Oldal kiválasztása
Az egészséges étkezéssel kapcsolatos gondolatok évről évre változnak. Az egykor népszerű szokások, mint például a zsírok mellőzése az étrendből, mára már elavultak. Új trendek jönnek 2020-ban is, amelyek aztán megváltoztatják a táplálkozáshoz való hozzáállást

2020-as étkezési trendek

VÁLTOZIK AZ „EGÉSZSÉGES” FOGALMA

Hogy a már említett példánál maradjunk, nem is olyan rég a zsírok első számú „ellenségnek” számítottak az egészségtudatosan élők körében. Aztán rehabilitálták a zsírokat, tisztázódott élettani szerepük, és azóta újra népszerűek. A rengeteg információ a test működéséről, illetve az élelmiszerek hatásairól újabb és újabb szuper élelmiszerek születését eredményezi. A gyártóknak fel kell készülniük arra, hogy a vevők már sokkal tudatosabbak, mint korábban. Számtalan diéta létezik, mind speciális igényekkel, és ezekhez alkalmazkodniuk kell a kínálattal.

BAKTÉRIUMOK IGEN, ADALÉKANYAGOK NEM

Az emberek számára a jövőben még fontosabbá válik az, hogy mi van az általuk elfogyasztott ételekben. Tisztában vannak a mesterséges anyagok káros hatásaival, és ezért nő az igény arra, hogy az élelmiszereket „természetes” állapotukban fogyasszák. Így sok gyártó már nem alkalmaz mesterséges színezékeket, tartósítószereket és édesítőket a termékeiben. Ugyanakkor, bár tanulmányok támasztják alá a pre- és probiotikumok jótékony hatását az emésztőrendszerre, ezt a tényt az élelmiszeripar sokáig figyelmen kívül hagyta. De újabban egyre több olyan
termék jelenik meg, amely hozzáadott jótékony baktériumokat tartalmaz, és valószínűleg a kínálat tovább fog bővülni.

NAGYOBB FIGYELMET KAP A FENNTARTHATÓSÁG

A fenntarthatóságra évről évre egyre nagyobb figyelmet fordítanak. 2020-ban még több étterem használ olyan összetevőket, amelyekkel megnyugtatja a környezettudatos vendégeit. Egyes termékek leváltása nemcsak a környezet védelmét szolgálja, hanem az egészség megőrzésében is segít. Mind fontosabbá válik a pazarlás elkerülése is. Egyre több olyan cég alakul, amely a feleslegessé vált élelmiszereket eljuttatja a rászorulóknak

A CIKK FOLYTATÁSÁT MEGTALÁLJA A JANUÁRI DIÉTA ÉS FITNESZ MAGAZINBAN!

Diéta és Fitnesz január

Hozzászólások

Így előzhető meg, hogy tüdőgyulladás legyen a megfázásból
A megfázás rossz közérzettel, orrdugulással, orrfolyással, torokfájással járhat. Több alkalommal is áteshetünk rajta évente, rendszerint egy hét alatt elmúlnak a tünetei. Bizonyos esetekben azonban komoly szövődményeket, akár tüdőgyulladást is okozhat.
Jutalmaz vagy büntet? - Nevelési stílusok nyomában
A szülők érzik a felelősséget, a szülői stratégia kialakítása nem várhat. Nevelési stílusok előnyei, hátrányai, „kisokos” szülőknek és leendő anyukáknak, apukáknak.
Tari Annamária - Mi kell ahhoz, hogy változtatni tudjak az életemen?
„Képtelen vagyok bármin is változtatni. Mintha le lennék ragasztva, nem tudok mozdulni. Nem is hiszem igazán, hogy sikerülne. Ennyi év után? Kizártnak tartom…” (40 éves nő)
Mindent a limfómáról!
A limfóma, azaz a nyirokrák viszonylag gyakori daganattípusnak számít, és bármely korosztálynál kialakulhatnak bizonyos típusai. Nézzük a leggyakoribb kérdéseket a limfómáról.
Csodákra képes az arctorna, ha helyesen végezzük
Arctornával nemcsak a ráncokon segíthetünk, de a toka ellen is tehetünk. Nézzük a legnépszerűbb öt gyakorlatot, amit otthon is elvégezhetünk!
Fűszerek jótékony hatása röviden
Ezek az intenzív illatú és aromájú fűszerek nem csak feldobják vacsorája ízét, de nagyon jó hatással vannak az egészségre is.
12 hónap, hogy elérjük a célunkat - Így ütemezzünk!
Hamarosan vége a januárnak, és kiderül: sikerül e tartanunk az újévi fogadalmunkat. December végén hajlamosak vagyunk a  valóságtól elrugaszkodott célokat kitűzni.  Aztán telnek a hetek, a hónapok, és a dédelgetett tervekből nem lesz semmi. Még ha január elején a nagy lendülettel bele is kezdünk ebbe-abba, idővel elkopik a lendület, és visszatérünk a régi szokásainkhoz. Mit tehetünk ilyenkor?A coach válaszol!
Herpesz intim helyen, mit kezdjünk vele?
A herpesz több területen is megjelenhet a testen, ám az egyik legkellemetlenebb, amikor intim helyen jelentkezik. Így tudod megkülönböztetni egyéb panaszoktól és problémáktól! A szakorvos válaszol.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.