Egy heves vitát követően nehéz úrrá lenni a mérhetetlen dühön, amit a másik ember, esetleg az egész világ ellen érzünk. Ilyenkor könnyen olyan dolgokat is kimondunk vagy megteszünk, amelyeket később szinte biztosan megbánunk. Összegyűjtöttük, hogy miket ne tegyen, ha igazán dühös.

Dühös? Ezeket ne tegye!

Ne csépelje a párnát!

Első hallásra jó ötletnek tűnik belebokszolni egy párnába, de állítólag még dühösebb és még boldogtalanabb lesz egy ilyen akció után. A verekedés ugyanis már abban a pillanatban növeli a harag érzését, és a jövőben is agresszív viselkedésre sarkall.

Ne vitatkozzon!

Jó megbeszélni a problémákat, de ha nagyon dühös, célszerű elhalasztani a mindent tisztázó beszélgetést. Dühösen ugyanis sértő dolgokat is mondana. Kérjen inkább egy kis időt – ez lehet tíz perc, de akár tíz nap is. Ha csillapodik a dühe, jobban tud arra figyelni, hogyan fejezi ki magát és figyelni is könnyebb a másikra.

Ne posztoljon azonnal!

Kerülje a közösségi hálót, amikor dühös. Ilyenkor ugyanis könnyen születnek bántó és igazságtalan bejegyzések. Később, amikor már megnyugodott és elszállt a dühe, hiába törli a hozzászólását – ami egyszer az internetre felkerült, annak nyoma marad.

Ne egyen!

Bár nagyon jó érzés finom falatokkal kipárnázni a gyomrunkat – és az idegrendszerünket – egy kiadós veszekedés után, szakemberek mégsem ajánlják, hogy finomságokkal szelídítse a stresszt. Ha dühös, szinte biztosan egészségtelen ételt választ, hiszen felfokozott állapotban magas cukor-, zsír- és szénhidráttartalmú élelmiszerek után sóvárgunk. Ráadásul ilyenkor a test úgy érzi, veszélyben van – küzdj vagy menekülj! –, így az emésztés sem működik optimálisan.

Ne fogyasszon alkoholt!

Egy pohár borral nyugtatná magát? Ne tegye, mert valószínűleg pont az ellenkező hatást fogja elérni. Az alkohol csökkenti a gátlásokat, csökken az ellenőrzés azok felett az ösztönök felett, amelyek megakadályozzák, hogy kárt okozzon másoknak vagy önmagának. Így valószínűleg még megsemmisítőbb kijelentéseket tesz majd, mint ivás előtt.

Ne rágódjon a történteken!

Megszállottan csak arra tud gondolni, ami történt? Hosszú ideig fel tudja idézni a másik fél szavait, képes akár napokig elemezni a gesztusait? Ez a legrosszabb, amit csak tehet. Próbálja meg lassan elengedni a dolgokat, érezze, ahogy egyre nyugodtabb és stabilabb lesz. Ez arra készteti a partnerét, hogy ő is megnyugodjon.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink