Sokan örülünk az idei bikinidivatnak, mert most a magas derekú bugyik, a magas nyakú, viszonylag sokat takaró fürdőruhafelsők és a dresszek a menők – és így bizony sok mindent eltakarhatunk magunkból. Böngészve az Instagramot, pörgetve a fitneszlányok profilját, még inkább örülünk annak, hogy nekünk idén nem kell közszemlére tennünk testi hibáinkat. De valóban hibásak lennénk?

Félre a túlzott elvárásokkal!

Nagy cici

Nőként mindannyian szeretnénk legalább B kosaras mellet, de az sem baj, ha kicsit nagyobb. Az igazság viszont az, hogy a nagy mell és a vékony, feszes test nem gyakran jár együtt (kivéve azt a mázlista 1 százalékot). Bármekkora súlyfelesleggel rendelkezzünk is, ha elkezdünk fogyni, az legelőször a mellünkön fog látszani, hiszen az főként zsírszövetből áll. Ami kicsit igazságtalan, ugye, mert szívesebben áldoznánk fel a zsírt a combunkról és a hasunkról, de ez sajnos nem kívánságműsor.

A mellünk „el fog fogyni” és kész. Ha egy komolyabb fitneszverseny női versenyzőin végignézünk, sokukon fedezhetünk fel mellimplantátumot. Miért? Mert a nőies alakhoz a mell is hozzátartozik, viszont a 12 százalék körüli testzsírral már csak A kosaras méretre futja. Ezeket a versenyzőket nem hibáztathatjuk vagy vádolhatjuk túlzott hiúsággal, hiszen társadalmi elvárás, hogy a nőnek legyen minél nagyobb melle. Pedig csak el kellene fogadni azt a tényt, hogy a vékony testen, az alacsony testzsírból nem lesz D kosaras cici, és ez így is van rendjén.

Kockás has

Ugye, mindannyian átéltük már, hogy reggel szép, lapos hassal ébredtünk, pedig előző este még nagy és formátlan volt?! Ez azért van, mert a lapos has legnagyobb titka nem a konyhában rejlik, hanem hogy milyen napszak van éppen. Evés előtt vagy evés után vagyunk-e, illetve, hogy edzés előtt vagy edzés után vizsgálgatjuk magunkat. Persze, ha valakinek kockás hasa van, az nem fog örökre eltűnni egy kiadósabb étkezés után, de egy kis időre azért igen. Tehát azok a fotók, amiken valaki a szép hasizmával dicsekszik – persze jogosan –, azok mind egy jó pillanatban elkapott képek.

Több év(tized)nyi kemény és megszakítás nélküli munka kell ahhoz, hogy valakinek nonstop feszes, kockás hasfala legyen. Ezért soha nem kell szégyellni a kis hurkácskáinkat, főleg, ha csak ülve látszanak. Szerencsére erre egyre többen jönnek rá, és tízezrek által követett fitneszlédik is kiposztolják a feszes pózaik mellé a görnyedten ülős, hurkácskás fotóikat is, megmutatva, hogy ez bizony normális.

Virslicombok

Szerencsére kezd leáldozni az össze nem érő combok trendje, és az, hogy két „egyenes virslinek” képzeljük a lábainkat, amiket egy medencébe lógatunk. De mi is a baj ezzel az elképzeléssel? Hát az, hogy a lábunk nem egyenes. Ott van először is a vádli, amiről még mindig sokan úgy gondolják, hogy akkor jó, ha kicsi. Legközelebb kérdezzünk rá férfi ismerőseinknél, hogy mit gondolnak az izmos vádlikról. Lehet, hogy meg fogunk lepődni.

A következő probléma, hogy a combunk nem akkor szép, ha vékony és hengeres, hanem, ha látszik rajta a munka, ha a combfeszítő és combhajlító izom „kidudorodik”. Aztán ott van még a fizika is. Ha hozzányomjuk a combunkat egy székhez, üléshez, az bizony kilapul és még nagyobbnak tűnik. Ezért soha ne elégedetlenkedjünk a lábunkkal ülve vagy a strandon a pokrócon fekve, mert csak magunkat csapjuk be azzal, hogy rosszul nézünk ki. Inkább csináljunk sok kitörést és guggolást, a virslit pedig hagyjuk meg a „csaló” napra, a hot dogba.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink