A változás, az újrakezdés sokszor félelemmel tölti el az embert. Akkor is, ha életmódról van szó, még inkább, ha szakításról vagy munkakeresésről. Pedig az újrakezdés része az életünknek, a rettegés helyett hasznosabb, ha keressük az eszközöket és a segítséget a túléléshez.

Újrakezdeni? Félek!

A változást kevesen élik meg kényelmes helyzetnek, de a félelmek legyőzése nem lehetetlen, ha tudjuk, el merjük hinni, hogy az újrakezdés sok jót is tartogat. Jobb lesz, hiszen egészségesebben fogunk élni, csinosabbak leszünk, jobb lesz, mert lezárunk egy gyötrő vagy kiüresedett kapcsolatot, vagy végre lelépünk egy rémálom munkahelyről. Ha képesek vagyunk azt meglátni, hogy a pillanatnyi jeges rémület és fájdalom el fog múlni, és sokkal jobb lesz, mint volt, akkor ezzel az erővel lerövidíthetjük a kínlódás idejét. Mert minden fejben dől, ezt rég tudjuk. De mivel vértezhetjük fel magunkat, hogy ne omoljunk össze, ha bele kell állni a változásba?

A kulcs a nyitottság

A váratlan helyzetekre csak úgy lehet felkészülni, ha megőrizzük a nyitottságunkat. Folyamatosan figyeljük a szakmánk újdonságait, képezzük magunkat. nem hanyagoljuk el a baráti kapcsolatainkat, fenntartunk egy szorosabb és egy lazább kapcsolati hálót, ahonnan segítséget kaphatunk, ha gond van. Aki folyamatosan szélesíti a látókörét sok területen, annak sokkal több lehetőség és esély mutatkozik, az hamarabb kap fontos infókat, híreket, ötleteket.

A másik kulcs: az egészséges önzés

Ahhoz, hogy újrakezdjük az életünket valamilyen területen, az is kell, hogy első helyre soroljuk magunkat. Ez a nőknek, különösen az anyáknak sokszor nehezen megy. Pedig onnan lehet indulni, hogy kimondom, bizony hátra soroltam az igényeimet, ezért szenvedek most. Első helyre teszem magam, és kijelölöm azokat az összetevőket, amelyek nélkülözhetetlenek az újrakezdéshez. Az időt, a pénzt, a feladatokat, a segítőket. Javítsuk ki a szótárunkban: ez nem is önzés, hanem a harmónia és az egészség alappillére.

A harmadik pedig a tervezés

Az élet akármelyik területén fogunk bele a változtatásba, tervek nélkül hamar káosz lesz. Az életmódváltáshoz is meg kell fogalmaznunk a céljainkat, a szabályainkat és a lépéseket. Ugyanígy meg kell tennünk, ha új állást vagy lakást keresünk, vagy ha vállalkozásba fogunk. Azt mondják, amit papírra vetünk, az már elindul a megvalósulás útján.

Aki mer, az nyer

A kockázatvállalási hajlam nagyon egyéni, mindenki máshogy vélekedik arról, hogy mennyit szabad és lehet kockáztatni. A sikeres emberek életútja azonban azt mutatja, hogy kockázatvállalás nélkül soha nincs siker. Az igazán sikerorientált emberek kedvét a bukások sem veszik el, felállnak, és önsajnálat helyett keresik a következő ajtót, ahol el tudnak indulni. A kapcsolatokra is vonatkozik ez a szabály, aki nem mer ismerkedni, barátkozni, az ne várja, hogy valami csoda folytán ott terem mellette az új szerelem. Szóba lehet állni idegenekkel egy bulin, de a barkácsboltban is szabad beszélgetést kezdeményezni, és egy jó beszélgetés után telefonszámot cserélni.

A vita segít

Aki hajlandó és mer vitatkozni, az tudja képviselni az érdekeit, annak figyelembe fogják venni a véleményét, és nem játszadoznak vele, mint egy bábuval. nem fér bele mindenki minden rendszerbe. Ha meg olyanná válik a helyzet, hogy túl sokat kell vitatkozni, az jel arra, hogy darázsfészken ülünk, amiről előbb- vagy utóbb le kell szállnunk.

Ünnepeljük meg a mérföldköveket!

Az első kilót vagy az első ötöt, amikor lemegy. Az első randit, az első új ügyfelet, akit mi hoztunk a céghez. A kisebb és nagyobb mérföldkövek feljegyzése és megünneplése azt jelzi, hogy jó úton járunk, a további kitartás el fog vezetni a célunkhoz.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink