Az év első pillanata egy hosszú új szakasz kezdete, a lehetőségek tárháza. Ugyan ki merne ilyenkor ujjat húzni a sorssal? Szilveszterkor még a legracionálisabb ember is babonássá válik, és szerencséről, boldogságról, egészségről áhítozik. Összeszedtünk néhány érdekességet, amik vidámmá tehetik az estét.

Szilveszteri babonák, így lesz igazán vidám az este

1. Varázserejű falatok

A lencse és a malachús hagyományát mindenki ismeri, de arra is érdemes ügyelni, hogy baromfi és halhús ne kerüljön az asztalra, mert az egyik hátrafelé kaparja a szerencsét, a másik pedig elúszhat vele. De, ha szeretnénk valami újdonsággal színesíteni az éjszakát, próbát tehetünk egy spanyol szokással is. Éjfélkor, az óra minden egyes ütésére együnk meg egy – egy szőlőszemet, melyek a tizenkét hónap szerencsés mivoltát jelképezik.

2. Most érdemes férj után nézni

Jövendőbelink megjóslására is több lehetőség közül válogathatunk ezen az estén. Egy magyar népszokás szerint a hajadon lányoknak érdemes tizenhárom gombócot főzni, mindegyikbe egy-egy férfinevet rejtve. Amelyik gombóc elsőként jön fel a víz felszínére, az tartalmazza a leendő férj nevét. De az Új-zélandi módszert is kipróbálhatjuk, ha bátrabbak vagyunk. Együnk meg egy főtt tojást vacsorára úgy, hogy sárgája helyébe jó sok sót szórunk. Ezután az a férfi, aki álmunkban vízzel kínál majd, az lesz a választottunk.

3. Egy utolsó nagytakarítás

Az ír családok alaposan kitakarítják otthonaikat az év végén, mivel a patyolattiszta ház a jövő év szerencséjének záloga. Ez egyben szellemi megtisztulást is jelent, helyet adva új örömöknek, emlékeknek az újesztendőre. Majd egy vekni kenyeret ütögetnek a falhoz, hogy az ártó szellemeket elűzzék, és helyet biztosítsanak a jó szellemeknek.

4. Bátraknak és kalandvágyóknak

Ha szeretnénk szerencsések lenni az újévben, érdemes a szabad ég alatt egy fa körül táncra perdülnünk. Tirolban például egy almafa körül meztelen férfiak ropják éjfél után a táncot. De ha egy gyönyörű utazásra vágyunk, akkor kapjuk fel a bőröndjeinket, és így járjuk körbe egyszer a házunk.

Hozzászólások

Karácsony előtt is jól jöhet: a csendterápia titka
Túl egyszerű, hogy igaz legyen?! Egy terápia, amire nem kell vagyonokat költenünk, nem igényel drága eszközöket, mégis hihetetlenül sokat tesz a mentális-, lelki,- és testi egészségünkért.
Ajándékötletek sportrajongó rokonoknak, barátoknak!
A szokásos ékszer, ruha és ajándékutalvány helyett idén váltson sportosra! Amennyiben van a családban sportrajongó családtag, lepje meg valami, a hobbijához jól köthető ajándékkal. Ne feledje, ha sportot ajándékoz, egészséget is ajándékoz!
Edzés kardiógépekkel, mutatjuk, hol rontod el!
Gyakori hibák az edzés során, amelyekre érdemes figyelni.
Diós karácsonyi keksz cukor- és lisztmentesen
Ezt az ünnepi hangulatot idéző könnyű, omlós, liszt- és cukormentes finomságot egyszerűen nem lehet elrontani. Az illata betölti majd az egész lakást, és jobb, ha eldugod, hogy ne egye meg a család egyszerre.
Készülj fel már a diéta előtt! Hasznos tudnivalók a fogyókúráról
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, akkor nemcsak a kilók fogyatkozására számíthat, de sok egyéb kísérőjelenséggel is találkozik majd.
Egészséges alternatívák a karácsonyi sütés-főzéshez
Az ünnepekre készülődés elmaradhatatlan része a legtöbbször a háziasszonyokra háruló ötletelés: mi is legyen a karácsonyi menü, mivel várjuk a vendégeket. A hagyományos konyhát kedvelő családokban is felmerül időnként az igény, hogy a nehéz, a gyomrot megterhelő ételek és sütemények mellett könnyebb, egészségesebb ínyencségek is legyenek az étlapon. Ahol pedig eleve van olyan családtag, aki valamilyen speciális diétára van fogva, még körültekintőbben kell megválogatni, mi kerül az ünnepi asztalra.
Immunerősítés a téli hideg előtt: ezt kell tenned most
Az immunerősítés egyik meghatározó alappillére a vitaminok és ásványi anyagok bevitele, de néhány életmódbeli változtatással is sokat tehetsz azért, hogy a lehető legegészségesebben vészeld át a telet.
A tél diétás kedvence: 10 perces mákmuffin
Fogyókúra idején sokszor vágyakozol az édesség után? Ne tedd, mert a lemondásokkal teli diéta sokkal kevésbé hatékony! Nyugodtan ehetsz finomságokat, csupán olyan desszertet kell választanod, amiben kevés a finomított szénhidrát.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.