Az év első pillanata egy hosszú új szakasz kezdete, a lehetőségek tárháza. Ugyan ki merne ilyenkor ujjat húzni a sorssal? Szilveszterkor még a legracionálisabb ember is babonássá válik, és szerencséről, boldogságról, egészségről áhítozik. Összeszedtünk néhány érdekességet, amik vidámmá tehetik az estét.

Szilveszteri babonák, így lesz igazán vidám az este

1. Varázserejű falatok

A lencse és a malachús hagyományát mindenki ismeri, de arra is érdemes ügyelni, hogy baromfi és halhús ne kerüljön az asztalra, mert az egyik hátrafelé kaparja a szerencsét, a másik pedig elúszhat vele. De, ha szeretnénk valami újdonsággal színesíteni az éjszakát, próbát tehetünk egy spanyol szokással is. Éjfélkor, az óra minden egyes ütésére együnk meg egy – egy szőlőszemet, melyek a tizenkét hónap szerencsés mivoltát jelképezik.

2. Most érdemes férj után nézni

Jövendőbelink megjóslására is több lehetőség közül válogathatunk ezen az estén. Egy magyar népszokás szerint a hajadon lányoknak érdemes tizenhárom gombócot főzni, mindegyikbe egy-egy férfinevet rejtve. Amelyik gombóc elsőként jön fel a víz felszínére, az tartalmazza a leendő férj nevét. De az Új-zélandi módszert is kipróbálhatjuk, ha bátrabbak vagyunk. Együnk meg egy főtt tojást vacsorára úgy, hogy sárgája helyébe jó sok sót szórunk. Ezután az a férfi, aki álmunkban vízzel kínál majd, az lesz a választottunk.

3. Egy utolsó nagytakarítás

Az ír családok alaposan kitakarítják otthonaikat az év végén, mivel a patyolattiszta ház a jövő év szerencséjének záloga. Ez egyben szellemi megtisztulást is jelent, helyet adva új örömöknek, emlékeknek az újesztendőre. Majd egy vekni kenyeret ütögetnek a falhoz, hogy az ártó szellemeket elűzzék, és helyet biztosítsanak a jó szellemeknek.

4. Bátraknak és kalandvágyóknak

Ha szeretnénk szerencsések lenni az újévben, érdemes a szabad ég alatt egy fa körül táncra perdülnünk. Tirolban például egy almafa körül meztelen férfiak ropják éjfél után a táncot. De ha egy gyönyörű utazásra vágyunk, akkor kapjuk fel a bőröndjeinket, és így járjuk körbe egyszer a házunk.

Hozzászólások

Újulj meg kortyról kortyra
Jótékony hatásai már pár óra után érezhetőek, hosszú távon teljesen átformálja az életed a napi szintű optimális mennyiségű vízfogyasztás.
Gyors csirkemellcsíkok vacsorára: ettől nem fogsz hízni
Gyakran belefuthatunk olyan véleményekbe, hogy a csirkehús kissé unalmas, könnyen kiszárad, nem túl karakteres ízű…
Pörögj fel hóban-fagyban! Serkentsd télen is az anyagcseréd
Télen nem csak az időjárás, de az életmódunk is drasztikusan megváltozik. Kevesebbet sportolunk, hiszen a hidegben kinek van kedve futni, úszni vagy lemenni az edzőterembe.
Ismerd meg a teákat, és könnyebben elindul a fogyás!
Ha a kilókkal küzdesz, akkor biztosan pontosan tudod, mennyit jelent, ha odafigyelsz a táplálkozásodra, lemondasz a szénhidrátról és természetesen mozgással is segíted a diétádat.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Itt a nagy krumplidiéta – 1 hét, mínusz 2 kiló!
Már csak egy-két heted maradt, hogy megszabadulj némi súlyfeleslegtől? Akár 7 nap is elegendő lehet, hogy leadj pár pluszkilót: segít a burgonyadiéta!
Viszlát, téli túlsúly! Mutatjuk a legjobb diétás trükköket
Az a sok ünnep és ünnepi lakoma. Az a sok hosszú, hideg téli nap és este, amikor forró kakaóval kényeztetjük magunkat. Ezek az apró bűnök tavaszra megteszik ám a hatásukat. De még nem késő! Talán ez az utolsó pillanat, hogy megállítsuk az alattomos, téli kilókat, amelyek feltartóztathatatlanul telepednek ránk.
A legszebb téli kirándulóhelyek, ha hétvégén nem akarsz otthon ülni
Tagadhatatlanul jó puha pokrócba burkolózva, forró teát szürcsölgetve ücsörögni a kedvenc fotelünkben otthon. Ám télen is érdemes rászánni magad egy kirándulásra, mert szebbnél-szebb élményben lehet részed.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.