Édesszájú vagy, ám nem szeretnél hízni? Semmi probléma! Sok olyan édesség létezik, amivel remekül csillapítható az édes íz iránti vágy, mégsem okoz lelkiismeret-furdalást a fogyasztása. Természetesen nem a tejszínhabos csokitortáról vagy a vaníliasodós aranygaluskáról van szó – az alábbi finomságokból azonban hetente egy-két adag igazán belefér még egy fogyni vágyó étrendjébe is.
GYÜMÖLCSÖS KRÉM
Elkészítése (1 adag):
Keverjünk ki 25 g ricottát vagy zsírszegény túrót 15-15 g light krémsajttal és natúr joghurttal. Édesítsük pár csepp mesterséges édesítővel, és reszeljünk bele egy csipet citromhéjat. Ismét keverjük át, és kanalazzuk egy tálkába. Pürésítsünk 25-25 g málnát és epret (mirelit, felolvasztott), ízlés szerint édesítsük egy csepp mézzel, majd kanalazzuk a krémre. (135 kcal/adag)
BANÁNOS RIZSPUDING
Elkészítése (4 adag):
Tegyünk egy lábosba 40 g rizst. Adjunk hozzá 400 ml zsírszegény tejet, 2 evőkanál mézet és 1 db vaníliarúd kikapart belsejét. Forraljuk fel, majd lefedve főzzük addig, míg a rizs meg nem puhul. (Időnként keverjük át, nehogy leégjen!) Hámozzunk meg, vékonyan szeleteljünk fel 1 db nagyobb banánt, és adjuk a rizshez. Verjünk keményre 1 db tojásfehérjét, és ezt is forgassuk a rizshez. A keveréket osszuk el 4 db szufléformában, és szórjuk meg egy kis fahéjjal. Toljuk a 200 fokos sütőbe, és 10-12 perc alatt süssük aranyszínűre. (186 kcal/adag)
HAMIS TIRAMISU
Elkészítése (6 adag): Keverjünk el egy lábosban 3 evőkanál pudingport 2 evőkanál tejjel, majd adjunk hozzá 250 ml tejet, 2 evőkanál cukornak megfelelő édesítőszert (sztíviát vagy por vagy folyékony állagú mesterséges édesítőszert, de ne eritritet!), 1-2 teáskanál vaníliaeszenciát, és közepes hőfokon kevergessük addig, amíg felforr, és jól be nem sűrűsödik. Öntsük át egy tálba, hagyjuk kihűlni. Utána keverjük össze 250 g light krémtúróval, és lazítsuk 2 db tojásfehérjéből vert, lágy habbal. Főzzünk le 400 ml eszpresszót, és ízesítsük 1-2 evőkanál amarettóval (mandulalikőrrel). Mártsuk bele a piskóták felét, és rakjuk ki vele egy tál alját. Kenjük el rajta a krém felét, majd jöhet még egy réteg kávéba mártott babapiskóta és a maradék krém. A tálat fedjük le fóliával, és egész éjszakára tegyük az édességet a hűtőbe. Másnap, tálalás előtt, szórjuk meg valódi kakaóporral. (180 kcal/adag)
EZ IS ÉRDEKELHET:
- Édességek a fogyókúrában: 3 túrós desszert
- Édességek a fogyókúrában: 3 csokis recept
- Mandulás-túrós muffin lisztmentesen