Kutatások szerint egyre kevesebb időt töltünk a szabadban: még a nyári hónapokban is alig 1-2 órát naponta. A friss levegőn töltött idő csökkenti a stresszt, javítja a hangulatot, erősíti az immunrendszert. Itt az idő, hogy kimerészkedjen és a hagyományosan beltéri tevékenységeket a szabadban is kipróbálja.

Irány a természet!

Társasjátékozzon!

Valószínűleg nem talál egy olyan társasjátékot sem, amelynél szabály mondja ki, hogy a lakásban kell játszani. remekül lehet társasozni a strandon a pléden, törülközőn ülve, az erkélyen vagy akár az udvarban egy fa alatt hűsölve.

Nézzen filmet!

Csináljon kertmozit az udvaron és hívja meg a barátait egy esti előadásra. Pár összecsukható szék és egy garázsajtóra, kerítésre feszített vetítővászon segítségével rövid idő alatt saját szabadtéri mozit tud varázsolni. Nem hiányozhat a pattogatott kukorica és az üdítő sem. Pár összecsukható szék és egy garázsajtóra, kerítésre feszített vetítővászon segítségével rövid idő alatt saját szabadtéri mozit tud varázsolni. Nem hiányozhat a pattogatott kukorica és az üdítő sem.

Menjen színházba, koncertre, kiállításokra!

Bár a színházi bemutatók az őszi, téli időszakra esnek, a szabadtéri előadásokról sem szabad megfeledkezni. Nyaranta a szabadtéri színházak várják a kultúra szerelmeseit, a kikapcsolódni vágyók pedig egyre több fesztiválprogram közül választhatnak. A nyilvános parkokban, könyvtárakban gyakran rendeznek kiállításokat.

Táncoljon!

Sok-sok szórakozóhely kerthelyiséggel várja nyáron a bulizni vágyókat. Ha magányra vágyik, tegyen fel fejhallgatót és ropja az udvaron vagy az erkélyen.

Randizzon!

Nyáron, jó időben szervezze a szabadba a találkozóit. egy könnyű ebéd vagy vacsora valamelyik étterem teraszán, aztán séta vagy esetleg minigolf – igazi szórakoztató program és garantáltan jobban megismeri a partnerét, mintha moziba mentek volna.

Szexeljen!

A szabadban – kertben, strandon vagy az erdőben – szeretkezés felkorbácsolja az érzékeket. izgalmas és veszélyes, hiszen bármikor meglephetik önöket. de csak akkor vágjanak bele a nagy kalandba, ha mindketten biztosak abban, hogy ki szeretnék próbálni az ilyen együttlétet.

Dolgozzon!

Ma már nemcsak az irodában vagy otthon van internethozzáférés. Ha halaszthatatlan munkája van, ragadja meg a laptopját és üljön le egy padra dolgozni. Meglátja, hatékonyabb lesz, mintha a jó időben az irodában szenvedne. És a családja is értékelni fogja, hogy a közelükben van.

Szárítsa a ruhákat!

A napon szárított ruha illata semmihez sem hasonlítható. Nyáron ne használja a szárítógépet, és nemcsak a ruhái lesznek finom illatúak, de még energiát is spórolhat.

Jógázzon!

A szabadban végzett jógagyakorlatok intenzívebb, mélyebb elmélyülést tesznek lehetővé. egyes jógik szerint ilyenkor válik igazán szorossá a természettel való kapcsolat.

Ebédeljen!

Az irodában dolgozók többsége az íróasztalánál ebédel, és sokan még dolgoznak is közben. A számítógép előtti étkezés túlevéshez vezet, ezért ha teheti, menjen el egy parkba, játszótérre és fogyassza el ott a szendvicsét. A gerince, a lábai, a nyaka, a csuklója és szeme is meghálálja ezt a kis munkaszünetet.

Ötleteljen!

Minden olyan megbeszélés, amelyhez nem kellenek komolyabb műszaki eszközök, megtartható a szabadban is. Kutatások szerint az emberek a friss levegőn kreatívabbak, figyelmesebbek, mint zárt térben.

Járjon gyalog vagy kerékpárral!

Ha gyalogosan vagy kerékpárral jár dolgozni, ügyeket intézni, nemcsak a mentális és fizikai egészségét óvja, hanem a környezetét is.

Süssön-főzzön, itt a grillszezon!

Süssön zöldségeket, húsokat a szabadban, és élvezze, hogy nem kell a konyhában szenvednie a forróságban.

Zuhanyozzon!

Miért zuhanyozna bezárva a párás fürdőszobába, amikor egy rögtönzött vízesés alatt is megtehetné a kertjében? A legtöbb férfi boldogan barkácsol otthonra saját tervezésű kerti zuhanyt.

Aludjon!

A szabadban töltött éjszaka pihentető és nyugtató hatású. ha azonban nem szeretné bogarakkal megosztani a hálózsákját, töltse csak a délutáni sziesztát az udvaron. Meglátja, frissen és energikusan ébred a szunyókálásból.

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.