Mindenki tudja, hogyan kell lefogyni. Mindössze annyit kell tennünk, hogy kevesebbet eszünk és többet mozgunk, igaz? Pedig ez tévhit! Azok az emberek, akik képesek voltak jelentős túlsúlytól megszabadulni, tudják, hogy az életmódváltás több mint kalóriamegvonás plusz konditerembérlet.

Életmódváltás stresszmentesen

Túl sokat túl gyorsan

Az életmódváltás komoly szellemi kihívás, amely megköveteli az állóképességet, a racionális gondolkodást és az érzelmi támogatást. Más szóval: a gondolatok, hiedelmek átalakítása nélkül nem megy. ne szégyelljünk segítséget kérni, sokféle stresszoldó módszer létezik, amelyek képesek arra, hogy megszüntessék vagy átalakítsák a fogyást akadályozó lelki blokkjainkat. Hányszor vágott már bele nagy lelkesedéssel és izgalommal egy új módszerbe?

És hányszor fogyott el a lelkesedése? A legtöbb ember annyira izgalomba jön egy új fogyókúrától, hogy egy szempillantás alatt feladja az összes régi szokását, kedvenc ételeit, mindent, amit eddig csinált. Ez aztán persze fordítva sül el, a szenvedés hamar felülírja a korábbi lelkesedést. legyünk végre okosak és megfontoltak, hozzunk megalapozottabb döntéseket, hetente változtassunk egy-egy apróbb szokásunkon, havonta egy nagyobb változtatást is beiktathatunk. Nem kell sietni, ha tartós eredményt akarunk elérni.

Mi van az evés mögött?

Mint más szenvedélybetegségek, a túlevés is enyhítheti átmenetileg a múltbeli traumák fájdalmait. A túlsúlyos emberek egy jelentős része azt gondolja, hogy nem érdemli meg a szeretetet és a figyelmet. Ha szakemberek segítségével sikerül megtalálni, mi az a trauma, amely kiváltja, hogy a túlsúlyt mint védőpajzsot használjuk, akkor sokkal gyorsabban és könnyebben sikerül rendezni az étkezési szokásokat.

Első lépés: Ha már régóta küzd sikertelen fogyókúrákkal, ha zugevő vagy kóros étkezési szokásai vannak, keressen fel egy segítő szakembert.

Küzdjük le a szorongást!

Sok elhízott ember azért nem mer mozogni, mert fél, hogy mit szólnak mások, hogy esetleg megjegyzéseket tesznek, kinevetik. Ismerjük fel, ha vannak bennünk hasonló félelmek, és ezek gátolnak. Mérlegeljük, mi a fontosabb, az egészségünk, az életünk vagy a rosszindulatú megjegyzések.

Első lépés: Döntse el, mi való inkább önnek, ha otthon mozog, vagy ha eljár tornázni. Ha az edzőtermet választja, keressen egy barátnőt, akivel támogatják egymást azokon a napokon, amikor esik az eső, fúj a szél, vagy ha más kifogással próbálják kihagyni a tornát.

Nem bűn, ha magunkat is előtérbe helyezzük néha

Ha mindig csak a család, a gyerekek meg a munka körül járnak a gondolatai, és soha nem szán önmagára időt, az hamarosan visszaüt. az is eléggé lehangoló, ha csak rosszkedv, zsörtölődés formájában, de hosszú távon akár kiégést, depressziót is okozhat. Ahogy a repülőn elmondja az utaskísérő: ha baj van, először magunkra tegyük az oxigénmaszkot, mert csak úgy tudunk másoknak segíteni.

Első lépés: Jelölje ki azokat a napokat, amikor az életmódváltás részeként önmagával foglalkozik, tornázik, jógázik, fogyasztó kezelésekre jár.

Aludni kell!

Nem győzzük ismételni, hogy a kialvatlan ember sokkal éhesebb, és leginkább szénhidrátra vágyik, mert gyorsan akar energiához jutni. a kialvatlanság rossz hatással van a hormonrendszer működésére is.

Első lépés: Rendezze alvási szokásait, igyekezzen átállni a nyolcórás alvásra, egyetlen tévé- műsor sem ér annyit, hogy másnap kimerülten, morgósan ébredjen.

Este keveset

Ha este túlesszük magunkat, farkaséhesen ébredünk reggel. Ha viszont mértékletesen vacsorázgatunk, akkor az étvágy sokkal inkább kordában tartható.
 
Első lépés: A vacsoraidőt állítsa át 6 és 7 óra közé. Ha ezt semmiképpen nem tudja megoldani, akkor esténként már csak fehérjét és zöldséget egyen, szénhidrátot semmiképpen.

PMS-zabálás

A menstruáció előtti napokban a progeszteron hormon szintjének emelkedése okozza a falánkságot. A hormonális változások nemcsak a hangulatot befolyásolják, hanem egyfajta általános elégedetlenséget okoznak. Ezeken a napokon semmi sem jó, semmi sem elég édes.

Első lépés: Amint közeledik a menstruáció időszaka, legyen éber, és minden éhségérzetet

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink