Vannak olyanok, akik fáradtabban térnek haza a nyaralásról, mint amikor elindultak. Különösen igaz ez a gyerekes párokra, akiknek az egész idő azzal telik, hogy a virgonc apróságok után rohangálnak. Tervezzen előre, hogy a vakáció valóban frissítő hatású legyen.

Éltető nyaralás

1. Utazás

Akár repülővel, akár vonattal, akár autóval mennek, gyerekkel ne induljanak túl messzire. A kicsik viszonylag nehezen viselik a többórás autóutat. Annak érdekben, hogy ne kelljen órákon keresztül vinnyogó, sikítozó, nyűgös gyerekkel összezárva lenni egy légtérben, készüljön fel. Mesekönyvekkel, kártyával, zenei CD-vel, játékokkal. Ne lője el az összes adu ászt már az utazás elején. lehetőség szerint ossza be, mikor melyik játékkal szórakoztatja a gyerekeket. Repülőn ugyanez a helyzet. A repülős utazás lehet a gyereknek szórakoztató, de a felszállásig sokat kell várni.

2. Programok

Ha gyerekek nélkül utaznak, szánjanak időt a városnézésre, a környék feltérképezésére. Nem kell egész nap a nevezetességek nyomában járni. Egyezzenek meg, hogy a hét napból mondjuk két-három délelőttöt városnézéssel töltenek. igyekezzenek előre tájékozódni, mit érdemes megnézni és készítsenek útitervet. Kisebb gyerekekkel ez a program kicsit bonyolultabb. Egy kisebb sétára még rá lehet őket venni, de a hosszas múzeumozást nem biztos, hogy értékelik. Olyan helyekre menjenek, ahol nem kell sokat időzni, viszont van elég látnivaló, vannak kirakatok, kirakodóvásár vagy kifejezetten gyerekeknek való program. kicsit nagyobbaknál jó ötlet mindezt kerékpárral kivitelezni. Az aktív programokra a gyerekek jobban kaphatók. Béreljenek biciklit, triciklit vagy bármilyen olyan közlekedési eszközt, amit a kicsik is tudnak hajtani vagy amire ők is felülhetnek.

3. Vízpart

Az egész napos vízparton fekvés is lehet unalmas. Gyerekkel meg kifejezetten fárasztó. Készüljenek labdával, homokozójátékokkal, mesekönyvvel. Eleve érdemes gyerekbarát partszakaszt keresni. Gyerekmentes párok viszont kerüljék a gyerekbarát partszakaszokat a kellemetlenségek miatt. Egy gyermekkel rendelkező párt nem zavar a percenként rajtuk csattanó labda, de ha valaki kettesben szeretne romantikázni, akkor sem a repülő labda, sem a gyerekzsivaj nem kedvez a hangulatnak.

4. Étkezés

Kettesben: Próbáljanak ki mindent! Igyekezzenek a lehető legkevesebbet főzőcskézni, még akkor is, ha önellátós a nyaralás. Reggelire tökéletesek a helyi pékségek süteményei, még romantikus is érte elsétálni kora reggel. kóstolják meg a helyi finomságokat, a sarki hekket, lángost vagy bármelyik egzotikus éttermet. többnyire a kisebb, hangulatosabb éttermekben a legjobb az étel. Vakáció alatt legyenek nyitottak. Ne csak az ismerős ízeket keressék, tágítsák az ismereteiket, legyenek bátrak!

Családban: Igyekezzenek mindent a lehető legegyszerűbben intézni. Anyának nem nyaralás, ha a vakáció alatt is a tűzhely mellett kell állnia. Gyerekekkel kicsit macerásabb éterembe menni, de az egyszerű büfék, kerthelyiségek még az ő tetszésüket is elnyerik. Nem most van feltétlenül ideje az egészséges ételek fogyasztásának. Nincs azzal baj, ha hot-dog, lángos, kukorica az ebéd. Nyugodtan osztozzanak meg egy pizzán. Csomagoljanak szendvicset. A vakáció során a gyerekek mindennap izgatottak, pláne, ha ismeretlen helyen vannak. számukra ilyenkor az a lényeg, hogy gyorsan belapátolhassák az ételt és új izgalmakat keressenek. szóval, ha az apartmanban anyu csak virslit vagy lecsót főz, senki ne vesse a szemére.

5. Szálloda

Gyerekekkel csakis gyerekbarát szállodába menjenek. Ott egy kis időre beadhatják a kicsiket gyermekmegőrzőbe és elmehetnek szaunázni egyet vagy kérhetnek masszázst. A gyerekek nagyon gyorsan barátkoznak, semmi bajuk nem lesz fél óráig egy gyerekbarát paradicsomban, játékok között. itt is érvényes, hogy a szülők időnként felváltva felügyeljenek a gyerekekre, hogy kicsit tudjanak pihenni is. És mindenképp használják ki az „all inclusive” szolgáltatást!

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink