Az egészséges étkezéssel kapcsolatos gondolatok évről évre változnak. Az egykor népszerű szokások, mint például a zsírok mellőzése az étrendből, mára már elavultak. Új trendek jönnek 2020-ban is, amelyek aztán megváltoztatják a táplálkozáshoz való hozzáállást

2020-as étkezési trendek

VÁLTOZIK AZ „EGÉSZSÉGES” FOGALMA

Hogy a már említett példánál maradjunk, nem is olyan rég a zsírok első számú „ellenségnek” számítottak az egészségtudatosan élők körében. Aztán rehabilitálták a zsírokat, tisztázódott élettani szerepük, és azóta újra népszerűek. A rengeteg információ a test működéséről, illetve az élelmiszerek hatásairól újabb és újabb szuper élelmiszerek születését eredményezi. A gyártóknak fel kell készülniük arra, hogy a vevők már sokkal tudatosabbak, mint korábban. Számtalan diéta létezik, mind speciális igényekkel, és ezekhez alkalmazkodniuk kell a kínálattal.

BAKTÉRIUMOK IGEN, ADALÉKANYAGOK NEM

Az emberek számára a jövőben még fontosabbá válik az, hogy mi van az általuk elfogyasztott ételekben. Tisztában vannak a mesterséges anyagok káros hatásaival, és ezért nő az igény arra, hogy az élelmiszereket „természetes” állapotukban fogyasszák. Így sok gyártó már nem alkalmaz mesterséges színezékeket, tartósítószereket és édesítőket a termékeiben. Ugyanakkor, bár tanulmányok támasztják alá a pre- és probiotikumok jótékony hatását az emésztőrendszerre, ezt a tényt az élelmiszeripar sokáig figyelmen kívül hagyta. De újabban egyre több olyan
termék jelenik meg, amely hozzáadott jótékony baktériumokat tartalmaz, és valószínűleg a kínálat tovább fog bővülni.

NAGYOBB FIGYELMET KAP A FENNTARTHATÓSÁG

A fenntarthatóságra évről évre egyre nagyobb figyelmet fordítanak. 2020-ban még több étterem használ olyan összetevőket, amelyekkel megnyugtatja a környezettudatos vendégeit. Egyes termékek leváltása nemcsak a környezet védelmét szolgálja, hanem az egészség megőrzésében is segít. Mind fontosabbá válik a pazarlás elkerülése is. Egyre több olyan cég alakul, amely a feleslegessé vált élelmiszereket eljuttatja a rászorulóknak

A CIKK FOLYTATÁSÁT MEGTALÁLJA A JANUÁRI DIÉTA ÉS FITNESZ MAGAZINBAN!

Diéta és Fitnesz január

Hozzászólások

Házi granola kókusszal – A nap kedvenc egészséges desszertje
Érdemes a bolti, gyakran agyoncukrozott változat helyett otthon elkészíteni a granolát: tápláló, egészséges és nagyon finom reggeli!
„Fogyni akarok, de mikor csökkentem az ételadagokat, szédülni kezdek...”
Sok esetben azért nem tart ki a fogyni vágyó az új étrendje mellett, mert a drasztikus kalóriamegvonás miatt rossz lesz a közérzete. Kovács Judit dietetikus tanácsai segíthetnek elkerülni a problémát.
Színterápia: Hogy működik, miben segít?
Már az ókorban is hittek a színek és fények gyógyító erejében. A színterápiát napjainkban a modern orvostudomány is egyre többet használja!
Fahéjas csiga – A nap kedvenc egészséges desszertje
Hogyan készül az egészséges fahéjas csiga? A megoldás: kevesebb cukor, nulla vaj vagy margarin, lecserélt fehér liszt – és egy titkos hozzávaló.
Zöld teás tápiókapuding – A nap kedvenc egészséges desszertje
Szeretne kipróbálni egy egyszerűen elkészíthető, mégis különleges édességet? Kovács Judit dietetikus, szakács és Ujvári Szilvia glutén- és tejmentes receptjét ajánljuk!
Eke Angéla: „A futás nekem most egyfajta terápia is”
A színésznő két évvel ezelőtt nem előre megfontolt szándékkal váltott életmódot. Azóta kitanulta a vegetáriánus konyha rejtelmeit, amit kifejezetten élvezett, hiszen a főzés az egyik szenvedélye.
Képesség az örömre
Időnként kirobbanó formában, máskor csak erős közepes szinten éljük napjainkat. Majd valami újra összeroppan... A szomorúság, csalódás oka ezerféle lehet. Leegyszerűsödnek a napok, a színek eltűnnek, beszürkülnek.
Reggelizzen, és fogyjon! – Tippek típusok szerint
Attól függően, hogy mit szeret reggelizni, elárulunk néhány trükköt, amelyeknek a segítségével könnyebb lesz megszabadulni a pluszkilóktól!
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.