Az egészséges étkezéssel kapcsolatos gondolatok évről évre változnak. Az egykor népszerű szokások, mint például a zsírok mellőzése az étrendből, mára már elavultak. Új trendek jönnek 2020-ban is, amelyek aztán megváltoztatják a táplálkozáshoz való hozzáállást

2020-as étkezési trendek

VÁLTOZIK AZ „EGÉSZSÉGES” FOGALMA

Hogy a már említett példánál maradjunk, nem is olyan rég a zsírok első számú „ellenségnek” számítottak az egészségtudatosan élők körében. Aztán rehabilitálták a zsírokat, tisztázódott élettani szerepük, és azóta újra népszerűek. A rengeteg információ a test működéséről, illetve az élelmiszerek hatásairól újabb és újabb szuper élelmiszerek születését eredményezi. A gyártóknak fel kell készülniük arra, hogy a vevők már sokkal tudatosabbak, mint korábban. Számtalan diéta létezik, mind speciális igényekkel, és ezekhez alkalmazkodniuk kell a kínálattal.

BAKTÉRIUMOK IGEN, ADALÉKANYAGOK NEM

Az emberek számára a jövőben még fontosabbá válik az, hogy mi van az általuk elfogyasztott ételekben. Tisztában vannak a mesterséges anyagok káros hatásaival, és ezért nő az igény arra, hogy az élelmiszereket „természetes” állapotukban fogyasszák. Így sok gyártó már nem alkalmaz mesterséges színezékeket, tartósítószereket és édesítőket a termékeiben. Ugyanakkor, bár tanulmányok támasztják alá a pre- és probiotikumok jótékony hatását az emésztőrendszerre, ezt a tényt az élelmiszeripar sokáig figyelmen kívül hagyta. De újabban egyre több olyan
termék jelenik meg, amely hozzáadott jótékony baktériumokat tartalmaz, és valószínűleg a kínálat tovább fog bővülni.

NAGYOBB FIGYELMET KAP A FENNTARTHATÓSÁG

A fenntarthatóságra évről évre egyre nagyobb figyelmet fordítanak. 2020-ban még több étterem használ olyan összetevőket, amelyekkel megnyugtatja a környezettudatos vendégeit. Egyes termékek leváltása nemcsak a környezet védelmét szolgálja, hanem az egészség megőrzésében is segít. Mind fontosabbá válik a pazarlás elkerülése is. Egyre több olyan cég alakul, amely a feleslegessé vált élelmiszereket eljuttatja a rászorulóknak

A CIKK FOLYTATÁSÁT MEGTALÁLJA A JANUÁRI DIÉTA ÉS FITNESZ MAGAZINBAN!

Diéta és Fitnesz január

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink