Olyan szépen mondja a nyelvünk: a kapcsolatban ott a kapocs, ami összetart. A rohanó hétköznapokban könnyű természetesnek venni, hogy semmit sem kell tennünk az összetartozásért. Pedig minden egyes nap meg kellene találnunk a kapcsolódás módját szeretteinkhez.

Kerüljön kapcsolatba!

Amikor felmerül az a téma, hogy tenni kell a kapcsolatainkért, azonnal mindenki a szerelmi kapcsolatára gondol, és arra, hogy akkor gyorsan kell egy gyertyafényes vacsora, a férfi hozzon rózsát, a nő meg vegyen csábos fehérneműt. Egy estére lehet ez jó, de másnap és harmadnap már unalmas lesz. Arról nem is beszélve, hogy a kapcsolatainkat a gyerekeinkkel, a szüleinkkel és a barátainkkal is érdemes gondozni, fenntartani, fejleszteni. Nem kell rögtön egetverő dolgokra gondolni, hanem pont azokra az apróságokra, amelyeket hajlamosak vagyunk elfelejteni, elhanyagolni. Ez pedig a beszélgetés, az érdeklődés, a közös tervezés, álmodozás.

Új nap, új esély

Minden egyes új nap reggelén újra fel kell venni a kapcsolatot a családtagjainkkal. Mennyivel kellemesebb egy olyan reggel, amikor mindenki szívélyesen üdvözli a másikat, nem csak odamorog valami köszönésfélét. Ha nem ülünk  le rögtön a híreket megnézni, hanem  kimegyünk a teraszra vagy az erkélyre és ott isszuk meg a kávét, átbeszéljük, kinek mi a terve a napra, mi várható, mikor lesz újra együtt a család. Valamint, ha hasonlóképpen végződik nap, nem csak a tévé bámulásával. Jaj, ne már – gondolhatják –, ez olyan banális!  De csak annak tűnik. A kapcsolatok zöme a kommunikáció hiányán csúszik el,  az elidegenedéshez a legjobb  út, ha nem beszélgetünk vagy csak keveset. Sokszor ajánlják magazinok, hogy napközben is keressük egymást apró gesztusokkal, de ez nem biztos, hogy a legjobb ötlet. Zaklatni nem  kell a másikat, mindenkinek megvan a munkahelyi önálló élete, ennek minden momentumáról nem kell tudnia a másiknak.

Érdekel, így érdeklődöm

Az érdeklődés a másik iránt sokkal többet ad, mint gondolnánk. Ha érdekelnek a dolgai, amit  mesél, a tervei, és igen, a focimeccs eredménye is, azzal azt mutatjuk, hogy benne vagyunk az életében, együtt vagyunk,  közösségben és intimitásban élünk. Az intimitás megélése nemcsak a szexben fejeződhet ki, hanem az egy húron pendülésben, a lelki és szellemi összetartozásban is. A tágabb közösséghez szüleink, rokonaink, barátaink is hozzá tartoznak. Nyilván képtelenség mindig mindenkivel napi szinten mindent átbeszélni, nem is kell. Egy rövid telefon vagy e-mail is kapcsolatban tart, a másik tudja, hogy számíthat ránk, nem felejtettük el.
 

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink