Oldal kiválasztása
No persze! Ha ez így menne, akkor mindannyian a kifutón tündökölnénk. Az eddig sem volt kérdés, hogy a fogyás fejben dől el. De vajon az elhatározás után miként tarthatjuk meg a motivációnkat? Milyen technikákkal növelhetjük tudatosságunkat? Mi tartja életben a fogyókúrát?

Képzeld magad soványnak!

Légy pozitív, lefogysz, gyönyörű leszel és boldog!

Az üzenet klassz, csak egyáltalán nem biztos, hogy ebben a formában igaz. Abba most ne is menjünk bele, hogy a boldogság nem 60 kiló alatt kezdődik, persze lehet ezt hinni, de a nap ugyanúgy fog felkelni akkor is, ha már 59 kilót mutat a mérleg. A pozitív gondolkodás természetesen sok esetben hasznos, de azt is be kell látni, nem működik mindenkinél, vannak zárkózottabb, melankolikusabb természetű emberek, akik számára a pozitivitás olyasfajta erőlködést igényel, ami inkább szenvedés és harc, mint erőt adó világnézet. Szenvedésből és harcból meg nem nagyon lesz más, mint szenvedés és harc, végtelenítve. No de akkor mi az, ami működik?

Belső késztetés kontra nem tetszem a pasimnak

Cseréld le a pasid és élj boldogan, zárhatnánk rövidre a kérdést. Az biztos, hogy ha ágytársunk állandóan elégedetlenkedik a külsőnk miatt, és csak a csúcskategóriás nők tetszenek neki, akkor egy nyugodt percünk sem lesz. Kérdés, kinek jó ez, kell-e hagyni, hogy állandóan a külsőnk miatt nyomasszanak, és hát azon is érdemes elgondolkodni, hogy milyen tartalma van egy emberi kapcsolatnak, ha soha nem vagyunk elégedettek a másik emberrel. Persze lehet dacból is küzdeni a kilókkal, csak azért is megmutatni, hogy le tudok fogyni a párom által vizionált méretre. Újabb kérdés, hogy ez elegendő lesz-e neki, vagy akkor egy másik „felületen” kezd támadni, és mondjuk arra célozgat, hogy kezdjünk el spórolni a gigacicikre. A példa persze sarkított, de talán azt jól mutatja, hogy ördögi körbe kerülünk, ha mindig másoknak akarunk megfelelni. Inkább az önmagunkról alkotott képünket tekintsük iránytűnek. Persze ha a fejünkben lévő hangnak is csak a magazinok címlapsztárjai tetszenek, és gyötrő vitákat folytatunk vele, akkor őt sem árt kirúgni és barátibb hangot keresni. A viccet félretéve, önmagunk irreális nyomasztása is lehet életcél, már ha siralomvölgynek tekintjük ezt a néhány évet, amit ezen a bolygón töltünk.

Épp ide kívánkozik egy történet a fogyiszalonból: a nyirokmasszázsgépben heverésztem, amikor megérkezett vibrotréningre egy nagyon csinos, vékony, negyvenes nő. A legszigorúbb szemmel sem volt rajta egy deka felesleg sem. Beszélgetést kezdeményezett, vagyis inkább monologizált arról, hogy mennyi mindent kipróbált már, hogy a hasán levő – szerintem max. 1 cm vastagságú – zsírt eltüntesse. Röpködtek az összegek, ámulva hallgattam, és megszólalt belőlem az őszinteség. Ha már ennyit költött a szerinte nem létező hasi hájára, akkor miért nem ment el egy plasztikai sebészhez? Elmentem – mondta –, de azt mondta a sebész, hogy ez csak a bőröm… Szólni sem tudtam, mert folytatta tovább a sopánkodást, hogy vajon mivel tudná eltüntetni ezt a rémes „pocakot”.

Lehet így is élni, önmagunk ellenségeként, állandó kétségek között, semmiféle józanságot, egyensúlyt nem ismerve. Nem tud mindenki 36-os, 38-as, 40-es méretű lenni, és nem is kell. De húsz-harminc kiló felesleget cipelni semmilyen szempontból nem egészséges, ezt még a magával legmegelégedettebb duciknak is tudniuk kell. Innentől kezdve a személyes döntésük és felelősségük, miként bánnak az egészségükkel, mikor mondják azt, hogy oké, ledobok 6-8 kilót. Első körben már ez is komoly cél.

Egy biztos, a sikeres életmódváltáshoz három dolog biztosan kell: a szándék a változásra, a belső tűz és a kitartás. A szándék az, amikor ma teszünk valamit, nem is ma, hanem most, az első adandó alkalommal. A többi csak próbálkozás, cselezgetés, halasztgatás. A belső tűz ahhoz kell, hogy képesek legyünk értékelni az apróbb sikereket, hogy az is feldob, ha csak 20 deka ment le, hogy az életmódváltást nem katasztrofális lemondásnak tekintjük, hanem egy új világ kezdetének. A kitartás pedig egyenes út a sikerhez
 

Vilmos és Katalin gyermekei sportos ajándékokat kértek karácsonyra - ezek vannak a listán!
Sarolta hercegnő, és György herceg már megírta a listát a Mikulásnak (az Egyesült Királyságban Father Christmas, vagyis a Mikulás hozza a karácsonyi ajándékot – a szerk.). A Mirror lap beszámolója szerint Vilmos és Katalin gyermekei sporthoz kapcsolódó ajándékokat kértek, ám nem mindent kapnak meg a listáról...
„Mi akkor is egy család vagyunk” - magányos, vagy széthúzó karácsonyok
Talán a karácsony az az ünnep, amikor mindenki azt érzi, hogy a legnagyobb kontrasztot kell átélnie mások pazar élete láttán. Ha valakinek épp nincs párkapcsolata, ilyenkor szokta a „Föld kerekén legmagányosabbnak” érezni magát. Mások pedig családban is boldogtalanok.
Laborkisokos - Mit mutat a vérképünk?
A laborleletek értelmezése nem várható el az átlagbetegtől, épp elég, amikor meglátja, hány értéke mellett szerepel egy apró csillag. Ilyenkor aztán jön a pánik, hogy vajon mi áll a háttérben, milyen betegséget jelezhet a megváltozott érték.
8 divatos rövid haj, amit bátran viseljen 40 felett
A rövid haj nem ütközik a nőiességgel! Negyvenen túl sem kell ragaszkodni az unalmas frizurákhoz!
Jennifer Lopez olcsó fülbevalójáért rohamozták meg a boltokat a nők
Ne gondoljon drága gyémántokra. Talán még az sem késő, hogy ezt a fülbevalót kérje karácsonyra!
Akupunktúrával a menopauza ellen
Nincs menekvés, a menopauza előbb-utóbb minden nőt utolér – ám az akupunktúrás kezelések hatékonyan enyhíthetik a vele járó kellemetlen tüneteket.
Gyömbér tea és pakolás a téli csodaszer
Igazi csodaszer a gyömbér, amiből teát és pakolást is készíthetünk, ezzel pedig turbózhatjuk az immunrendszerünket. Mondjuk, hogyan!
12 ok a folyamatos fáradtság mögött
Nem csak a maratoni futás vagy a tizenkét órás munka és az egész napos nagytakarítás tehet kimerültté. A mindennapokban számos dolog van, amelyről nem is gondolnánk, hogy fáradttá, levertté tesz. Vizsgáljuk meg ezeket közelebbről.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.