Egy fárasztó, téli nap végén nincs jobb, mint elmerülni egy forró fürdőben. Dde kinek van kedve a hóban és latyakban illatos fürdőolajok és habok beszerzésével bajlódni? Íme, egy lista az otthon könnyedén elkészíthető, pihentető, frissítő fürdőkről.

Hideg napok, forró fürdők

Méregtelenítő algás fürdő 

Miért szeretjük? Az alga segít a cellulit elleni küzdelemben, a tengeri sóval együtt serkenti a nyirokrendszer működését, elősegítve a szervezet méregtelenítését. A tej és a méz hidratálja, puhítja a bőrt, simává, rugalmassá teszi a bőrfelszínt.

Hozzávalók: 

  • 1 csésze teljes tej
  • ¼ csésze méz  1 csésze szárított alga vagy porított moszat
  • ½ csésze tengeri só

Elkészítés:  Keverje össze a teljes tejet és a mézet. A keveréket csorgassuk a folyó vízzel a kádba, majd adjuk hozzá a hínárt vagy tengeri moszatot és a sót. Pihenjen a fürdőben 15 percig, majd törülközzön meg.

Pezsgő fürdőbomba

Miért szeretjük? Nincs annál pihentetőbb, mint áztatni magunkat egy kádnyi habzó, sistergő, színes és illatos meleg vízben. Szinte lát- ható, ahogy a gondok elpárolognak… Válasszon a kedvéhez illő illóolajat – mi a levendulát ajánljuk, ami lazít, megnyugtat és képes álomba ringatni.

Hozzávalók: 

  • 1 és ¾ csésze szódabikarbóna
  • 2 csésze kukoricakeményítő
  • 1 csésze citromsav

5-6 csepp illóolaj szilikon sütőformák vagy jégkockatartó  étel- festékek, ha több színű fürdőbombát szeretne
Elkészítés:  Szitálja át a szó- dabikarbónát, a citromsavat és a kukoricakeményítőt. Ha különböző színárnyalatokat szeretne, kis üvegedényeket töltsön meg vízzel és adjon mindegyikhez 6 csepp étel- festéket. Keverjen hozzá a porított keverékből, adjon hozzá 5-6 csepp illóolajat. Tegyen a keverékből a szilikon sütőformákba vagy a jégkockatartóba. Hagyja állni legalább 2 órát. fürdéskor dobjon a vízbe 1-2 kockát.

Méregtelenítő sós fürdő

Miért szeretjük?
Az epsom-só, azaz a magnéziumszulfát segít megszabadul- ni a stressztől, oldja a szorongást, csökkenti a feszültséget. Gyorsítja a szervezetből a méreganyagok eltávolítását. emellett csökkenti a gyulladásokat, fájdalomcsillapító hatású és gyorsítja az izmok regenerációját. Az almaecet segíti az elhalt bőrsejtek eltávolítását, méregtelenít, és visszaállítja a bőr pH-értékét. 

Hozzávalók:

  • ½ csésze tengeri só
  • ½ csésze alumíniummentes sütőpor
  • ¼ csésze epsom-só
  • ¼ csésze almaecet
  • 12 csepp illóolaj (nem kötelező)

Elkészítés:  engedjen a kádba forró vizet. Adja hozzá a sót és a szódabikarbónát, az epsom-sót és az ecetet. Körkörös mozdulatokkal keverje el, hogy feloldódjon minden hozzávaló. Tegyen a vízhez pár cseppet a kedvenc illóolajából és áztassa magát a kádban 20 percig.

„Boldogság” fürdő

Miért szeretjük? A jojobaolaj hidratál, az e ukaliptuszolaj természetes fertőtlenítő, gyulladás- csökkentő hatású, a vanília hidratál, illata pedig fokozza a boldogsághormonként is- mert szerotonin és endorfin termelődését. 

Hozzávalók: 

  • 1 csésze epsom-só
  •  ½ csésze szódabikarbóna
  • 3 csepp eukaliptusz-illóolaj
  • 5 csepp jojobaolaj
  • 3 csepp vaníliaolaj

Elkészítés:  Tegye az epsom-sót, a szódabikarbónát, a jojobaolajat és az illóolajokat egy zárható üvegbe. Alaposan keverje el, majd zárja le az üveget. egy kádnyi vízhez adjon 1 evőkanálnyit a keverékből.

Bőrnyugtató fürdő

Miért szeretjük? A kamilla oldja a szorongást, csökkenti a depressziót, bőr- nyugtató hatású. Jótékonyan hat az aknés bőrre, a pikkely- sömörre és az ekcéma kezelésében is hatékony lehet. A menta gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású.

Hozzávalók: 

  • 6 evőkanál kamillavirágzat
  • ¼ csésze mentalevél
  • 1 pamutzokni vagy egy pamut zsebkendő gumiszalag

Elkészítés: 
A kamillát és a mentaleveleket tegye a zokniba (vagy a pamut zseb- kendőbe), kösse össze a gumiszalaggal. Dobja egy kád meleg vízbe. Pihenjen a vízben legalább 15 percig, majd finoman itassa fel a bőréről a vizet.

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink