Sok férfi szeret kalandozni a konyhában, sőt szereti egy vacsorával elcsábítani választottját. Nem mindegy azonban, hogy fagyasztott pizza vagy grillezett lazac a menü. Ahogyan főz, olyan az életben is! Ha ízlik, fűszerezze ízlése szerint!

Hogyan főz a pasi? A fakanál árulkodik a személyiségről

Szabad szellemben

A recept nem más, mint inspiráció? Az ilyen férfi általában kreatív, nyitott, szabad szellemű gondolkodó. Főzés közben a saját megérzéseire, élményeire és ízlésére hagyatkozva alakítja ki a végső fogást. Ez mindenképpen azt jelenti, hogy a kreativitás mellett olyan emberről van szó, aki igencsak érzékeny a környezetére, képes átérezni mások problémáit, szívesen meghallgat másokat, s jó érzékkel ad tanácsokat is.

Rázva, keverve

A rázós, keverős stílusban főző férfi előszeretettel és rutinosan mixeli a friss és a konzerv, esetleg félkész alapanyagokat. Mindezt úgy, hogy abból látszatra valami olyasmi álljon össze, amit hosszú időn keresztül kreáltak, ízesítettek. Fontos számára a praktikum, a hatékony és gyors munka, de épp ennyire értékeli a finom ízeket. Például, ha spagettit készít, feldarabolja a hagymát, a gombát, zöldségeket, majd fog egy üveg paradicsomszószt, a serpenyőbe zuttyintja, és boldog elégedettséggel szemléli mesterművét. Számára az üveges paradicsomszósz a biztos pont, az alapanyag, a jó barát, amelynek mindig ugyanolyan íze van. A való élete minden területén – magánélet, munkahely, baráti társaság – is szüksége van egy ilyen biztos pontra. Egy legjobb barátra, a szokásos reggeli kávéra a kollégákkal, egy megbízható társra.

A grillmester

A férfi számára a lehető legjárhatóbb út, ha főzni szeretne. Zsíros tarjaszeletek, vastag karajok, steakek, fűszeres pácok, sör. A pácokkal nagyot hibázni nem lehet, recept se kell, csak keverni, fűszerezni, pácolni, majd állni büszkén a grill mellett és mindent ropogósra sütni. A férfi, aki zsíros szeletekkel enni ad asszonyának, családjának, a védelmező, gondoskodó bölcs szerepében tetszeleg. (Hogy a pácolás és grillezés utáni mosogatnivaló a nő dolga, hát istenem.) A grillkirály általában gondoskodó, problémamentes, szeretetteljes. Ugyanakkor érzékeny lélek, aki nem bírja a kritikát. Olyan társra vágyik, aki nem dörgöli az orra alá a hibáit, hanem elfogadja mindazt, amit ad, úgy, ahogyan adni tudja.

Az ínyenc

Az ínyenc szakács rendszeresen követi a főzős műsorokat, figyelemmel kíséri a trendeket, minden újat kipróbál. Nem retten vissza attól, ha hetekig tart beszerezni egy adott étel összetevőit, addig megy, míg a legkülönlegesebb fűszereket meg nem találja. Az, aki ilyen nyitottan, körültekintően főz, az élet minden területén nyitott az újdonságokra és kitartóan próbál ki új dolgokat.

Mikrógourmet

Fagyasztott pizza a sütőbe, esetleg egy üveg paradicsomszósz a mikróba, elősütött halkarika az olajba. Körülbelül ennyit hajlandó a mikrógourmet elvégezni a konyhában. Az idő a lényeg, minél gyorsabban legyen kész, együnk, éhen már nem halunk, majd a ketchuptól jó íze lesz mindennek. Aztán térjünk fontosabb dolgokra. A mikrómániás pasinak nem lételeme a főzés. Sem a főzést, sem az ízeket nem élvezi különösebben, az evés és főzés nála alapvető funkció, nem élvezet. Sajnos az életben is így viselkedik. „Az idő pénz” alapon működik, nem szeret ugyanazzal a dologgal sokat foglalkozni, nem szeret sok időt egy helyben vagy akár egy partner mellett eltölteni.

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink