Ha február 14-én párkapcsolatban él, akkor a Valentin-nap egy nagyon édes, romantikus közös program lehet a párjával, és ha mindketten sportőrültek, akkor a hagyományos vacsorát könnyedén lecserélhetik valamilyen páros mozgásra. Ha viszont ön is azok közé tartozik, akik a hátuk közepére sem kívánják ezt a napot, akkor az alábbi ötletekkel egyszerűen levezethetik a feszültségüket… egyedül!

Valentin-nap – Vele vagy nélküle?

Párban

1. Tánc az ágyig

Bár a férfiak általában nem szeretnek páros táncra járni, évente egyszer – mondjuk Valentin-napon – mégis érdemes ellátogatni egy-egy órára. De már nem kell a hagyományos fajták közül válogatni, mint a keringő vagy a tangó – bár ezek is éppoly élvezetesek és szexisek, mint bármi más –, hanem mehetünk party vagy salsafitneszre is. Azon felül, hogy egy komoly, kardiojellegű feszesítő edzésen veszünk részt, a tánc révén ráhangolódunk egymás testére és rezgéseire is. Ráadásul a tánc a lelkünknek is jót fog tenni, így az óra végére felszabadultak, boldogok leszünk, ami pluszlöketet adhat a nap további részéhez. Érdemes férfi oktatót választani, hogy a párunkban extra tesztoszteron szabaduljon fel.

2. Gurítsunk a mennybe!

Egy pici versenyzés megnöveli a test adrenalinszintjét, ami energiával tölt el. A bowlingozás épp annyi versenyzésnek enged teret, amennyi nem fordulhat veszekedésbe, maximum csak egy kis édes civódásba. Ráadásul a párunk fi nom mozdulatokkal taníthat bennünket a tökéletes lökésre. A fizikai kontaktus pedig javítja az intimitást. Ha még érdekesebbé szeretnénk tenni a játékot, találjunk ki díjakat: vajon mit kap a győztes?

3. Páros tekerés

A közös biciklitúrához még hideg van, de a közös tekerések élményét egy spinning- vagy egy indoor cyclingórával könnyen felidézhetjük. Az edzés amúgy is endorfint szabadít fel a testünkben, amitől a kedvünk is jobb lesz, így érdemes már a reggelt egy közös edzéssel kezdeni, hogy energizáljuk magunkat a napra. Ha pedig Spivi Virtual Trainingre mennénk (indoor cycling-óra, a kerékpárok komputere bluetooth kapcsolaton keresztül küldi az adatokat egy szoftvernek, ahol egy grafikus felületen minden egyes vendéghez tartozik egy kerékpáros, a bringások pedig annak függvényében mozognak a kivetítőn, hogy a vendég mekkora teljesítményt ad le a pedálokra), akkor még egymás eredményeit is láthatjuk, így ösztönözhetjük a párunkat vagy versenyezhetünk vele.

Pár nélkül

1. Csoki helyett labda

Bár a legtöbben párosan járnak squasholni, egyedül is ugyanúgy birtokba lehet venni a pályát. Ezen a szörnyű napon mi lehet szórakoztatóbb annál, mint hogy izomból falhoz vágjunk egy labdát egymás után sokszor? Kiváló stresszoldó, hangulatjavító, és legalább nem a kanapén ülve faljuk a csokit valami bugyuta romantikus film közben. A másnapi izomláz is garantált, ráadásul pluszönbizalommal tölt fel a játék, ha arra gondolunk, hogy milyen jó fenék- és lábedzést tartottunk. Ha pedig van egy hasonló cipőben járó barátnő, meccs közben még azt is meg lehet beszélni, hogy miért nincs szükségünk a Valentin-napra.

2. Rúgással a csúcsig

A kangoo-, boksz- és aerobikelemeket tartalmazó kardiobokszóra nem csak a pulzusunkat tornáztatja meg. A különböző levegőbe ütések és rúgások, felugrások, dinamikus hintázások és guggolások azt is garantálják, hogy a nyakunktól a lábunk kisujjáig minden izmunk hatékonyan meg legyen mozgatva – még azok is, amelyeknek a létezéséről addig halvány fogalmunk sem volt. Egy alkalom felér minimum egy óra sprinteléssel, 600-800, de akár még 1000 kalóriát is el lehet égetni, ha intenzíven ütünk, rúgunk és ugrunk. Ezt pedig úgy tudjuk elérni, hogy annak az arcát képzeljük oda, aki miatt utáljuk a Valentin-napot!

3. A belső nyugalom

Bosszankodhatunk, rugdoshatunk és ütögethetünk egész nap február 14-én, ami igencsak jó hatással lehet a lelkünkre, de a nap végén mégis az a legjobb, ha egy nyugalmas, relaxáló órán veszünk részt. Lehet az jóga, pilates, stretching vagy bármi, a lényeg, hogy egy óra nyugalom vegyen bennünket körül, és csak magunkra és a belső hangunkra figyeljünk.

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink