Teljesen normális, ha pár napig a szakítás után nem tud enni, aludni – vagy épp ellenkezőleg, az evésbe menekül, folyton aludna –, és úgy érzi, vége a világnak. Ezekért az érzésekért a testben végbemenő kémiai és hormonális változások a felelősek. Segítünk, hogy túlélje a szakítást.

Élje túl a szakítást!

Szakítson meg minden kapcsolatot volt kedvesével!

Ez elsőre lehetetlennek tűnik, de higgye el, megéri. A szakítás feldolgozásához időre van szükség. Szakemberek szerint 3–6 hónap alatt gyógyulnak a sebek. 

Tipp: Ha a gyerekek vagy a közös munkahely miatt nem tudják megoldani, hogy ilyen hosszú ideig ne találkozzanak, legalább 2-3 hetet „lopjon” a regenerálódásra.

Kerülje a közösségi médiumokat!

A Facebook valószínűleg nem lesz barátja a szakítás után. A közös ismerősök, a volt szerelme folyamatos frissítései, állapotjelentései nehezítik a gyógyulást. A megoldás: pár hétig tartsa magát távol a közösségi médiától. 

Tipp: Hogy elkerülje a „mindenből kimaradok” érzést, találkozzon a barátaival, ismerőseivel akkor is, ha úgy érzi, nincs kedve kimozdulni. Így biztos lehet abban, hogy csak olyan információk birtokába jut, amelyek segítik a lelki sebek gyógyulását.

Fogadja el a szakítás tényét!

A mondás, miszerint fölösleges olyan szekér után futni, amely nem vesz fel, most erőt adhat. Igyekezzen érzelmileg is elengedni a párját, így talán hamarabb túljut a fájdalmakon.

Tipp: Bár a hasonló élethelyzetben lévők társasága sok esetben jótékony hatású, szakításügyben ez nincs így. Olyanok társaságára van szüksége, akik már túl vannak a szakításon, és jó ötleteket, pozitív energiákat tudnak önnek adni.

Gondolkozzon bölcsen!

Nem kell gyorsan felejteni, inkább érdemes átgondolni, hogy mi történt. Gyászolja meg a kapcsolatát, engedjen utat az érzéseinek és a gondolatainak. Ne hibáztassa önmagát vagy a volt kedvesét, sőt az a legjobb, ha nem keres hibákat.

Tipp: Egy üveg bor mellett elpanaszolhatja a legjobb barátjának a sérelmeit – szigorúan terápiás céllal –, de ebből nem lehet rendszert csinálni. Ha nem tudja feldolgozni a történteket, forduljon szakemberhez.

Ne szorongjon!

Ha már túl van a szakítás okozta első sokkon, felmerül a kérdés: hogyan tovább? Ez a kérdés a legtöbb emberből aggodalmat vált ki, hiszen ilyenkor mindenki úgy érzi, örökre egyedül marad, soha többé nem lesz képes normális kapcsolat kialakítására. Próbáljon pozitívan gondolkodni! 

Tipp: Lehet, hogy úgy érzi, magányos lesz egész életében, de lássuk be, erre nem sok az esély. Mondja azt, hogy hosszú út előtt áll, el fog tartani egy ideig, de egyszer, a nem is távoli jövőben biztosan újra rátalál önre a szerelem.

Figyeljen a megjelenésére!

Szakítás után gyakori, hogy a hölgyek nem foglalkoznak a megjelenésükkel. Ez viszont bizonyítottan nem tesz jót az önbecsülésnek. Higgye el, nincs szánalmasabb látvány egy kinyúlt pólóban, szakadt pizsamanadrágban szenvedő, csalódott szerelmesnél. 

Tipp: Felejtse el a melegítőnadrágokat és a férfipólókat. A farmer-póló-ing összeállítás mindig bejön, és ha váratlan vendégek kopogtatnak, akkor sem kell szégyenkeznie. Járjon rendszeresen fodrászhoz, kozmetikushoz.

Élvezze az egyedüllétet!

Itt a remek alkalom, hogy visszatérjen néhány olyan tevékenységhez, amelyet a kapcsolata alatt kénytelen volt mellőzni. A szakításban az a jó, hogy megtehet olyan dolgokat is, amelyekre már régen vágyott, de a kedvese nem nézte volna jó szemmel. Most bátran beiratkozhat egy tánctanfolyamra, tanulhat japánul vagy akár jógázhat otthon, a hálószobában is.

Tipp: Tegyen meg olyan dolgokat is, amelyekre ha van társa, egyszerűen nem tud időt szakítani.

Ne siesse el a párkeresést!

Nincs kőbe vésett szabály, hogy mikor lehet szakítás után újra randevúzni. A legtöbb embernek idő kell, hogy feldolgozza a veszteséget, végiggondolja lezárt kapcsolatát. Senki sem érdemli azt, hogy az „elődje” bűnei, a régi kapcsolatban elszenvedett sérelmek miatt kelljen szenvednie.

Tipp: Ha már egyedül is jól érzi magát és nem az exe jut eszébe mindenről, nagy eséllyel eljött az idő, hogy újra közel engedjen magához valakit.

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink