A boldog és tartós párkapcsolatról nem elég álmodozni, meg is kell érte dolgozni mindkét félnek. Tippek és tanácsok, hogy a szerelem túlélje a szürke hétköznapokat

Harmónia hosszú távon

A kapcsolat elején minden tökéletesnek tűnik: lángoló szerelem, sok-sok együtt töltött idő. Ám ahogy múlnak a hetek, hónapok, egyre nehezebb életben tartani a szenvedélyt. A boldog és tartós párkapcsolatról nem elég álmodozni, meg is kell érte dolgozni mindkét félnek. Tippek és tanácsok, hogy a szerelem túlélje a szürke hétköznapokat.

Franci és Tibi: „Őszinteség nélkül nem menne”

„Mindketten gyűlöljük a hazugságot, így nem kérdés, hogy egymásnak is mindig igazat mondunk. Néha fáj és nem kellemes, mégis segít abban, hogy fejlődjön a kapcsolatunk. A gyerekeinket is ebben a szellemben neveljük.”
Egy működőképes kapcsolat alapja az őszinteség és a bizalom. Ez segíti, hogy kialakuljon a biztonságérzet és az intimitás, ami két ember között a legerősebb kapocs. Az őszinteség nemcsak a párkapcsolatot erősíti, hanem javítja a kommunikációt és a kapcsolatokat az élet minden területén.

Klára és Feri: „Szükségünk van magányra is”

„Imádunk együtt lenni, de mindkettőnknek megvan a saját külön élete is. Találkozunk a barátainkkal, vannak  fiús és lányos esték, nem járunk egy edzőterembe, és bizony olyan is előfordult már, hogy egy filmet különkülön néztünk meg azért, mert így volt kedvünk.”

Egy kapcsolat számos pozitívumot nyújt az embernek, de sok kompromisszummal is jár. Ha szeret énekelni a zuhany alatt, ne mondjon le róla csak azért, mert a párját idegesíti ez a szokása. Igényli, hogy néha egyedül legyen? Időnként vonuljon vissza vagy menjen el sétálni, járjon edzésre. Csak az képes boldog párkapcsolatra, aki békében van önmagával.

Tamás és Eszter: „Barátok is vagyunk, nem csak szerelmesek”

„Viszonylag sok közös barátunk és ismerősünk van, sőt a legjobb barát szerepe is másnak jutott mindkettőnk életében. De István a barátom is: jókat tudunk együtt nevetni, tisztában vagyunk a másik gyenge pontjaival és ezen néha élcelődünk is, ám alapvetően mindig számíthatunk a másikra – kioktatás nélkül.”

Bár sokan vitatják, a tartós szerelem egyik legfontosabb eleme a barátság. Ahhoz, hogy elinduljon két ember között valami, kétségtelenül fontos a szenvedély, de hogy megmaradjon a működő kapcsolat, elengedhetetlen a barátság.

Szilvi és Imre: „Sok kompromisszum, még több figyelem”

„Gyökeresen eltérő a természetünk: én mindent gyorsan és azonnal szeretnék, úgy, hogy nem nagyon érdekelnek a következmények, Bálint viszont lassú típus. Nálunk egy szék megvásárlását is komoly vita előzi meg, de eddig még mindig sikerült megegyeznünk.”

Figyeljen a partnerére, és különösen azokra a területekre koncentráljon, ahol különbségekre számíthat. Ha úgy érzi, valaminek nincs értelme vagy nem ért egyet a másikkal, próbáljon közös nevezőt találni az ügyben. Így elejét veheti annak, hogy apró nézeteltérésből komoly viták alakuljanak ki.

Vera és András: „Kell időt szánni a rokonokra és a barátokra is”

„Szerencsére mindkettőnknek igénye van mások társaságára is. Én szeretek otthon újra a szüleim kislánya lenni, a baráti körömben bolondos Kataként viselkedni – ezek nélkül nem lenne teljes az életem. Mint ahogy Gábor sem lenne boldog, ha nem töltene el napokat az apukájával, és nem oszthatná meg a gondjait a barátaival.”

A kapcsolat elején gyakori, hogy a felek „megfeledkeznek” a tágabb családjukról, barátaikról, és csak egymással foglalkoznak. Néhányan úgy érzik, hogy a párjukkal teljes az életük és nincs szükségük másra, ez azonban nem igaz. Mindenkinek szüksége van a barátokkal, családtagokkal töltött minőségi időre, mivel képtelenség, hogy egy személy minden szociális igényt kielégítsen.

Csilla és Máté: „Az éjszaka csak a miénk”

„Pörgős életet élünk, a munka szinte minden percét kitölti a napjainknak. De éjjel mindent bepótolunk, olyankor csak ketten vagyunk. Fontosnak tartjuk a zavartalan együttléteket, így a hálószobánk a gyerekek számára tiltott terület.”

Ahhoz, hogy a kapcsolatuk tartós legyen, fontos, hogy mindig legyen idejük egymásra. A szerelem folyamatos tapasztalás és tanulás együtt, függetlenül a külső körülményektől.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink