A szex izgalmas, jót tesz a testnek és a léleknek: erősíti az immunrendszert, nyugtat, és ha hinni lehet a kutatóknak, megnöveli az élettartamot. De vannak helyzetek, amikor a szex szorongás forrása – például, ha első alkalommal bújnak ágyba a partnerével. Összegyűjtöttük a leggyakoribb női és férfi aggodalmakat, amelyek útját állhatják a szexuális boldogságnak.

Mindennapi szexparák

Női félelmek

1. „A PARTNEREM NEM AKAR ÓVSZERT HASZNÁLNI.”

A legtöbb pasi azzal érvel, hogy óvszerben szeretkezni rémes, nem érzi igazán a partnerét, és a csúcsra jutni is nehezebb. Ezek azonban csak kifogások, hiszen a nemi betegségek és a nem kívánt terhesség elleni védekezés leghatékonyabb módja az óvszer használata. Szóval lehet, hogy kényelmetlen, de bizonyos esetekben szükséges. A férfiak egyébként a legtöbb esetben teljesen biztosak abban, hogy nekik nincs semmi bajuk – csak sajnos ezt arra alapozzák, hogy nem észlelnek magukon semmi tünetet. A lappangó fertőzésekkel pedig nem foglalkoznak.

ANITA (36) „Óvszer nélkül nincs szex. Az egészségem fontosabb, mint a pasi kesergése.”

2. „A PARTNEREM NEMI BETEGSÉGBEN SZENVED.”

Nem túl izgató arról beszélgetni a nagy alkalom előtt, hogy vajon van-e valamilyen nemi betegsége a partnerének, de előbb-utóbb – és ebben az esetben sokkal jobb előbb – túl kell esni egy ilyen beszélgetésen is. Nem mindenki őszinte ebben a témában (sem): vagy az illető nem is tud arról, hogy beteg, hiszen a hiányzó tünetek miatt nem járt orvosnál, vagy tud róla, de jobbnak látja elhallgatni. Ezért is fontos az óvszer használata. Miért kockáztatná az egészségét?

KATA (24) „Az egyik fiúmról kiderült, hogy az előző barátnőjétől elkapott egy fertőzést. Azt mondta, ha szeretném, elmehetnünk együtt az orvosához. Én inkább a nőgyógyászomat kérdeztem meg, mit tanácsol. Tetszett az őszintesége. Másfél évig tartott aztán a kapcsolatunk.”

3. „ELSZAKAD AZ ÓVSZER ÉS TERHES LESZEK.”

Örök félelem, de ez ne tartsa vissza a hancúrozástól. Mindenesetre, az óvszert tárolja megfelelően, használat előtt pedig ellenőrizzék, hogy minden rendben van-e a gumival. Az óvszer sérülésének nagyobb az esélye, ha nedvességhiány lép fel, ezért fontos a síkosító használata. Az óvszerek mellett vízalapú síkosítókat kell használni, mert a latexra nincs jó hatással az olajalapú: gyengíti, és emiatt megnő a szakadás veszélye.

KRISZTI (27) „Még a gimiben egyszer olyan gumit használtunk a barátommal, aminek régen lejárt a szavatossága. El is szakadt. Életem legrosszabb két hete következett, azóta mindig megnézem a lejárat dátumát.”

4. „NEM TALÁL MAJD VONZÓNAK.”

Ha már eljutottak addig a pontig, hogy pucéran állnak egymás előtt, a partnere nem fog azon problémázni, hogy önnek tökéletes-e a teste. Jobban teszi, ha ön sem a jelentéktelen hibákon elmélkedik, hanem a kedvesére összpontosít. Ehhez persze az kell, hogy elfogadja magát olyannak, amilyen. Nézegessen normális, hús-vér nőkről készült képeket, majd vegye szemügyre a saját testét. Ugye, nem is olyan rémes a helyzet?

ZSUZSA (41) „Én első alkalommal mindig félhomályban szeretem csinálni. Így legalább az apróbb bőrhibáim miatt nem kell aggódnom.”

5. „A PARTNEREM NEM FOGADJA EL A NEMET.”

Ha már a hálószobában vannak, valószínűleg érzelmileg is eljutottak egy bizonyos szintre. Nagy eséllyel bízik a partnerében és biztonságban érzi magát mellette, így kevés az esély, hogy ha ön mégis nemet mond, a férfi figyelmen kívül hagyná azt. Fontos tisztázni, hogy csak az adott pillanatban nem kívánja az együttlétet, vagy végleg szeretné lezárni az igazából el se kezdődött kapcsolatukat?

SZILVI (27) „Volt, hogy az ágyban döbbentem rá, semmit sem akarok attól a pasitól. Nem mondom, hogy örült, amikor akció előtt felpattantam és elrohantam.”

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink