Az év első pillanata egy hosszú új szakasz kezdete, a lehetőségek tárháza. Ugyan ki merne ilyenkor ujjat húzni a sorssal? Szilveszterkor még a legracionálisabb ember is babonássá válik, és szerencséről, boldogságról, egészségről áhítozik. Összeszedtünk néhány érdekességet, amik vidámmá tehetik az estét.

Szilveszteri babonák, így lesz igazán vidám az este

1. Varázserejű falatok

A lencse és a malachús hagyományát mindenki ismeri, de arra is érdemes ügyelni, hogy baromfi és halhús ne kerüljön az asztalra, mert az egyik hátrafelé kaparja a szerencsét, a másik pedig elúszhat vele. De, ha szeretnénk valami újdonsággal színesíteni az éjszakát, próbát tehetünk egy spanyol szokással is. Éjfélkor, az óra minden egyes ütésére együnk meg egy – egy szőlőszemet, melyek a tizenkét hónap szerencsés mivoltát jelképezik.

2. Most érdemes férj után nézni

Jövendőbelink megjóslására is több lehetőség közül válogathatunk ezen az estén. Egy magyar népszokás szerint a hajadon lányoknak érdemes tizenhárom gombócot főzni, mindegyikbe egy-egy férfinevet rejtve. Amelyik gombóc elsőként jön fel a víz felszínére, az tartalmazza a leendő férj nevét. De az Új-zélandi módszert is kipróbálhatjuk, ha bátrabbak vagyunk. Együnk meg egy főtt tojást vacsorára úgy, hogy sárgája helyébe jó sok sót szórunk. Ezután az a férfi, aki álmunkban vízzel kínál majd, az lesz a választottunk.

3. Egy utolsó nagytakarítás

Az ír családok alaposan kitakarítják otthonaikat az év végén, mivel a patyolattiszta ház a jövő év szerencséjének záloga. Ez egyben szellemi megtisztulást is jelent, helyet adva új örömöknek, emlékeknek az újesztendőre. Majd egy vekni kenyeret ütögetnek a falhoz, hogy az ártó szellemeket elűzzék, és helyet biztosítsanak a jó szellemeknek.

4. Bátraknak és kalandvágyóknak

Ha szeretnénk szerencsések lenni az újévben, érdemes a szabad ég alatt egy fa körül táncra perdülnünk. Tirolban például egy almafa körül meztelen férfiak ropják éjfél után a táncot. De ha egy gyönyörű utazásra vágyunk, akkor kapjuk fel a bőröndjeinket, és így járjuk körbe egyszer a házunk.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Villámgyors sminktrükkök a forróságra: ragyogj 2 perc alatt!
Elaludtál vagy rohansz valahova, netán egyáltalán nem szeretsz a sminkeléssel pepecselni? Akkor ezek a praktikák segítenek abban, hogy csupán két perc alatt friss és tökéletes legyen a külsőd!
 Fogyás három fázisban: diétázz dinnyével
Képtelenség ellenállni ennek a zamatos és édes finomságnak nyáron, és szerencsére nem is kell, hiszen még a fogyókúrát is segíti: egy hét alatt akár négy kilótól is megszabadulhatunk!
Miért tökéletes a cukkini egy diétához?
Egy kis nyalánkságot készítenél belőle? Arra is van két nagyszerű receptünk!
10 óriási változás, ha rendszeresen úszol
Kiváló módja annak, hogy tegyünk az egészségünkért: egy óra úszás majdnem annyi kalóriát éget el, mint a futás, anélkül hogy bármilyen negatív hatással lenne a csontokra és az ízületekre.
15 kilót fogyott Brigi, mert rájött, hol nem szabad hibázni
Molnár Brigitta táncosnak készült, de egy sérülés miatt meghiúsult az álma. Miután abbahagyta a sportot, három hónap alatt 15 kilót hízott. Többek között a saját diétázós csalódásai miatt kezdett el táplálkozási tanácsadással foglalkozni.
A legjobb trükkök, hogy ráncmentes maradjon az arc
A szarkalábak, ráncok az öregedés természetes velejárói, hiszen a bőr a kor előrehaladtával veszít rugalmasságából, kollagéntermelése csökken. Néhány tipp, amelyek segítségével késleltethető a ráncok megjelenése.
10 perces diétás barackleves - ennél jobb a melegben nem kell!
A nyár legízletesebb gyógyító gyümölcse a barack. Ez a rostokban gazdag, lédús csemege tisztítja és méregteleníti az egész testet és rengeteg variációban elkészíthető. Most egy levest készítettünk belőle.
Fogyás 3 fázisban: így használd a dinnyediétát
Képtelenség ellenállni ennek a zamatos és édes finomságnak nyáron, és szerencsére nem is kell, hiszen még a fogyókúrát is segíti: egy hét alatt akár négy kilótól is megszabadulhatsz!

Ajánlataink