Az egyensúlyozás a karrier és a magánélet között mindaddig nem tűnik fel, amíg nem bővül a család. Akkor jönnek a gondok és a legnagyobb kérdés: hogyan is lehet azt a sok lovat egyszerre megülni? Nem könnyű, nem is sikerül mindig mindenkinek. Az biztos, hogy kell hozzá néhány fontos képesség.

Munkamániásból otthonülő

Egyedülállók és a pályaépítés

Aki épp egyedülálló, az gyakorlatilag minden idejét és energiáját a pályájára összpontosíthatja. Érdemes is kihasználni ezt az időszakot tanulásra, képzésekre, mert kapcsolatban és főleg család mellett ez már sokkal nehezebb lesz. Persze egy egyedülállónak is kell szabadidő, tengés-lengés, de minderről még maga dönthet. Ahogy arról is, hogy a munka és az elalvás közötti 4-6 órát csak tévézéssel, vagy akár olvasással, nyelvtanulással tölti. A rengeteg befektetett munka meg fog térülni, ha máskor nem, akkor, amikor a későbbi szülés után nem kell pályát módosítani, mert a munkahely viszszaveszi a szorgalmas és ambiciózus munkavállalót.

ÉRDEMES FIGYELNI EGYEDÜLÁLLÓKÉNT, HOGY…
…ne essünk a munkaalkoholizmus hibájába sem, mert az hamar kiégéshez vezet. Az egyedülálló felnőtt élet jó időszak arra, hogy megtanuljuk a napi és heti tervezést, a jó időbeosztást, kiadásaink ésszerű kezelését, a tudatos életvezetés képességét. Ha nem csak sodródunk az árral, a haverokkal, a bulikkal, akkor sok olyan készségre tehetünk szert, amelyekre majd családalapítás után lesz szükségünk.

Párkapcsolatban és lendületben

Amikor már kapcsolatban élünk, bizony többet kell mérlegelni, és ha az a kapcsolat valóban fontos, nem áldozhatjuk fel a karrierépítés oltárán. Nem kérdés, hogy akkor kell megragadni a lehetőségeket, amikor az élet kínálja őket, de sok ígéretes kapcsolat ment már tönkre azért, mert mindkét fél 10-12 órát dolgozott. Ennyi munka után már se beszélgetni, se szexelni nincs kedve az embernek – marad a közös albérletfizetés.

ÉRDEMES FIGYELNI PÁRKAPCSOLATBAN, HOGY…
 …megtanuljuk ápolni a kapcsolatunkat, hiszen megérthetjük, hogy a kapcsolat, a biztos háttér sok erőt tud adni a munkahelyi csetepatékban is. Ehhez az kell, hogy minőségi időt töltsünk egymással, a családdal és a barátainkkal, de úgy, hogy olyankor ne a munka legyen az egyetlen téma.

Jönnek a gyerekek, borul minden

Aki azt hiszi, hogy semmi sem változik a gyerekek születése után, és ugyanúgy építheti tovább a karrierjét, az téved. Ha a gyerekvállalásig nem épült fel az a karrier, akkor utána egy ideig biztosan nem is fog. Egyrészt sose tudhatjuk, mit vált ki belőlünk az anyaság, az otthon töltött időszak. Mert az is lehet, a sok hajtás után élvezzük, hogy „csak” egy kisbabára kell figyelni. Persze olyanok is vannak számosan, akik éppen ettől őrülnek meg, és amint tehetik, visszamennek a munkába. Ha csak így érezzük magunkat teljes értékű embernek, akkor ez a mi utunk. Azért azt is gondoljuk végig, hogy mi a gyermekünk igénye. Ha tisztán látunk, meg tudjuk hozni a jó döntést.

Ha újra viszszatérünk a munka világába, akkor fel kell áldozni a gyerekkel együtt töltött időt, és másra bízni a gondozását, vállalva ennek minden nehézségét. Érdekes és tanulságos találkozni olyan történetekkel, amikor sikeres menedzser nők például jógaoktatóvá, kézműves csokikészítővé válnak, mert fontosabb lesz számukra, hogy megfelelő időt tölthessenek a gyerekükkel, a családdal, és időben odaérkezzenek érte a bölcsődébe és az oviba. De azt azért tudni kell, hogy a saját vállalkozás építése legalább annyi munka, ha nem több, mint alkalmazottnak lenni valahol. A vállalkozó sosem teheti le a lantot, mindig van mit intézni, ha otthon van az iroda.

ÉRDEMES FIGYELNI FRISS ANYUKAKÉNT, HOGY…
…élvezzük ki az anyaság minden percét, mert soha nem fog visszatérni ez az időszak. Viszont, ha otthon maradunk, a szakmai kapcsolattartásra, a tudásunk szinten tartására érdemes időt szánni. Ha már iskolások és önállóbbak a gyerekek, újra nekilendülhetünk, és rengeteg időnk lesz még csúcsra járatni a pályánkat.

Ez a tökéletes diétás nasi: sajt a sajtban
El sem hiszed, milyen egyszerű elkészíteni ezt a diétás nasit.
Spórolj duplán Black Friday idején: ints búcsút a drága és környezetszennyező PET-palackoknak
Nem csoda, hogy a Black Friday sokak fantáziáját izgatja. De mi lenne, ha Black Friday alkalmával most két legyet ütnénk egy csapásra, vagyis duplán spórolnánk? Hihetetlennek hangzik, pedig egyáltalán nem az.
Hangulatjavító tippek téli reggelekre
Mindenki átélte már a vigasztalanul sötét, téli reggelek hangulatát. De nem igaz, hogy minden életkedvünket vesztve, nyomott hangulatban kell indítanunk ezeket a napokat.
Ünnepi citromos sajttorta, cukor- és lisztmentesen
Íme, a csodasüti, ami  meghódította a világ diétázóit! Fantasztikus könnyen elkészíthető és és isteni finom! Nem kell hozzá se cukor, se liszt, tökéletes desszert, amit fogyókúra alatt is bátran ehetsz!
Ízlelgessük a karácsonyt – 3 adventi recept
Akár a karácsonyi menüt akarjuk tutira begyakorolni, akár csak téliesebb ízekre, fűszerekre vágyunk, érdemes elkészíteni ezeket a finomságokat.
Kényelem és csábítás, avagy az őszi-téli fehérnemű trendekről
Ki ne szeretné szexisnek érezni magát? Legalább néha... csak úgy, csak a jókedv miatt, függetlenül attól, hogy párkapcsolatban él vagy sem.
Biztonságos futás a sötét, őszi napokon!
Ha futócipőt húzunk, az előttünk lebegő célra gondolunk, nem arra, hogy valaki esetleg megtámad minket. Pedig sajnos gondolni kell erre is, főleg ősszel, mikor egyre rövidebbek a nappalok. Hogy mindig biztonságban legyünk, jó, ha betartjuk az alábbiakat.
Ez a tél kedvence: diétás lett a bögrés mákos
Nem csak íze miatt imádjuk a mákot. Számos jótékony hatása miatt is nagyon kedveli mindenki. Íme egy remek recept.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.