Mindenkinek szüksége van egy bázisra, ahová visszavonul, és ahol igazán jól érzi magát. Ezen a helyen – otthon – nagy gonddal kell megválogatni a színeket, a fényeket, a berendezési tárgyakat, hiszen szinte minden hatással lehet az alvási szokásokra, az energiaszintre, a hangulatra és az általános egészségi állapotra. Segítünk, hogy mire figyeljen, ha igazán békés és boldog otthont szeretne.

Otthon a lakásból

Törekedjen harmóniára!

Az otthon a harmónia, a béke és a nyugalom szigete. ahogy átlépi a bejárati ajtót, már éreznie kell, hogy hazaérkezett. A nyugtató színek, mint például a kék, a szürke árnyalatai és a különböző zöldek csökkentik a vérnyomást és segítenek a feszültség enyhítésében.

Biztosítson kellemes hőmérsékletet!

Nagyon fontos, hogy a lakásban mindig megfelelő hőmérséklet legyen. Sem a túl meleg, sem a túlságosan hideg nem tesz jót a fizikai és a mentális egészségnek. A hideg hónapokban őrizze a lakás melegét puha, süppedő szőnyegekkel, finom, vastag plédekkel. Nyáron jó megoldás a mennyezeti ventilátor, amely a levegő keringtetésével hűvösebb érzetet biztosít.

Ügyeljen a tisztaságra!

Egyes becslések szerint a lakásban lévő ólom és más szennyeződések 85 százaléka a cipővel kerül az otthonok falai közé. A legegyszerűbb megoldás: törölje le a lábát az ajtón kívüli, majd a bejárati ajtó belső oldalán lévő lábtörlőbe és utána vegye le a cipőjét. Takarításkor használjon vegyszermentes tisztítószereket, így a levegő is tisztább lesz.

Gondozzon szobanövényeket!

A szobanövények nemcsak szépek, de segítenek a levegő tisztításában is. az építőanyagok, festékek, lakkok, ragasztók, műanyagok, tisztítószerek, a bútorokhoz használt rétegelt, illetve farostlemezek az egészségre káros anyagokat, például formaldehidet, benzolt, triklóretilént bocsáthatnak ki. Egyes dísznövények képesek kiszűrni a veszélyes gázokat. Az egyik legnépszerűbb levegőtisztító növény az areca pálma, amely napközben rengeteg oxigént termel és párássá teszi a levegőt.

Az anyósnyelvnek a hálószobában a helye, mivel éjszaka termeli az oxigén nagy részét és megköti a benzolt és a formaldehidet. Igazi ász a szcindapszusz, azaz a szobai futóka, amely megszűri a formaldehidet és más, illékony szerves vegyületeket.

Rendszerezzen!

A rendetlenség – talán nem is annyira meglepő módon – lustává tesz és falánkká. A káosz ugyanis legtöbbször azt jelzi, hogy a lakásban élő stresszes életet él, folyton fáradt és kimerült, ez pedig a stresszhormon, a kortizolszint megemelkedésével jár. Ez a hormon pedig étvágygerjesztő, akár 1000 kalória többletbevitelért is felelős lehet. Egy kis racionalizálás a házban csökkentheti a stressz-szintjét és növelheti a fogyás esélyét. Kezdetnek szabaduljon meg a felesleges lomoktól! a túlzsúfoltság ugyanis gátolja a mozgást. Hogyan tornázna, ha még a matracát sem tudja leteríteni a földre?

Neveljen fűszernövényeket!

A veteményeskertben dolgozni felér egy wellnesskúrával: csökkenti a stresszt, a vérnyomást és számos szív- és érrendszeri, pszichiátriai betegség kialakulásának esélyét. Ha nincs kertje, neveljen fűszernövényeket, paradicsomot, paprikát konténerben, ládában az erkélyen. A kertészkedés nemcsak megmozgat, de az egészséges étkezéshez is közelebb visz. Nagyobb eséllyel eszik a saját finom, friss zöldségeiből, ha kéznél vannak. Tegye személyessé a lakását a design és a dekoráció nagyon fontos, és sokat elárul a lakásban élőkről.

A személyes tárgyak, apróságok megmutatják az ember igazi énjét, egy meghitt, barátságos lakás elképzelhetetlen ezek nélkül. Nézzen körül az otthonában: a tárgyak, a berendezés elárulja, milyen ember ön valójában és hogyan éli a mindennapjait?

Engedje be a napfényt!

A természetes fény gyógyító hatással van a testre és a lélekre. Növeli a szellemi teljesítményt és segít megelőzni számos betegség kialakulását. Ha a lakása nem éppen napfényben úszó fészek, akkor se keseredjen el. A stratégiailag jól elhelyezett tükrök, a világos belső burkolatok (magas fényű festék, sárga szín) segítik, hogy napfényes, világos otthont varázsoljon a lakásából.

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink