Egészséges étkezés és fogyás, formában maradni 40 felett, aromaterápia, Top 5 összetett gyakorlat – ezekkel a témákkal és még sok más izgalmas cikkel vár az Diéta és Fitnesz legfrissebb lapszáma, a címlapon Végh Judit színésznővel.

Megjelent az áprilisi Diéta és Fitnesz!

  • Minőségiből sokat – Ahelyett, hogy a fogyókúrázás címén sanyargatnánk magunkat, inkább együnk többet! Persze nem több csokit vagy pizzát, sokkal inkább minőségi ételeket, alapanyagokat. Összegyűjtöttük, hogy mire van szüksége a szervezetnek az optimális működéshez.
  • Hüvelyest a tányérra! – A babfélék, hüvelyesek szuperételek egytől egyig. Senki tányérjáról nem hiányozhatnak, akik odafigyelnek az egészségükre. Azoknak pedig kifejezetten ajánlott a gyakori fogyasztásuk, akik nem esznek állati eredetű fehérjét.
  • Egészségesen étkezni és fogyni? Lehetséges! – Sokan azt hiszik, hogy az egészséges táplálkozás bonyolult és költséges dolog, pedig néhány egyszerű változtatással mindenki sokat tehet a hosszabb, teljesebb, minőségibb életért.
  • Tökéletes negyvenesek – Negyven felett egyre nehezebb karcsúnak maradni, a fogyás pedig gyakran szinte lehetetlennek tűnik. Ez nem jelenti azt, hogy ne kerülhetne csúcsformában, csak egy kicsit keményebben kell dolgozni, jobban odafigyelni az étkezésre és persze nem árt megszabadulni néhány rossz szokástól.
  • Mérgező szülők – A felnőttkori lelki problémák hátterében sokszor a mérgező szülők állnak. Aki képes szembenézni a szülei által okozott gyermekkori sérelmeivel és átkeretezi azokat, annak a megszenvedett múlt akár erősségek forrásává is válhat.
  • Testkép- és táplálkozási zavarok – Az utóbbi években sokat változtak a táplálkozási szokások, a szemünk hozzászokott a túlsúly látványához, miközben filterezett testek mutatnak hamis példát. Nem véletlen, hogy egyre nő az újfajta táplálkozási- és testképzavarokban szenvedők aránya… Felismerésük nem egyszerű, mert néha vékony határ húzódik a még elfogadható és a már kóros között.
  • Aromákkal az egészségért – A test, a lélek és a szellem harmóniáját állítja helyre az éteri, holisztikus gyógymód, az aromaterápia. Sokaknak csupán az illóolajok párologtatása jut róla az eszébe, pedig ennél jóval szélesebb körben alkalmazhatók.
  • Top 5 összetett gyakorlat – Összetett gyakorlatokkal tudja a leghatékonyabban és a leggyorsabban átformálni az alakját, ezért érdemes beiktatnia az edzésébe az izolált kondigépes feladatok helyett. Eláruljuk, mik ezek a gyakorlatok, és azt is, hogy miért hasznosak.
  • Víz vagy izotóniás ital? – Kezdő, amatőr sportolók legnagyobb dilemmája: vizet vagy izotóniás italt kellene inni edzés közben? Segítünk eligazodni az információ-tengerben.
  • TGU, azaz török felállás – A Turkish Get Up, magyarul török felállásként emlegetett gyakorlat egy igazi jolly joker. A legjobb gyakorlat arra, hogy egyszerre fejlessze a mobilitást, a stabilitást, az erőt és a mozgáskoordinációt.

 

Az áprilisi Diéta és Fitneszt keresse a digitalstand.hu/dietaesfitnesz weboldalon és az újságárusoknál!

 

Hozzászólások

Házi granola kókusszal – A nap kedvenc egészséges desszertje
Érdemes a bolti, gyakran agyoncukrozott változat helyett otthon elkészíteni a granolát: tápláló, egészséges és nagyon finom reggeli!
„Fogyni akarok, de mikor csökkentem az ételadagokat, szédülni kezdek...”
Sok esetben azért nem tart ki a fogyni vágyó az új étrendje mellett, mert a drasztikus kalóriamegvonás miatt rossz lesz a közérzete. Kovács Judit dietetikus tanácsai segíthetnek elkerülni a problémát.
Színterápia: Hogy működik, miben segít?
Már az ókorban is hittek a színek és fények gyógyító erejében. A színterápiát napjainkban a modern orvostudomány is egyre többet használja!
Fahéjas csiga – A nap kedvenc egészséges desszertje
Hogyan készül az egészséges fahéjas csiga? A megoldás: kevesebb cukor, nulla vaj vagy margarin, lecserélt fehér liszt – és egy titkos hozzávaló.
Zöld teás tápiókapuding – A nap kedvenc egészséges desszertje
Szeretne kipróbálni egy egyszerűen elkészíthető, mégis különleges édességet? Kovács Judit dietetikus, szakács és Ujvári Szilvia glutén- és tejmentes receptjét ajánljuk!
Eke Angéla: „A futás nekem most egyfajta terápia is”
A színésznő két évvel ezelőtt nem előre megfontolt szándékkal váltott életmódot. Azóta kitanulta a vegetáriánus konyha rejtelmeit, amit kifejezetten élvezett, hiszen a főzés az egyik szenvedélye.
Képesség az örömre
Időnként kirobbanó formában, máskor csak erős közepes szinten éljük napjainkat. Majd valami újra összeroppan... A szomorúság, csalódás oka ezerféle lehet. Leegyszerűsödnek a napok, a színek eltűnnek, beszürkülnek.
Reggelizzen, és fogyjon! – Tippek típusok szerint
Attól függően, hogy mit szeret reggelizni, elárulunk néhány trükköt, amelyeknek a segítségével könnyebb lesz megszabadulni a pluszkilóktól!
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.