Az egészséges étkezéssel kapcsolatos gondolatok évről évre változnak. Az egykor népszerű szokások, mint például a zsírok mellőzése az étrendből, mára már elavultak. Új trendek jönnek 2020-ban is, amelyek aztán megváltoztatják a táplálkozáshoz való hozzáállást

2020-as étkezési trendek

VÁLTOZIK AZ „EGÉSZSÉGES” FOGALMA

Hogy a már említett példánál maradjunk, nem is olyan rég a zsírok első számú „ellenségnek” számítottak az egészségtudatosan élők körében. Aztán rehabilitálták a zsírokat, tisztázódott élettani szerepük, és azóta újra népszerűek. A rengeteg információ a test működéséről, illetve az élelmiszerek hatásairól újabb és újabb szuper élelmiszerek születését eredményezi. A gyártóknak fel kell készülniük arra, hogy a vevők már sokkal tudatosabbak, mint korábban. Számtalan diéta létezik, mind speciális igényekkel, és ezekhez alkalmazkodniuk kell a kínálattal.

BAKTÉRIUMOK IGEN, ADALÉKANYAGOK NEM

Az emberek számára a jövőben még fontosabbá válik az, hogy mi van az általuk elfogyasztott ételekben. Tisztában vannak a mesterséges anyagok káros hatásaival, és ezért nő az igény arra, hogy az élelmiszereket „természetes” állapotukban fogyasszák. Így sok gyártó már nem alkalmaz mesterséges színezékeket, tartósítószereket és édesítőket a termékeiben. Ugyanakkor, bár tanulmányok támasztják alá a pre- és probiotikumok jótékony hatását az emésztőrendszerre, ezt a tényt az élelmiszeripar sokáig figyelmen kívül hagyta. De újabban egyre több olyan
termék jelenik meg, amely hozzáadott jótékony baktériumokat tartalmaz, és valószínűleg a kínálat tovább fog bővülni.

NAGYOBB FIGYELMET KAP A FENNTARTHATÓSÁG

A fenntarthatóságra évről évre egyre nagyobb figyelmet fordítanak. 2020-ban még több étterem használ olyan összetevőket, amelyekkel megnyugtatja a környezettudatos vendégeit. Egyes termékek leváltása nemcsak a környezet védelmét szolgálja, hanem az egészség megőrzésében is segít. Mind fontosabbá válik a pazarlás elkerülése is. Egyre több olyan cég alakul, amely a feleslegessé vált élelmiszereket eljuttatja a rászorulóknak

A CIKK FOLYTATÁSÁT MEGTALÁLJA A JANUÁRI DIÉTA ÉS FITNESZ MAGAZINBAN!

Diéta és Fitnesz január

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Stressz, ödéma, fakó bőr? – Célzott kezelések arcmasszázzsal
Az állandó rohanás, a mozgásszegény életmód, az ülőmunka és a magas stresszszint mind látványos nyomot hagy a bőrön.
A reggeli citromos víz mítosza – tényleg fogyaszt?
A reggeli citromos víztől tényleg leolvadnak a kilók? Most kiderül, mi igaz a népszerű diétás trükkből, és mi csak jól hangzó mítosz.
Munka és életmód: így őrizheted meg az egyensúlyt Nyíregyházán
Szeretnél munkát váltani Nyíregyházán anélkül, hogy feladnád az egészséges életmódot? A Jooble segít olyan állást találni, amely figyel az egyensúlyodra is.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
Répa vagy szalonna? - A kismama étrendje és ízérzékelés a pocakban
A kismama étrendje nemcsak egészséget, de ízlést is formál. Tudj meg többet a magzati ízérzékelésről és annak hatásairól!
Szőrös kutyatej: a természetes fájdalomcsillapító növény!
Fedezd fel a szőrös kutyatej gyógyhatásait! Gyulladáscsökkentő, immunerősítő, fájdalomcsillapító és vírusölő szerként is hatásos.
Most nyílik a bodza, tedd el télire cukor nélkül
Te is imádod a bodza szörpöt, de megrémiszt, mennyi egészségtelen fehér cukor kell bele? Mutatjuk, hogy készítsd el a diétás változatot.
Fogyás cukrászként: Benjamin fogyás története!
Nagy Benjámint édesanyja életmódváltása és fogyása ösztönözte arra, hogy ő is belevágjon a nagy kihívásba. Azóta kölcsönösen inspirálják egymást, sőt, edzésre is közösen járnak…

Ajánlataink