Oldal kiválasztása
Dolgozunk, tervezünk, szervezünk, intézünk, aztán leroskadunk este a fotelba, és úgy érezzük magunkat, mint akit kifacsartak. Telnek a hetek, a hónapok, és abban reménykedünk, hogy a nyári szabadság mindent megold. Pedig nem. Az energiánkkal napi szinten kellene okosan gazdálkodni. No, de hogyan?

Energiabomba reggeltől estig

Ha őszintén végiggondoljuk, ki az, aki miatt folyamatosan prés alatt érezzük magunkat, könnyen kiderülhet, hogy magunk vagyunk azok. A megfelelési kényszer, a maximalizmus vagy a nagyra és többre vágyás mind olyan hajtóerő, amely csak lemerít, sohasem tölt. A töltekezéshez az kell, hogy észrevegyük: irreálisan hajszoljuk magunkat. Ha megértenénk azt, hogy a derűs, energikus ember feleannyi befektetéssel is többre képes, mint a túlhajszolt, akkor sokkal könnyebb lenne elengedni „az életben mindenért meg kell küzdeni” hiedelmünket.

Biztos lábakon

A jó és kényelmes cipő elengedhetetlen a jó közérzethez. Sem a túl magas sarkú, sem a lapos talpú nem előnyös anatómiailag. A kicsi, erősen szorító cipőt meg azonnal ajándékozzuk el. Ha egész nap gyötör a fájdalom, az minden energiát felemészt. Ha kényelmes cipőt viselünk, soha nem fogunk megrettenni egy sétától.

Álljon fel a székről!

Aki ülőmunkát végez, fordítson figyelmet arra, hogy óránként feláll, kicsit átmozgatja magát. Nemcsak a gerincnek tesz jót, de az egész testben intenzívebben megindul a vérkeringés, az agyba is több oxigén jut. Ha az ablakot is kinyitja, pillanatok alatt felfrissülhet.

Agyalni felesleges

A túl sok agyalás és végtelenített belső monológ a legnagyobb energiarabló. Biztosan emlékszik olyan pillanatokra, amikor fejben többször is lejátszott egy vitát a szerelmével vagy a főnökével. Esetleg nagyon felmérgesítette magát vagy kiborult, aztán amikor a valódi helyzetre került sor, semmi sem történt. sőt akár jól is alakult. Vajon volt értelme a sok agyalásnak? Ugye, hogy nem? Ha sikerül csökkenteni vagy leállítani ezeket a belső beszélgetéseket, vitákat, észrevehetően meg fog könnyebbülni.

Mozgásban az élet!

Aki semennyit nem mozog, ne csodálkozzon, ha csak vonszolja a terheit. A mozgás azon túl, hogy oldja a stresszt és oxigént juttat az izmokhoz és a szervekhez, ki is takarítja az egész testet. Felejtse el a teljesítménykényszert, sportoljon azt, amihez igazán kedve van. lehet ez fél óra torna, aerobik, jó idő esetén foci vagy tollasozás a gyerekekkel, túra vagy csak egy rövid kocogás. Ha az egész család együtt sportol, annak sokszorosan előnyös hatása van.

Értelmes étkezés

Sose feledjük, hogy a táplálkozásból nyerjük az energiát. Az egészséges, minden tápanyagot tartalmazó, de szénhidrátban szegény táplálkozás hajtja legjobban a motort. Ezt könnyű megtapasztalni, csak hasonlítsa össze, hogyan érzi magát egy kellemes grillcsirkesaláta vagy egy tejszínes tészta sok sajttal típusú ebéd után. A szénhidrátban dús ebéd befejeztével minden energia az emésztésre fordítódik, így órákat vegetálgatunk, mire újra erőre kapunk. A könnyű ebéd után viszont gond nélkül tudjuk folytatni a teendőinket. Az is nagyon fontos, hogy a nap folyamán egyenletesen jusson táplálékhoz a szervezetünk, azaz a napi 2 nagyobb (reggeli és ebéd) és 2 kisebb étkezés mindenképpen szükséges.

A hála is hegyeket mozgat meg

A legnagyobb nehézségek közepette is mindenkinek vannak olyan momentumok az életében, amelyekért hálás lehet. Ezt azért is fontos meglátni, mert a kutatók azt mondják, azzal, hogy észrevesszük a jót és az örömtelit, azzal elégedettségünket növeljük, ami folyamatosan hangolja hozzáállásunkat az élethez. Egy hálával teli ember mindig tudja, hogy nem kell kétségbeesni, mert vannak stabil pontok az életében, amelyek segítségével képes belső erőforrásait mozgósítani.

Haverok, buli

A kiegyensúlyozott, támogató baráti és társas kapcsolatok nélkül magányos és mogorva remeték leszünk. Ha a barátaink is magányos és mogorva remeték, akkor gyorsan cseréljük le őket. Nem kell feltétlenül sülve-főve összejárni, de egy-egy kellemes hétvégi program, egy kirándulás, egy kártyaparti vagy közös mozi is feldobja a szürke, munkás hétköznapokat. Ha hajlandóak vagyunk úgy dönteni, hogy jól érezzük magunkat, minden sokkal könnyebben megy az életben.

Lépésről lépésre a karcsúságért: kezdjük az alapoknál
Az egészséges táplálkozás és az elegendő mozgás nemcsak a testet teszi formásabbá, hanem önbizalmat is ad. Íme, néhány jó tanács az életmódváltáshoz!
Ki mondta, hogy az alakkímélő ételek unalmasak? Főzzünk kreatívan!
Ne gondoljuk, hogy az egészséges vagy alakkímélő étrend íztelen, egysíkú ételeket jelent. Ízesítsünk ételeinket felesleges kalóriák nélkül!
Nyugodt alvás, sikeres fogyókúra – Ezeket az ételeket kerüld el este!
Ha nem megfelelő ételeket fogyasztunk este, azzal megzavarhatjuk az alvásunkat, ráadásul csomó fölösleges kalóriát viszünk be. Nézzük, milyen ételeket nem ajánlott fogyasztani ilyenkor!
10 tipp, hogy jól érezd magad a bőrödben
Érdemes bevetni néhány apró trükköt, amelyek segítenek magabiztosabbá válni.
Az illatok erejével: nemcsak frissítenek, de a fogyókúrában is segíthetnek
A mesés illatú olajok segítenek hogy frissebben, lelkesebben vágj bele a hétköznapokba. Plusz előny: bizonyos illatok állítólag az étvágyat is csökkentik!
Így kerüld el napközben a diétacsapdákat!
Szinte egész nap az íróasztalhoz vagy kötve, és gyakran engedsz a kalóriadús nassolnivalók csábításának? Adunk néhány tippet, hogy sikerüljön ellenállni.
A 12 leghatásosabb gyógynövény
A gyógynövényekkel történő orvoslás ismét virágkorát éli. Segítségével gyengéd módon, mellékhatások nélkül szüntethetők meg a panaszok!
Ennyi szénhidrátot, cukrot és zsírt egyél vacsorára, ha fogyni szeretnél!
Sokan, miután súlyfeleslegünk nagyobbik részét leadták, úgy gondolják, célegyenesbe értek. Ám sajnos, az utolsó kilók mindig makacsul ragaszkodhatnak az emberhez.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.