A szex az első pillanattól kezdve, hogy az ember belevág, folyamatosan változik. Hiszen az első és a századik szeretkezés között óriási különbségek vannak. Nem ugyanolyan a szex 18 évesen, mint szülés után. Az újabb és újabb szituációkhoz pedig érdemes alkalmazkodni, ha azt szeretnénk, hogy az együttlétek élvezetesek legyenek.

Milyen a szex, ha…?

Milyen a szex szűzen?

Ez már önmagában ellentmondás, hiszen ha valaki szűz, az értelemszerűen azért szűz, mert nem szexel. A mai tendencia szerint két véglet létezik. Vagy nagyon fiatalon igyekszenek a lányok elveszíteni a szüzességüket, vagy ez az esemény akár a húszas évek elejére-közepére is kitolódhat. Ha a fiatal lányok ész nélkül, minél előbb túl akarnak esni a dolgon – akár baráti nyomásra –, az hatással lesz a további életükre is. A szüzesség korai elvesztése később komoly lelki problémákhoz vezethet, hiszen a szexualitás elértéktelenedik, komoly esély van arra, hogy az ilyen lányok túl sűrűn váltanak partnert. Ennek viszont egyenes következménye a korai kiégés. Egy felmérés szerint, akik korán kezdik a szexuális életet, azoknak később több esélyük van arra, hogy boldogtalan legyen a párkapcsolatuk, sőt a felmérés szerint nagyobb arányban megy tönkre a házasságuk is. Akik kitolják a szexuális élet megkezdését, azok megfontoltabban vesztik el a szüzességüket, megválasztják, kivel fogják átélni először ezt az élményt. Ha a szexuális életet értékesnek és fontosnak tartják, nagyobb eséllyel lesz boldog a magánéletük.

Mikor ideális?

Kutatók és orvosok szerint egyénenként változik, ki mikor érett meg a szexuális élet megkezdésére. A mai világban, amikor a média is ontja az erotikát, sajnos egyre elfogadottabb a tinédzserkori szexualitás. Persze ez csak részben a környezet és a média hibája. Nagy felelőssége van a szülőnek is, aki maga döntheti el, szemet huny-e gyermeke „magánélete” felett, vagy a prüdériát félretéve, időt szán többszöri egészségügyi beszélgetésekre. Pszichológusok szerint a szüzesség elvesztésére ideális kor mind a testi, mind a lelki fejlettség okán a 18–21 év közötti időszak.

Milyen a szex másik nővel?

Rengeteg nő szexuális fantáziái között szerepel a szex egy másik nővel, sőt sokan meg is tapasztalják életük során. Nem lesz egy nőből leszbikus, még akkor sem, ha valóban ágyba bújt egy azonos neművel. Érdekes módon ez a hajlam a férfiakra szinte egyáltalán nem jellemző. Nők esetében is ez inkább kíváncsiság, szeretetre, gyengédségre való vágyakozás, semmint leszbikusság. Ha egy nő valóban leszbikus, azzal tökéletesen tisztában van. Ha csak kíváncsi egy nővel való együttlétre vagy éppen megkíván egy nőt, az csak alkalomszerű. A nővel, nőként való szex egészen más távlatokat nyithat a szexuális életben. a gyengédség, az ismerős idomok érintése egészen más típusú szeretkezés, mint egy férfival. Elvégre, ki tudná jobban, mi kell, mi esik jól egy nőnek, mint egy másik nő? Aki képes odaadó lenni még akkor is, ha érzelmileg nem kötődik a partneréhez.

Milyen a szex szülés után?

Lehet, hogy először fájdalmas vagy kellemetlen. Lehet, hogy a szülés okozta fizikai elváltozások eleinte akadályozzák a felhőtlen együttlétet, de türelemmel is kitartással, pláne szeretettel ezek a dolgok áthidalhatók. Nehezebb, hogy a nő számára a teste most elsősorban a gyermekéé. Lehet, hogy eleinte nehéz lesz összeegyeztetni, hogy a mell nem csupán táplálásra való, hanem a szexualitás része is. Másrészt, a szülés utáni megváltozott test talán önbizalomhiányt okoz a nőben. retteghet attól, hogy a férje már nem találja vonzónak és kívánatosnak. a férfira ilyenkor óriási feladat hárul. Nem csak tettekkel, gyengédséggel, de szavakkal is biztosítania kell asszonyát arról, hogy továbbra is vonzónak találja, és feltétel nélkül kívánja.

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink