Barátok nélkül szörnyen unalmas az élet, a családalapítás előtt minden róluk szól. Aztán a munka, a gyerekek születése már más irányba tereli az életet. a barátságok megkopnak, újak már nehezebben szövődnek. Pedig a jó társaság megfűszerezi a hétköznapokat, feltölt és kikapcsol, boldogabbá és egészségesebbé tesz. Kár lenne lemondani róla.

Elfogytak a barátok?

Kinek van sok barátja?

Három életszakaszban lehet igazán könnyen barátokat szerezni, a középiskolában, a felsőoktatásban, illetve az anyaság első szakaszában, amíg nem lesz iskolás a gyerek. A munka és a család közötti folyamatos egyensúlyozás persze korlátozza a lehetőségeket, de 30-as, 40-es éveinkben is lehet új barátokat szerezni. Csak ki kell lépni a komfortzónánkból. mindannyian ismerünk olyan embereket, akiknek évtizedes, mély barátságaik vannak, és kevésbé szoros kapcsolataikat is ápolják. Mit tudnak vajon ők, mitől vonzzák az embereket? Elsősorban kedvesek mindenkivel és nyitottak más emberek iránt. Nem véleményezik rögtön a másik embert, nem akarják minősíteni a külsejét, viselkedését, nem pletykálnak állandóan. Tudják és elfogadják, hogy mindenki másképp éli az életét. tudják, hogy senki sem tökéletes, így nem a hibákra, hanem a jó dolgokra összpontosítanak.

Ez stabil önértékelést feltételez, természetesen. Nem érzik sértve magukat, ha valakinek más a véleménye, nem veszik személyes támadásnak, ha valaki nemet mond. Képesek barátságosan társalogni, nem fortyannak fel mindenen, nem agresszívek, és nincsen az a kényszerük, hogy mindenkit letoljanak, megneveljenek. tudják, hogy a varázsmondat a – mit tehetek érted? –, Nem pedig a saját gondjaik állandó mantrázása. Ha barátokra vágyunk, nem árt ezeket a tulajdonságokat erősíteni magunkban. A kedvesség a barátságmágnes, azt mondják a szakemberek. továbbá azt tanácsolják, hogy a barátok kiválasztásában is kövessük a kémiát, ha valakinek az egyénisége mély benyomást tesz ránk, ha azonnal rokonszenvet érzünk, akkor nyilván több közös pont lesz a karakterünkben is.

Munkahelyi barátságok

A pályakezdő éveket lezárva, harminc körül, a karrierépítés szakaszában a szakmánk révén kerülünk kapcsolatba emberekkel. Szerencsés helyzet az, amikor olyanokkal dolgozunk együtt, akikkel hasonlóan gondolkodunk, és a napi feladatokon kívül is találunk közös témát. Persze ez még nem barátság, ez inkább jó kollegiális viszony. A barátok a munkán túl is igénylik egymás társaságát, szerveznek közös programot, bulit, nyaralást. Ha túlságosan versengő a légkör, akkor persze nehezebb őszinte kapcsolatokat teremteni. A munkahelyi kapcsolatok próbája mindig a távollét, egy hosszabb betegség vagy gyerekszülés után derül ki, valóban fontosak voltunk-e a többieknek, vagy a kiszállásunk után a kutyát sem érdekli, mi van velünk.

Buli a szomszédokkal

A szomszédokkal sok okból hasznos jóban lenni, de nyilván a barátsághoz kell a rokonszenv, a közös érdeklődés. Ha új helyre költözünk, célszerű bemutatkozni a közvetlen szomszédoknak, és tapintatosan érdeklődni a közvetlen környezetünkben élőkről. A hasonló életkorú gyerekek sokat segíthetnek abban, hogy a szülők is jóban legyenek. A kertészkedők pillanatok alatt találnak témát, esetleg közös feladatot.

Élethosszig tartó tanulás

Aki nem akar hátrányba kerülni a munkaerőpiacon, az rendszeresen képzi magát, sok területen. Egy nyelvtanfolyam, egy továbbképzés, egy tréning kiváló terep arra, hogy új kapcsolatokat teremtsünk. Persze ehhez nyitottnak kell lenni, nem utolsóként érkezni és elsőként távozni. A karrierépítésben is jól jöhet minden új szál, de ha csak szimpátiából barátkozunk, érdek nélkül, az még tartalmasabb kapcsolat építésére ad lehetőséget.

Új hobbi

Talán a legjobb módja annak, hogy új barátokat szerezzünk, ha valami újba fogunk. Ekkor találkozhatunk olyan emberekkel, akiknek hasonló a dilije, mániája, szenvedélye. Lehet ez könyvklub vagy zumbacsoport, vérmérsékletünk szerint. A sportolás is ide tartozik, a programok egy futóklubbal vagy egy bringás csapattal a leghasznosabb szabadidős elfoglaltságok.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink