Meghódítani a kiszemelt férfit akár egy pillanat alatt is lehetséges, és az első hónapokban a szenvedélyt megőrizni sem túl nehéz. Az igazán nehéz feladat a rózsaszín köd feloszlása után kezdődik: harmonikussá tenni a kapcsolatot hosszú távon. Íme, nyolc merész tipp, amelyek segítenek megőrizni a boldogságot.

Recept a boldogsághoz

1. Legyen naprakész a kedveséből

Mindegy, hogy hat hónapja van együtt a szerelmével vagy már hat éve, mindennap tegyen úgy, mintha most kezdenének el randizgatni. Kérdezze meg, mit gondol egy-egy közösen megnézett filmről, a politikáról, vagy, hogy mit tenne, ha nyerne a lottón. idővel a párok már nem beszélgetnek hétköznapi dolgokról, mert úgy hiszik, pontosan ismerik a másik véleményét, reakcióit. De az emberek folyamatosan változnak, fejlődnek – a napi kis „ellenőrzések” segítenek, hogy tudja, merre tart a másik.

2. Ápolja a baráti kapcsolatokat

Gyakran hallani azt a véleményt, hogy a baráti házaspárok válása gondot okozhat egy kapcsolatban. szakértők szerint azonban ennek nem kell így lennie. Ha látják a közeli barátok kapcsolatának szétesését, az segíthet változtatni a saját életükön. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a támogató barátságnak köszönhetően gyakran sikerül kilábalni a pároknak a válságból, és együtt maradnak.

3. Csak határozottan

A határozott, céltudatos nők és partnereik elégedettebbek a szexuális életükkel és biztosabbak a kapcsolatuk stabilitásában. Ha férfi és nő egyenrangú a kapcsolatban, a nők könnyebben valósítják meg céljaikat és építenek karriert, ráadásul nagyobb valószínűséggel kezdeményeznek az ágyban.

Egy friss kutatás szerint a férfiak többségének tetszik, ha partnernőjük magas pozíciót tölt be és kiemelkedő jövedelemmel rendelkezik. Ez új jelenség a párkapcsolatok területén.

4. Óvatosan a sikerrel

Ha az egyik fél sikeres a szakmájában, esetleg híresség, közszereplő, aki a nyilvánosság előtt éli az életét, 63 százalékkal nagyobb a valószínűsége a válásnak. A kudarcnak több oka lehet: egyrészt az egyoldalú siker gyakran elbizonytalanítja a másik felet, értéktelennek, kevesebbnek érzi magát, másrészt a megváltozott társadalmi kapcsolatok miatt megjelenik a bizalmatlanság és a féltékenység. Ha ilyen helyzetbe kerülnek a kedvesével, ösztönözzék és ünnepeljék egymás sikereit – az apró, hétköznapi örömöket és a nagy győzelmeket egyaránt.

5. Higgyen a személyes varázsában

A kommunikációs technológia térhódítása nem kedvez a romantikának. bár a forró, erotikus szövegek és képüzenetek biztosíthatják a kapcsolat izgalmát, csupán így tartani napokig-hetekig a kapcsolatot biztosan a szerelem végét jelenti. A személyes beszélgetést nem pótolhatja semmi.

6. Törekedjen harmóniára

Alapvetően biztosan megvan az összhang ön és a kedvese között – hiszen egy párt alkotnak –, így a harmóniára törekvés nem lehet nehéz feladat. Figyeljenek egymás problémáira, gondjaira, és ne engedjék, hogy egy-egy vitás kérdés átgyűrűzzön a kapcsolatuk más területeire.

7. Mérsékelje az alkoholfogyasztást

A legerősebb kapcsolat is megrendül, ha az egyik fél túl sok alkoholt fogyaszt. Felmérések szerint azonban az alkohol már kismértékben fogyasztva is gondot okozhat egy párkapcsolatban. Azok a fiatal felnőttek, akik gyakran isznak együtt, nagyobb eséllyel válnak el. Az alkohol ugyanis negatívan befolyásolja az ítélőképességet, és a kapcsolat zavartalan működéséhez szükséges érzelmi készségeket is.

8. Ne higgyen el mindent

Ha Jennifer Aniston és Ashton Kutcher rendszeresen megjelennek a nappaliban, könnyen keletkezhetnek repedések a kapcsolatában. A romantikus vígjátékok ugyanis túlzott elvárásokat ébreszthetnek önben, ami szükségtelen szenvedéshez vezet. A filmekben látott idealizált világ arra jó, hogy ráébressze saját nyomorúságos életére. Ezt az érzést csak erősíti a hollywoodi befejezés: mindenki boldogan él, amíg meg nem hal. Ne gondolja, hogy minden igaz, amit a filmvásznon lát, és ne akarja, hogy az ön élete is meseszerű legyen.

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink