Olykor biztosan önben is felmerül a kérdés, hogy vajon, ami a párkapcsolatában történik éppen, az másokkal is megesik? A vágy, hogy egy szenvedélyes éjszakán kipróbálják a bilincset, normális vagy beteges? Természetes, ha – bár nagyon szereti kedvesét – néha úgy érzi, hogy szakítani szeretne, vagy ilyet mások nem gondolnak? Soha nem tudhatja, mi folyik a zárt ajtók mögött, pedig néha jó lenne bekukucskálni mások életébe.

Mindennapos kétségek

„Szeretném, ha a partnerem jól nézne ki”

Ez teljesen normális vágy mindkét fél részéről, minden kapcsolatban. Sőt a nők és a férfiak több mint egyharmada azt szeretné, ha partnere mások érdeklődését is felkeltené. Egy idő után sajnos hajlamosak vagyunk megfeledkezni a külsőségekről, különösen otthon – ilyenkor jön a kinyúlt férfi póló és a szakadt tréningnadrág, férfiaknál a borosta és a kockás rövidnadrág. Ha szeretné visszakapni ápolt, elegáns kedvesét, akkor mindenekelőtt jó példát kell mutatnia. Mindig legyen csinos, akkor is, ha tudja, hogy egész nap otthon marad. Ha arra vágyik, hogy a kedvese igazi lovagként viselkedjen éjszaka, válasszon szexi fehérneműt. A bókokat a férfiak is szeretik, dicsérje meg a kinézetét, finom illatát.

„Perverzek vagyunk az ágyban?”

Nem kell szégyenkeznie semmilyen szexuális játék miatt: a párok 80 százalékánál már felmerült a gondolat, hogy így dobják fel szexuális életüket, és több mint 50 százalékuk be is szerzett valamilyen szexuális segédeszközt. A kérdésnek egyébként egy jól működő kapcsolatban nincs értelme: semmi sem perverz, szégyellni való, ami mindkét fél beleegyezésével történik. A legfontosabb az érzelmi biztonság és a bizalom. Ha új, szokatlan terepre tévednek, mindig győződjön meg arról, hogy a kedvese is élvezi a helyzetet, ha pedig önben a legkisebb kétely is felmerül, jelezze partnerének. Ne feledje, hogy a megfelelő hangulat minden együttlét alapja. Egy vibrátor „bevetését” jobb, ha kellemes zene és illatos masszázs előzi meg, mintha minden átmenet nélkül, fegyverként jelenne meg az intim pillanatokban.

„Aggódom, hogy megcsal”

Mindössze a nők 39 százaléka bízik meg teljesen partnerében, és ennek jó oka van. Az erősebbik nem 69 százaléka ugyanis nem tudna nemet mondani a kísértésre. Ha meg szeretné tudni, hogyan is érez valójában a kedvese, kezdeményezzen beszélgetést a témáról, a hollywoodi álompárokról szóló hírek bőven szolgáltatnak apropót egy ilyen beszélgetésre. Kérdezzen! „Szerinted miért csalta meg X. a gyönyörű színésznő kedvesét? Vajon mit érezhetett a nő, amikor kiderült, hogy becsapták?” A válaszok segítenek megérteni, mi a fontos a partnerének egy kapcsolatban és mennyire hisz a hűségben.

„Mi soha nem csókolózunk”

A párok 70 százaléka a kezdeti lángolás után alig csókolózik, és csak elenyésző azok száma, akik igazán szenvedélyes csókban forrnak össze hetente többször, hosszú évek után is. Ha önnek hiányzik ez a fajta intimitás, kezdeményezzen! Finoman érintse meg partnerét, cirógassa, majd ölelje át. Ez stimulálja az oxitocin hormon termelődését. Innen már csak egy kis lépés a szenvedélyes csók. Próbálja meg hazatérő kedvesét az arcra adott puszi helyett szenvedélyes csókkal köszönteni – ez akár egy forró éjszaka ígéretét is jelentheti.

„Fogalmam sincs, mennyi a fizetése”

Az elégedett, boldog párkapcsolatban élők 80 százaléka tisztában van partnere anyagi helyzetével, és a többi 20 százalék is körülbelül tudja, mennyi kedvese bevétele. Ha a kapcsolatuk az őszinteségen alapul, és jól működik a kommunikáció, nincs ok, amiért kerülni kellene a pénz témát. A közös élet alapja, hogy tisztában vannak a bevételekkel, a kiadásokkal és a megtakarításra is gondolnak. Kezelhetik közösen a kasszát, de akár ön vagy partnere is lehet a pénzügyminiszter. A lényeg, hogy a döntéseket együtt hozzák meg, és egyik fél sem kerülhet kiszolgáltatott helyzetbe.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink