A legtöbbet az időhiányra, az állandó rohanásra fogjuk – a szépségápolási hibáinkkal azonban hosszú távon többet ártunk, mint amennyit nyerünk azon a pár percen, amíg elkövetjük azokat. És míg néhány baki kifejezetten súlyos, mások annyira nem ártalmasak, mint elsőre hinnénk . mondja Pasztorek Márta, kozmetikus.

Megszólalt a kozmetikus: ezek a legnagyobb szépségápolási bakik

Nem veszem figyelembe a kozmetikumok lejárati dátumát

Mennyire rossz szokás?

Nem a világvége – némelyik terméket bőrirritáció nélkül használhatod kevéssel a lejárat után is –, ám kétségtelen, hogy ilyenkor kisebb a hatásfokuk. Ha nincs feltüntetve a terméken lejárati dátum, keresd a csomagoláson a piktogramot, ami jelzi, hogy hány hónapig használhatod a terméket felbontás után. Hogy ne felejtsd el, mikor bontottad fel a krémet, olajat, szérumot, alkoholos filccel jegyezd fel a dátumot az üvegen. Ha viszont hosszú idő telt el a lejárat után, inkább ne használd a terméket! – Árulkodó, ha a kozmetikai készítmény állaga, színe, szaga megváltozik; ezek a legbiztosabb jelei annak, hogy jobb, ha kidobod, mintsem a bőrödre kend – figyelmeztet a szakember. – A lejárt termékek bőrirritációt, kipirosodást, ekcémát, pattanásokat okozhatnak, hogy csak néhányat említsünk a sokféle baj közül.

A megoldás

Bízz a megérzésedben: ha már más az állaga, mint amit megszoktál, nincs mese, ki kell dobni. Évente egyszer-kétszer érdemes nagytakarítást végezni a fürdőszobaszekrényben: amit nem használtál az előző egy évben, azt dobd ki!

Nem mosom le a sminket edzés előtt

Mennyire rossz szokás?

Többbféle oka lehet annak, hogy mozgás előtt nem mosod le az arcodat: egy hosszú munkanap végén, amikor edzéssel próbálod levezetni a feszültséget, könnyű megfeledkezni arról, hogy reggel sminket tettél fel, vagy egyszerűen csak még sport közben sem akarsz „pőrén” mutatkozni. Pedig jobban tennéd, ha rászánnál néhány percet! – Ha nem tisztítod meg alaposan az arcodat edzés előtt, a smink és a bőrödet napközben ért szennyeződések a verejtékkel keveredve elzárják a pórusokat, ez pedig egyenes út a pattanások, mitesszerek kialakulásához. Mindenkinek azt javaslom, hogy mossa le a sminket, mielőtt sportolni kezd, azoknak pedig különösen, akiknek problémás a bőrük – mondja Pasztorek Márta.

A megoldás

Mindig legyen az edzőtáskádban egy csomag nedves arctörlő. (Környezetbarát megoldás a mosható korong és a folyékony sminklemosó.) Nagyon fontos, hogy ne csak edzés előtt, de utána is
tisztítsd meg az arcodat, az izzadság ugyanis eltömíti a pórusaidat.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink