Biztosak vagyunk abban, hogy ön mindent tud a szerelemről és a szexről. Ám, mint az élet minden területén, itt is érhetik meglepetések. Összegyűjtöttünk pár meglepő és furcsa tényt, amelyek segítenek abban, hogy felfedezze, mit történik a szervezetében, ha szerelmes.

Mindent a szerelemről

A házastársak DNS-e hasonló

Az már régóta ismert a tudósok előtt, hogy a házastársak gyakran több tulajdonságban is hasonlítanak egymáshoz. Ebbe a körbe tartozhat az életkor, a rassz, a vallás, a jövedelem és a műveltség. most azonban az is kiderült, hogy az emberek nagyobb valószínűséggel választanak hozzájuk hasonló DNS-ű partnert. Míg az érzelmeken alapuló választási minták rokonsága érthető, a felek genetikai hasonlósága kevésbé világos.

A menstruációs ciklus befolyásolja a párválasztást

A peteérés bizonyítottan befolyásolja a nők párválasztási preferenciáit. A ciklus termékeny szakaszában lévő nők előnyben részesítik a férfiasabb tulajdonságokat, mint például a mély hangot, a férfias arcvonásokat, a testszagot, amelyek a tesztoszteron hormon mennyiségével állnak összefüggésben. A pézsmaillatú testszagért egyébként részben az androsztenol nevű vegyület a felelős, amelyből a férfiak sokkal többet termelnek, mint a nők, és a kutatók szerint a tesztoszteronszint ezeknek a molekuláknak a termelésével állhat összefüggésben. A hölgyek ezekre a finom illatjelzésekre reagálnak.

A közös filmnézés erősítheti a kapcsolatot

A közös filmnézés lehet – egyebek mellett – a családi boldogság kulcsa. Szakemberek szerint azok a párok, akik romantikus vagy a párkapcsolati kérdéseket boncolgatófilmeket néznek, nagyobb eséllyel maradnak együtt. Ebben biztosan szerepe van a filmnézés közbeni meghitt pillanatoknak, de a legfontosabb mégis a beszélgetés. Egy jó film után ugyanis a párok könnyebben tudnak beszélgetni, és ez segíthet megoldani felmerülő párkapcsolati problémáikat.

Az alacsonyabb koleszterinszint növelheti az ágybeli teljesítményt

A magas koleszterinszint károsítja az artériákat, ami akár merevedési zavarokat is okozhat a férfiaknál, és figyelmeztető jele lehet esetleges szív- és érrendszeri betegségeknek. Azoknak a férfiaknak, akik diétával, rendszeres mozgással és szükség esetén gyógyszerrel alacsonyabb koleszterinszintet produkálnak, jelentősen javul a szexuális teljesítményük.

Az alacsony vércukorszint veszekedést szülhet

Az alacsony vércukorszint éhségérzetet okoz, az éhes ember pedig házsártos és ingerlékeny. Egy kísérlet kimutatta, hogy azok a párok, akiknél valamelyik fél rendszeresen alacsony vércukorszintet mér, többet veszekszenek, mint azok, akiknél a vércukorszint kiegyensúlyozott. Hogy mit lehet ez ellen tenni? Mielőtt komoly beszélgetésbe kezdenének, győződjön meg arról, hogy sem ön, sem a párja nem éhes.

Az alázat segíti a szerelmi életet

A társkereső profilok közül azok a legnépszerűbbek, ahol a párkeresők szerényen nyilatkoznak magukról. Erről a típusról ugyanis a többség azt feltételezi, hogy nagyobb valószínűséggel bocsát meg. Az, aki alázatot gyakorol, aki ismeri önmagát és tisztában van mások értékeivel, képes arra, hogy másokat is meghallgasson és elfogadjon.

A hosszú autóút erősítheti a párkapcsolatot

Sokan gyűlölik a hosszú utazásokat. Kényelmetlennek tartják, hogy sokáig egy helyben kell ülni, összezárva olyan emberekkel, akikkel nem szívesen töltik az idejüket. A szerelmeseknek azonban határozottan jót tesz egy hosszú autóút édeskettesben. Ilyenkor ugyanis zavartalanul meg lehet beszélni a gondokat, problémákat, és biztosak lehetnek abban, hogy végig fogják egymást hallgatni. Az ilyen utazások remek alkalmat biztosítanak, hogy megosszák egymással jövőbeni terveiket, a fantáziáikat vagy gyerekkori emlékeiket.

Ezek is érdekelhetnek

Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.

Ajánlataink