Most, az ünnepek közeledtével ne hagyd, hogy elsodorjanak a feladatok. Érdemes az alábbi tanácsok közül jó néhányat, vagy az összeset megfogadnod, és sokkal könnyebben veszed majd az akadályokat.

Idén így lesz sokkal szebb a karácsonyod

 

Az év egyik legszebb, de sokszor a legstresszesebb időszaka is a karácsonyi ünnepek ideje. Rohanás, bevásárlás, vendégvárás, sütés-főzés. Azt sem tudod, hol áll a fejed! Hidd el , csak rajtad múlik, hogy a karácsony az állandó idegeskedésről, vagy békéről, szeretetről, megnyugvásról szól-e. Adunk néhány tippet: hogyan lehet stresszmentes az ünnep!

Ne adj fel mindent!

Mindenki tudja, hogy sok a feladat, rengeteg időt igényel az előkészítés, de a karácsonyi készülődés közepette se feledkezz el a pihenésről. A mézeskalácssütés és az ajándékvásárlási túra közben bátran, lelkiismeret-furdalás nélkül iktass be szüneteket. Ülj le egy kávéra, menj el hosszabb sétára, ne hagyd ki az edzőteremet és ne mondd le a baráti találkozódat sem! Ha elveszed magadtól a pihentető, örömteli pillanatokat, a karácsony úgy él majd a fejedben, mint „megoldandó feladat, amiért mindent fel kellett adnod”.

 

Másokkal együtt könnyebb

Egy percig se gondolkozz azon, hogy kérj-e segítséget a családodtól, vagy elfogadd-e a mások nyújtotta segítő kezet. Egyáltalán nem kell mindent egyedül csinálnod. A közös süteménykészítés remek családi program, a közös lakásdíszítés is jó móka lehet és a bevásárlás is könnyebben megy, ha nem egyedül kell szembeszállnod a cipekedés nehézségével.

Vásárlás nyugodtan

Talán még most sem késő arról dönteni, hogy nem te magad fogod bejárni a várost a karácsonyi ajándékozás hozzávalóiért, hanem igénybe veszed valamelyik internetes cég szolgáltatását. Így otthon, halk zene mellett a számítógép előtt ülve válogathatjuk ki, mire van szükségünk, utána pedig már csak annyi dolgunk van, hogy ajtót nyissunk a termékeket szállító futárnak.

Állj meg egy percre

Ha már nagyon belefáradtál az ajándékok utáni rohangálásba, ha már tele az orrod a sütemény illatával és épp esélytelennek tűnik a karácsonyi díszek kiválogatása, tedd félre egy kicsit a készülődést és iktass be valami olyan programot, amire régóta vágytál. Menj el egy fürdőbe, masszíroztasd meg magad, kérj valamilyen nyugtató wellness vagy spa kezelést. Meglátod, megéri, hiszen utána sokkal nyugodtabb leszel, és új erőre kapva folytathatod a készülődést.
karácsony, kalória, advent, sütemény

Fotó: shutterstock

Érd be kevesebbel

A legfontosabb, hogy ne akarj többet és jobbat, mint amire képes vagy. Nem neked kell megszervezni a világ legnagyobb karácsonyi ünnepségét, nem neked kell megsütnöd a legtöbb féle süteményt és megvenni a legtöbb ajándékot. Annyit süss és főzz, amennyit kényelmesen meg tudsz csinálni. Ha ezúttal úgy döntesz, hogy a tökéletes helyett a jó is megfelel sokkal több időd marad arra, amiről a karácsony valójában szól, az együtt töltött, szeretettel teli pillanatokr

 

Hozzászólások

Miért aludj többet?
Egy egészséges felnőttnek napi 7-9 óra alvásra van szüksége, ezzel szemben átlagosan 6 óra 40 percet alszunk a hétköznapokon, míg hétvégén átlagosan 7 órát. Ez meglehetősen kevés. A gyerekeknek – életkoruktól függően – ennél is több alvásidőre van szükségük, ők 11-18 órát is átszundíthatnak a napi 24 órából. Megfelelő alvásmennyiséggel boldogabbak, kipihentebbek, testileg, lelkileg erősebbek lehetünk – és a felesleges kilók is gyorsabban lemennek. 
Hihetetlen erősítő gyakorlat, te meg tudod csinálni?
Mintha a fizika összes törvényével menne szembe ez az edzés, mely lényegében az egész testet megdolgoztatja! Gyilkos! Rengeteg videót találhatsz róla a neten, de te vajon meg tudod csinálni?
Amikor agyunkra megy a diéta (szó szerint)!
Tévedés azt gondolni, hogy a szellemi hanyatlás csak a nagyszüleinket veszélyezteti. Az apró feledékenységek, a „jaj, nem jut eszembe” állapot már a harmincas éveink közepétől is jelentkezhet. De megfelelő táplálkozással és mozgással sokat tehetünk azért, hogy szellemileg is frissek maradjunk minden életkorba.
3 zseniális karfiolrecept, ha diétázol
Elképesztő lehetőségeket rejt a karfiol! Ez az egyszerű zöldség hihetetlenül sokféleképpen elkészíthető! Rosttartalma magas, szénhidrát viszont szinte nincs benne, így az egyik legjobb választás fogyókúrához!
Mit egyél, ha szeretnél több C-vitamint?
A C vitamin fokozza immunrendszerünk működését, ennek köszönhetően lerövidíti a meghűléses megbetegedések hosszát és enyhíti a tüneteket. Azonban a náthán kívül még számos esetben fejti ki jótékony hatását.
Milyen izzadásgátlót vigyek az edzőterembe?
Az aktív életmód megfelelő higiéniát is követel. Nem mindegy, milyen kozmetikumokat használunk a tisztálkodás és az izzadság elleni védelem során. A MAKEUP webáruház szakértői összeállítottak egy listát a legjobb izzadásgátló dezodoroktól, amelyek hatékony védelmet nyújtanak edzés során is:
Éhgyomorra kávét? Tilos vagy lehet? Itt az igazság!
Akad, aki addig semmihez nem kezd hozzá, amíg meg nem itta az első kávéját éhgyomorra. A kérdés csak az, hogy vajon ez egy egészségtelen szokás, amiről mihamarabb le kellene szokni, vagy nyugodtan megtehetjük?
Egy jó módszer, hogy 40 év felett is leolvadjon a hasi zsír
A kor előrehaladtával a súlyfeleslegtől egyre nehezebb megszabadulni. Különösen a has tájékán
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.