, add hozzá a citromlevet. Fedd le egy tiszta ruhával vagy lazán tedd rá a kupakot (ne zárd le légmentesen). Hagyd szobahőmérsékleten 2-3 napig, naponta keverd meg. Amikor enyhén pezseg és kellemesen savanykás, szűrd le, zárd le jól, és tedd hűtőbe.
Epres-citromos fermentált szörp (1 literhez)
Ha valami gyümölcsösebbre vágysz, próbáld ki ezt is.
Hozzávalók:
- 250 g friss eper, felkockázva
- 2-3 evőkanál cukor vagy méz
- fél citrom karikára vágva
- 1 liter szűrt víz
- 1 evőkanál élő almaecet vagy egy kiskanál natúr joghurt savója
- egy tiszta, jól zárható üveg
Elkészítés:
Az epret és a citromot tedd az üvegbe. Add hozzá a cukrot vagy mézet, öntsd fel vízzel. Keverd bele az almaecetet vagy a savót. Fedd le egy gézlappal vagy lazán zárd le. Tedd meleg helyre 2-3 napra, naponta keverd meg. Amikor enyhén pezseg és édes-savanyú, szűrd le, töltsd üvegbe, zárd le jól, és tedd hűtőbe.
Miért jó neked?
- Élő kultúrák segítik az emésztésedet.
- Természetesen pezsgő, frissítő, alacsonyabb cukortartalmú.
- Kiválthatod vele a cukros üdítőket.
- Hűsít, frissít, és támogatja az egészségedet.
Próbáld ki – fedezd fel, milyen egyszerű otthon is élő, nyári frissítőket készíteni.
EZ IS ÉRDEKELHET
- 5 gyors diétás finomság januárra
- Diétás répatorta: liszt és cukor nélkül is isteni
- 5 gyógytea, amit érdemes naponta fogyasztani