Az egyensúlyozás a karrier és a magánélet között mindaddig nem tűnik fel, amíg nem bővül a család. Akkor jönnek a gondok és a legnagyobb kérdés: hogyan is lehet azt a sok lovat egyszerre megülni? Nem könnyű, nem is sikerül mindig mindenkinek. Az biztos, hogy kell hozzá néhány fontos képesség.

Munkamániásból otthonülő

Egyedülállók és a pályaépítés

Aki épp egyedülálló, az gyakorlatilag minden idejét és energiáját a pályájára összpontosíthatja. Érdemes is kihasználni ezt az időszakot tanulásra, képzésekre, mert kapcsolatban és főleg család mellett ez már sokkal nehezebb lesz. Persze egy egyedülállónak is kell szabadidő, tengés-lengés, de minderről még maga dönthet. Ahogy arról is, hogy a munka és az elalvás közötti 4-6 órát csak tévézéssel, vagy akár olvasással, nyelvtanulással tölti. A rengeteg befektetett munka meg fog térülni, ha máskor nem, akkor, amikor a későbbi szülés után nem kell pályát módosítani, mert a munkahely viszszaveszi a szorgalmas és ambiciózus munkavállalót.

ÉRDEMES FIGYELNI EGYEDÜLÁLLÓKÉNT, HOGY…
…ne essünk a munkaalkoholizmus hibájába sem, mert az hamar kiégéshez vezet. Az egyedülálló felnőtt élet jó időszak arra, hogy megtanuljuk a napi és heti tervezést, a jó időbeosztást, kiadásaink ésszerű kezelését, a tudatos életvezetés képességét. Ha nem csak sodródunk az árral, a haverokkal, a bulikkal, akkor sok olyan készségre tehetünk szert, amelyekre majd családalapítás után lesz szükségünk.

Párkapcsolatban és lendületben

Amikor már kapcsolatban élünk, bizony többet kell mérlegelni, és ha az a kapcsolat valóban fontos, nem áldozhatjuk fel a karrierépítés oltárán. Nem kérdés, hogy akkor kell megragadni a lehetőségeket, amikor az élet kínálja őket, de sok ígéretes kapcsolat ment már tönkre azért, mert mindkét fél 10-12 órát dolgozott. Ennyi munka után már se beszélgetni, se szexelni nincs kedve az embernek – marad a közös albérletfizetés.

ÉRDEMES FIGYELNI PÁRKAPCSOLATBAN, HOGY…
 …megtanuljuk ápolni a kapcsolatunkat, hiszen megérthetjük, hogy a kapcsolat, a biztos háttér sok erőt tud adni a munkahelyi csetepatékban is. Ehhez az kell, hogy minőségi időt töltsünk egymással, a családdal és a barátainkkal, de úgy, hogy olyankor ne a munka legyen az egyetlen téma.

Jönnek a gyerekek, borul minden

Aki azt hiszi, hogy semmi sem változik a gyerekek születése után, és ugyanúgy építheti tovább a karrierjét, az téved. Ha a gyerekvállalásig nem épült fel az a karrier, akkor utána egy ideig biztosan nem is fog. Egyrészt sose tudhatjuk, mit vált ki belőlünk az anyaság, az otthon töltött időszak. Mert az is lehet, a sok hajtás után élvezzük, hogy „csak” egy kisbabára kell figyelni. Persze olyanok is vannak számosan, akik éppen ettől őrülnek meg, és amint tehetik, visszamennek a munkába. Ha csak így érezzük magunkat teljes értékű embernek, akkor ez a mi utunk. Azért azt is gondoljuk végig, hogy mi a gyermekünk igénye. Ha tisztán látunk, meg tudjuk hozni a jó döntést.

Ha újra viszszatérünk a munka világába, akkor fel kell áldozni a gyerekkel együtt töltött időt, és másra bízni a gondozását, vállalva ennek minden nehézségét. Érdekes és tanulságos találkozni olyan történetekkel, amikor sikeres menedzser nők például jógaoktatóvá, kézműves csokikészítővé válnak, mert fontosabb lesz számukra, hogy megfelelő időt tölthessenek a gyerekükkel, a családdal, és időben odaérkezzenek érte a bölcsődébe és az oviba. De azt azért tudni kell, hogy a saját vállalkozás építése legalább annyi munka, ha nem több, mint alkalmazottnak lenni valahol. A vállalkozó sosem teheti le a lantot, mindig van mit intézni, ha otthon van az iroda.

ÉRDEMES FIGYELNI FRISS ANYUKAKÉNT, HOGY…
…élvezzük ki az anyaság minden percét, mert soha nem fog visszatérni ez az időszak. Viszont, ha otthon maradunk, a szakmai kapcsolattartásra, a tudásunk szinten tartására érdemes időt szánni. Ha már iskolások és önállóbbak a gyerekek, újra nekilendülhetünk, és rengeteg időnk lesz még csúcsra járatni a pályánkat.

Karácsony előtt is jól jöhet: a csendterápia titka
Túl egyszerű, hogy igaz legyen?! Egy terápia, amire nem kell vagyonokat költenünk, nem igényel drága eszközöket, mégis hihetetlenül sokat tesz a mentális-, lelki,- és testi egészségünkért.
Ajándékötletek sportrajongó rokonoknak, barátoknak!
A szokásos ékszer, ruha és ajándékutalvány helyett idén váltson sportosra! Amennyiben van a családban sportrajongó családtag, lepje meg valami, a hobbijához jól köthető ajándékkal. Ne feledje, ha sportot ajándékoz, egészséget is ajándékoz!
Edzés kardiógépekkel, mutatjuk, hol rontod el!
Gyakori hibák az edzés során, amelyekre érdemes figyelni.
Diós karácsonyi keksz cukor- és lisztmentesen
Ezt az ünnepi hangulatot idéző könnyű, omlós, liszt- és cukormentes finomságot egyszerűen nem lehet elrontani. Az illata betölti majd az egész lakást, és jobb, ha eldugod, hogy ne egye meg a család egyszerre.
Készülj fel már a diéta előtt! Hasznos tudnivalók a fogyókúráról
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, akkor nemcsak a kilók fogyatkozására számíthat, de sok egyéb kísérőjelenséggel is találkozik majd.
Egészséges alternatívák a karácsonyi sütés-főzéshez
Az ünnepekre készülődés elmaradhatatlan része a legtöbbször a háziasszonyokra háruló ötletelés: mi is legyen a karácsonyi menü, mivel várjuk a vendégeket. A hagyományos konyhát kedvelő családokban is felmerül időnként az igény, hogy a nehéz, a gyomrot megterhelő ételek és sütemények mellett könnyebb, egészségesebb ínyencségek is legyenek az étlapon. Ahol pedig eleve van olyan családtag, aki valamilyen speciális diétára van fogva, még körültekintőbben kell megválogatni, mi kerül az ünnepi asztalra.
Immunerősítés a téli hideg előtt: ezt kell tenned most
Az immunerősítés egyik meghatározó alappillére a vitaminok és ásványi anyagok bevitele, de néhány életmódbeli változtatással is sokat tehetsz azért, hogy a lehető legegészségesebben vészeld át a telet.
A tél diétás kedvence: 10 perces mákmuffin
Fogyókúra idején sokszor vágyakozol az édesség után? Ne tedd, mert a lemondásokkal teli diéta sokkal kevésbé hatékony! Nyugodtan ehetsz finomságokat, csupán olyan desszertet kell választanod, amiben kevés a finomított szénhidrát.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.