Úgy tűnik, a szexről beszélgetni – még inkább kérdezni – nagyon nehéz. Időről időre e rovatban felteszünk olyan kérdéseket, amelyeket talán megfogalmazni is csak ritkán merünk, kimondani pedig… nos, nem sűrűn, az biztos. Természetesen igyekszünk válaszolni is, legjobb tudásunk szerint. Most újra itt egy csokor kellemetlen(nek) tűnő kérdés, és hozzá az őszinte válaszok.

Kellemetlen kérdések, őszinte válaszok

KÉRDÉS

Miért nem jutok el a partneremmel a csúcsra? Egyedül mindig van orgazmusom!

VÁLASZ

Örök kérdés, hogy „hüvelyi” orgazmus vagy „csak” a csikló ingerlése esetén jut a csúcsra egy nő? Ami biztos, az az utóbbi. Ezt mutatja, ha maszturbálással képes elélvezni. Az úgynevezett hüvelyi orgazmus is a csikló testen belüli részének ingerületbe jövetele folytán következik be, de ez sokban múlik azon, hogy a partner hogyan vezeti be a péniszét, illetve, hogy milyen a nő csiklójának a testen belüli formája, és hogy milyen közel helyezkedik el a hüvelyhez. A csikló kézzel történő ingerlése nélkül a nők mindössze 30 százalékának van orgazmusa. Első körben tehát érdemes nagyobb figyelmet fordítani a csiklóra – akár kézzel ingerelni, akár olyan szexuális pozíciót választani, ahol a partner combja, hasa hozzáér. A tuti megoldás pedig az orális szex.

KÉRDÉS

A hüvely izmai megerősíthetők?

VÁLASZ

A medencealapi izmok kívülről nem láthatók, de nagyon fontos funkciókat betöltő izomrétegek. A gátizmok, a PC-izom, a végbélemelő izom gondoskodnak a húgycső, a hüvely és a végbél megfelelő záródásáról, illetve a záróizmok akaratlagos működtetéséről. Ha a gátizmok elgyengülnek, ellazulnak, annak előbb-utóbb a szexuális életben is érződik a negatív hatása. Ezek a gátizmok intim tornával megerősíthetők. (Műtéttel is, de első körben érdemes a tornát megpróbálni, hiszen az esetek döntő többségében a javulás gyorsan érezhető mindkét fél részéről.) A kérdéses izmokat legegyszerűbben úgy találhatja meg, ha a középső ujját feldugja a hüvelyébe, és megpróbálja összeszorítani. Éreznie kell(ene), hogy az izmok hogyan reagálnak. Ezután jöhetnek az erősítő gyakorlatok (Kegel-torna, Kriston-torna). Érdemes először szakember irányításával megtanulni a gyakorlatsort, majd otthon rendszeresen alkalmazni.

KÉRDÉS

Bármit teszek, olyan száraz vagyok ott alul, mint a Szahara. Mit tehetek?

VÁLASZ

Attól függ, hogy mi áll a probléma hátterében. Ha a menopauzával függ össze a panasz, a gond a nem elegendő ösztrogéntermelés. A hüvely nedvességének fenntartásához ugyanis megfelelő mennyiségű ösztrogén hormonra van szükség, a változókor beköszöntével ez egyre csökken. De a hüvely szárazságát okozhatják például allergia elleni gyógyszerek, hormontartalmú fogamzásgátlók, túl sok koffein, alkohol fogyasztása, stressz stb. Ha egyébként a párkapcsolatával minden rendben, tehát a hüvely szárazságát nem a vágy hiánya, nem lelki problémák okozzák, használjon síkosítót. Válasszon a szexuális szokásainak leginkább megfelelő terméket, széles a kínálat.

KÉRDÉS

Azt hallottam, hogy G-pont igenis létezik. Akkor magamnak is megtalálhatom?

VÁLASZ

2012-ben dr. Adam Ostrzenski, aki biztos volt a G-pont létezésében, számos sebészi beavatkozás és boncolás után végül egy 83 éves nő testének boncolása közben bukkant rá az apró, zsákszerű, könnycsepp alakú pontocskára. A G-pont állítása szerint tehát valahol 5–8 centiméter mélyen, a vagina elülső részén helyezkedik el, 3–15 milliméter mélyen a szövet alatt. Ettől azonban még nem lett egyszerűbb a szexelő párok dolga: a G-pontot megtalálni ugyanis nem könnyű, hiszen ahány nő, annyiféle helyen lehet ez a bizonyos gyönyörforrás. Ha meg szeretné találni a G-pontját, egészen biztos, hogy szüksége lesz egy lelkes partnerre. Ujjal kitapintani állítólag lehetetlen, ennél kicsit „erősebb” szervre van szükség az ingerléshez.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink