Egy kapcsolatban kihívást jelenthet hosszú távon folyamatosan érzékeltetni a másikkal, hogy izgalmasnak és vonzónak találjuk. A munka, a család, a barátok, a nyüzsgő élet mellett gyakran háttérbe szorul az intimitás. Ilyenkor jönnek a jó tanácsok, hogy miként lobbanthatja lángra az egyre halványabban pislákoló tüzet. Összegyűjtöttünk néhány apró, szexi dolgot, amelyek segítenek közelebb kerülni a párjához. Első pillanatra úgy tűnhet, némely tanácsnak semmi köze a szexhez – de higgye el, az eredmények minket igazolnak majd.

Még közelebb

1. Főzzenek közösen

A főzés hihetetlenül szexi tevékenység – főleg, ha ketten vannak a konyhában. Az előkészületek közben beszélgethetnek, nevethetnek, és ahogy az idő halad, egyre többször jut eszükbe a szex. Ennek oka valószínűleg a közelség és a véletlen simogatások, érintések. A végeredmény egy fantasztikus ételköltemény lesz – és mi lehet szexisebb egy vágykeltő vacsoránál?

2. Fürdesse meg a párját

Készítsen aromaterápiás, lazító, vágykeltő fürdőt, gyújtson gyertyákat a kád körül. Masszírozza át a kedvese hátát, lágyan mossa le az egész testét. (Ha nincs kád, a zuhany alatt is kényeztetheti a párját.) Ha magán hagyja a ruháját, a vizes póló látványa érzéki élményt jelent majd a férfinek. Ha nem is jutnak el a szexig, az élmény igazán intim és szexi mindkét félnek.

3. Bújjanak össze alvás közben

A közhiedelemmel ellentétben nem a nők igénylik jobban az éjszakai bújásokat, öleléseket, hanem a férfiak. Pszichológusok szerint azonban mindkét nemnek határozottan jót tesz, ha összebújnak éjszaka. Leggyakoribb alvási mód a kis kifli-nagy kifli, amikor a nő háttal alszik a párja ölelő karjában. Ez elsősorban érzelmi biztonságot jelent, nem erotikus közeledést, mint ahogy az édes bölcső pozíció is, amikor a nő hason fekszik, és úgy bújik bele a hátán fekvő párja karjába.

4. Vetkőzzön a párja előtt

Lassan, megfontolt mozdulatokkal vetkőzzön le egy átlagos napon is a kedvese előtt. Nem kell semmi varázslat, nem kellenek erotikus mozdulatok, csak önmagára és a kedvese pillantására figyeljen. Ilyenkor a férfiak tekintetéből szinte süt a vallomás: a szerelmük a legszebb a világon. Nagyon romantikus, intim pillanatok ezek, melyek nem feltétlenül végződnek szexuális aktussal.

5. Fogják meg egymás kezét

Sétáljanak kéz a kézben, esetleg egymást átkarolva. Így egymás ritmusához igazodnak, ami azt feltételezi, hogy figyelnek a másikra. bensőséges dolog, erősíti az összetartozás érzését. Emellett a kézen fogva sétálás közös és egyértelmű üzenet a külvilág felé: nézzétek, összetartozunk!

6. Masszírozza meg kedvesét

A szex ígérete nélkül, egyszerűen csak masszírozza át a kedvese fáradt izmait. Fejezze ki szerelmét az érintés ősi és kipróbált formájával, amely nemcsak erősíti az érzelmi kötődést, de ápolja a bőrt és csökkenti a stresszt is.

7. Olvassanak együtt

Ugyanazt a könyvet is olvashatják, de természetesen nem ez a lényeg. Az a fontos, hogy együtt olvasgatva minőségi időt tölthetnek együtt, megbeszélhetik az élményeiket. Egymásnak is felolvashatnak, például fejezetenként vagy bekezdésenként váltva a felolvasót.

8. Köszönjön el

Minden reggel, amikor munkába indulnak, köszönjön el a kedvesétől. A „szeretlek” vagy a „legyen szép napod” rituálé segít átvészelni a reggeli stresszt, az álmosságot vagy éppen a pillanatot, amikor szembesül azzal, hogy mennyi teendő áll aznap önök előtt. Ezzel az apró kedvességgel energiát ad, és emlékeztet arra, hogy van egy stabil dolog az életben, ami boldogságot jelent.

9. Öleljék meg egymást

Ahogy reggel szép dolog elköszönni a másiktól, úgy a nap végi találkozáskor öröm megölelni egymást. Az érintést vagy annak hiányát a memóriánk pozitív vagy negatív élményként tárolja. Ha a párok azonnal megölelik egymást, ahogy újra találkoznak, akkor a másik képéhez ezt a pozitív élményt társítják, ez pedig segít fenntartani a vonzalmat.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink