A nyár a vakáció, az utazások ideje. De mi a helyzet akkor, ha idén nem sikerült félretenni egy hosszabb utazás fedezetét? Ki kell hagyni a nyaralást? Dehogy! Otthon is tökéletesen kikapcsolódhatunk.

Nyaralás otthon

Az amerikaiak a vacation (vakáció) mintájára már külön szót is alkottak rá: „staycation”. Vagyis nyaralás – otthon. Ez elsőre talán nem hangzik túl jól, főleg, ha mindene az utazás. De nem érdemes bánkódni, inkább hozza ki a legtöbbet a helyzetből. Itthon is nagyszerű helyeket látogathat meg, ráadásul még pénzt is spórol, arról már nem is beszélve, hogy esténként a saját ágyában pihenheti ki magát. Nem győztük meg? Íme néhány tipp, hogy itthon is vakáción érezze magát! Még akkor is, ha csak egy napja van a pihenésre.

1. Egyen jókat!

Ha imád enni – mint ahogyan mi is –, szenteljen egy egész hétvégét a kulináris élményeknek. Na, nem azt javasoljuk, hogy egye ki a hűtő teljes tartalmát. Induljon igazi turistaként vacsorázni: gyűjtse össze azokat a helyeket, amelyeket már régóta ki akart próbálni. A hétvégi reggelek tökéletesek egy kiadós brunchhoz, már egyre több helyen falatozhatunk szombat délelőtt királyok módjára. Az éttermek, vendéglők után irány a piac! Válogasson a helyi termelők portékái közül, kóstoljon meg különleges gyümölcsöket, lekvárokat.

2. Kultúra, kultúra, kultúra!

Kapcsolja ki a tévét és irány a múzeum. Nyáron is izgalmas kiállítások várják, itt az ideje, hogy végigjárja azokat, amelyeket már régóta tervez meglátogatni. Egészen biztosan tanul valami újat még Magyarországról, a magyar kultúráról is… Egy ilyen nap tökéletes lezárása a színház, szerencsére a melegebb hónapokban szabadtéri színházi előadásokból is van választék.

3. Induljon útnak belföldön!

Szuper koncertprogramot talált, a bökkenő csak az, hogy az ország másik végében? Ne hezitáljon, induljon a belföldi miniszabi! Nem kell késő este hazaautózni, béreljen szobát egy éjszakára, élvezze másnap a bőséges reggelit – úgy érezheti magát, mintha messze utazott volna. Ne siessen haza, fedezze fel a várost.

4. Irány a tópart!

Nem csak a tengernél lehet barnulni. Ha van egy szabadnapja, üljön autóba, és irány a legközelebbi tó- vagy folyópart! Lépje át a komfortzónáját: próbálja ki a wakeboardot, vagy béreljen kenut és evezzen.

5. Kiránduljon!

 Egy stresszesebb hét után már az is pihentető, ha magunk mögött hagyhatjuk a várost. Akár csak a közeli, szomszédos vidékre megy, akár kicsit messzebbre, töltsön minél több időt a természetben. Húzza fel a túracipőt és kiránduljon! Látogassa meg valamelyik nemzeti parkot, a legtöbb ilyen intézmény szervezett túrákkal várja az érdeklődőket. Részt vehet kerékpáros túrákon, madárlesen, őshonos állatokkal ismerkedhet.

6. Aludjon a csillagok alatt!

Kempinghangulatot otthon is varázsolhat: állítson sátrat a kertben vagy a teraszon. Nem kell más, csak egy polifoam meg egy hálózsák. Rendeljenek vacsorát a családdal, bontsanak fel egy üveg jó bort, vegyék elő a régi társasjátékokat és tartsanak társasjátékestet.

7. Wellnessezzen otthon!

Itt az ideje, hogy végre használja a rég megvett illatos gyertyákat, a fürdősót. Szenteljen egy napot a relaxációnak: húzza be a függönyöket, gyújtsa meg a gyertyákat, készítsen maga mellé egy jó könyvet. Próbáljon ki különleges testradírokat, arcmaszkokat, hidratáló, bőrszépítő pakolásokat. Készítsen nagy kancsó herbateát vagy limonádét – gondoskodjon az egész napos hidratálásról. Meditáljon, pihenjen.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink