A hétköznapok gondjai elől időnként mindenki menekülne. Jó lenne egy távoli, egzotikus ország fehér homokos strandján pihenni, esetleg a divat fővárosában vásárolgatni – ám az anyagi lehetőségek sajnos korlátozottak. A boldogabb pillanatok azonban nem feltétlenül az anyagiakon múlnak. Tippek, hogy hogyan találjon még több örömet a mindennapi életben.

Mindennapi örömök

Ápolja családi, baráti kapcsolatait!

Az ember boldogsága nagyban függ a kapcsolataitól. bizonyított, hogy akiket támogató család és sok barát vesz körül, azok boldogabbak, mint a magányos emberek. Fontos a személyes kapcsolat, a rendszeres beszélgetés. A mély, tartalmas beszélgetések segítenek a boldogság érzésének kialakulásában. Erősítik az érzést, hogy nincs egyedül a világban és szükség van önre.

Tanulja meg kimondani: köszönöm

Azzal mindenki tisztában van, hogy az apró figyelmességeket illik megköszönni. Arról azonban hajlamosak vagyunk elfeledkezni, hogy a hétköznapok során elvégzett feladatokért is köszönetet mondjunk. Nem kell nagy dolgokra gondolni: a szülők dicsérjék meg a gyereket, ha leviszi a szemetet, a férj köszönje meg a feleségének a finom vacsorát, a nő a férfinek a fűnyírást. A köszönöm szóval azt sugallja, hogy tisztában van annak a munkának az értékével, amit a másik végzett.

Lélegezzen mélyeket!

Vészhelyzetben, idegesség, fáradtság hatására a szervezet átáll a felszínes légzésre. A tudatos légzés, amely könnyen megtanulható, csökkenti a stresszhormon szintjét. A rendszeresen végzett légzőgyakorlat segít, hogy kiegyensúlyozottabb, boldogabb legyen. Álljon egyenesen, szívja be a levegőt az orrán lassan, kb. 5 másodperc alatt, hogy érezze, amint a tüdő alsó része megtelik levegővel. Miközben teleszívja a tüdő alsó részét, nyomja ki a hasát. Újabb 5 másodperc alatt szívja tele a tüdő felső részét is, miközben a mellkasát is előretolja. A belégzés alatt a tüdeje fokozatosan megtelik levegővel, a hasi résztől a mellkasi részig haladva. tartsa bent a levegőt 5 másodpercig, majd lassan fújja ki. Kilégzés után fújjon egy nagyot, hogy az összes levegő eltávozzon. Ismételje a gyakorlatot tízszer.

Étkezzen egészségesen!

A zöldségek, gyümölcsök fogyasztása nemcsak az egészségi állapotra van kedvező hatással, hanem a boldogsághormonok termelődését is segíti. kutatások szerint azok, akik naponta legalább 5 alkalommal fogyasztanak zöldségeket, gyümölcsöket, boldogabbak, mint azok, akik kevesebbet vagy egyáltalán nem esznek egészséges ételeket. A transzzsírokban (mesterségesen előállított, folyékony olajból készült, szilárd zsírok) gazdag ételek fogyasztása növeli a depresszióra való hajlamot. A többszörösen telítetlen zsírsavak ugyanakkor kedvezően hatnak a szellemi frissességre, a mentális egészségre. Asztalán hetente kétszer legyen hal, ételei elkészítéséhez használjon olívaolajat, egyen naponta félmaroknyi olajos magot, hogy biztosítsa szervezete számára az egészséges zsírokat.

Csökkentse a stresszt!

Vannak napok, amikor úgy érzi, soha nem ér a feladatlistája végére, és ez feszültté, ingerlékennyé teszi? Tanulja meg kezelni a konfliktushelyzeteket. Első lépésként tisztázza, hogy mi okozza a feszültséget, mi az, amit meg kell változtatni ahhoz, hogy mérsékelhesse a stresszt. Igyekezzen egyensúlyt teremteni az aktívan eltöltött és a pihenésre szánt idő között. Sajátítson el különböző relaxációs technikákat és tanuljon meg nemet mondani. A boldogságot nem tudja „megvásárolni” alkoholfogyasztással, cigarettával, túlzásba vitt evéssel.

Sportoljon!

A rendszeres testmozgás jót tesz a kedélyállapotnak: a fokozott fizikai igénybevétel endorfint és adrenalint szabadít fel a szervezetben, amitől boldogabbnak érezheti magát. Hetente legalább háromszor mozogjon a boldogságért. A futás, kerékpározás, aerobik, úszás, pilates, de még a tánc is segít, hogy egészséges és kiegyensúlyozott legyen.

Hallgasson zenét!

A zenének óriási hatása van a gondolatokra és a hangulatra. A mindennapok során hallgasson vidám, lendületes, örömteli zenéket, amitől jókedvre derül. Zárja ki azokat a dalokat, amelyek negatív érzelmeket, szomorúságot keltenek.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink